Jessica Lagergrens

Inte ta något för givet

Det är verkligen lätt hänt att man vänjer sig vid saker tycker jag. Helt plötsligt inser man att det man drömde om för 10 år sen nu är min vardag. Och vardag och rutiner är lätta att tröttna på eller ta för givet. Jag får påminna mig själv ofta om att inte ta mitt liv för givet. Det gäller allt. Hälsa, ekonomi, boende, relationer. Just nu har jag det så himla bra. Men när jag sist kände att livet var för bra för att vara sant så blev en av mina nära släktingar allvarligt sjuk. Det hänger såklart inte ihop. Att jag känner mig lycklig och så händer något tråkigt.

Det blev lite svamligt detta. Men jag vill bara påminna er om att allt förändras. Hela tiden. Bara för att du mår dåligt idag eller inte trivs på ditt jobb betyder inte det att du kommer att må så eller ha det så för evigt. Det blir ett dagens tips helt enkelt. Lev livet fullt ut, alltid! Och trivs du inte i en relation eller på en arbetsplats, byt! Allt behöver inte ändras över en natt, men se till att göra något åt situationen. Och ta ingenting för givet!

Jag köpte snittblommor förut på Ulriksdal och gjorde en egen bukett. När jag la ut den här bilden på storys på instagram skrev jag ”i nästa liv ska jag bli florist”. Då var det flera som skrev ”varför i nästa liv?”. Helt rätt. Jag ska kika och iallafall gå en kurs. Inte för att jobba som florist, men iallafall för att jag tycker att det är så roligt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Låter väl väldigt bra och konstruktivt att styra om från att uppmuntra onödigt konsumerande till något hållbart över tid.

  2. Maria

    Låter väl väldigt bra och konstruktivt att styra om från att uppmuntra onödigt konsumerande till något hållbart över tid.

  3. Maria

    Åh det var min dröm också, 3 år på gymnasiet och sen var jag florist. Efter ett år slutade jag , Jag klarade inte av att vara så närvarande kring döden heeela tiden. (Det är ju det man tjänar pengar på….) studiebesök på krematoriet, på kyrkogårdar för inspiration osv. Och nästan alla florister som sitter och tittar på dödsannonser i tidningarna. Inget dröm yrke som man tror. Men gillar som dig blommor och ny för tiden gör jag bara brudbuketten till mina vänner och till mitt eget bröllop ?