Jessica Lagergrens

Hjälpa ett annat barn

Igår när vi var på lunchrestaurangen i Säfsen var det en liten pojke i Elsas ålder som satt ensam vid ett bord och grät. Då sa jag till Elsa och Frans att dom skulle gå och fråga om han var okej. Då gjorde dom det och de frågade var hans föräldrar var. Pojken svarade att pappan skulle handla mat men att han inte såg honom längre. Då frågade Elsa och Frans vad pojkens pappa hette och hur han såg ut. Sen gick dom till matkön och frågade runt efter pappan. Till slut hittade dom honom. Så fint gjort av Elsa och Frans.

Elsa berättade sen för mig att hon hade sagt till pojken att han inte behövde vara ledsen. Att pappan var någonstans i restaurangen och att han skulle vara lugn. Hon är en klok liten människa den där Elsa. Jag är så glad över att få vara hennes mamma. Hon är en så snäll, omtänksam och kärleksfull liten varelse. Jag hoppas och tror att hon kommer fortsätta vara genomgod hela sitt liv. Nu ska jag hoppa in i duschen och krypa ner i sängen med henne. Jag kom hem till ett färdigt sovrum! Ibbe har målat klart och fixat tillbaka alla möbler. Så himla härligt, ska visa imorgon hur det blev.

Två sovande barn på väg upp till Säfsen! Båda somnade idag på vägen hem också så får sen när Elsa kommer somna.

Myset med det här lilla goset!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Amelie

    Som lärare vet jag att det är en otroligt viktig egenskap att ha: att vara omtänksam. Det finns många situationer i skolans värld där de ovan nämnde egenskaperna är viktiga. Egenskapen snäll är även den underskattad, en egenskap många slänger med men som betyder otroligt mycket. Fortsätta ”utsätta” henne för dessa situationer så kommer ni att få höra fina ord från framtida lärare, där Elsa hjälpt andra elever och satt stopp för elakheter. Kram