Jessica Lagergrens

Update i måleriet!

Jag blandade som sagt ut kalkfärgen med vatten igår och rollade över en vägg för att se om det blev bättre. Jag vet att man inte ska spä ut med vatten. Jag vet att man inte ska rolla kalkfärg. Men jag hade panik. Och jag tycker att resultatet blev så mycket bättre! Jag förstår nu varför man ska ha handskar på sig. Det hade inte jag. Mina fingertoppar som fick massor av färg på sig är så torra idag. Typiskt mig att inte göra saker helt ordentligt bara för att jag vill att det ska gå fort.

Nu ska jag bara hitta tid till att rolla över resten av väggarna. Jag är mest sugen på att dra bort masktejpen nu. Finns det något härligare än det när man har målat klart och färgen har torkat? Den tillfredsställelsen. Om det inte krupit under tejpen vill säga. Då blir man ju vansinnig. Idag är jag hemma med båda barnen och Elsa har sin lediga dag. Just nu tittar hon på en film och Bonnie sover. Men sen tror jag att Elsa och jag ska försöka bygga hennes hussäng. Alternativt fälla upp alla lådor som jag köpt på Ikea och börja organisera hennes leksaker. Jag får se vad hon är mest sugen på. Jag skulle gissa på att det inte blir något av ovanstående just idag, men vi får se.

Jag ska iväg på en förhandsvisning av filmen Unga kvinnor ikväll så Ibbe kommer hem lite tidigare och löser av mig. Nu har vi skaffat matkasse igen vilket ska bli så skönt! Matkasse eller planering av veckomatsedel och storhandling är verkligen A och O för att allt ska rulla på smidigt på eftermiddagarna och kvällarna.

Här är resultatet av första strykningen med pensel av kalkfärgen. Vi målade som sagt precis som det stod att vi skulle göra, i kryss. Dock är det en tapet under just den här väggen så det kanske påverkar. Hur som helst är jag nöjd med resultatet nedan.

Såhär blev det! Kommer blir hur bra som helst sen!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.