Jessica Lagergrens

Förberedelser inför förlossningen – 5 tips

I annonssamarbete med Gjensidige Försäkring

Inför Bonnies förlossning förberedde jag mig på lite olika sätt. Det finns tusen sätt att förbereda sig på och när det väl gäller kan det vara skönt att iallafall mentalt ha förberett sig på vad som komma även om man inte vet hur allt kommer gå. Här är 5 tips på hur du kan förbereda dig inför din förlossning.

1. Samtal 
Jag besökte förlossningen och hade ett förberedande samtal med en barnmorska. Vi gick igenom min första förlossning med Elsa men det var också mycket fokus på vad jag ville med nästa förlossning. Jag var väldigt orolig över att drabbas av panik och tappa kontrollen inför Bonnies förlossning och vi pratade mycket om det. Dessutom fick jag besöka förlossningen igen vilket gjorde att jag bröt ihop, men när det väl var dags för Bonnie att födas kände jag bara ett lugn av att komma in på förlossningen.

2. Lekfull app
Ett roligt sätt att förbereda sig för ett liv med en liten bebis är att testa Gjensie. Det är en supergullig app där du under 24 timmar få ta hand om lilla Gjensie som kan gråta, skratta, bajsa och behöver din kärlek. Hemma hos oss var det Elsa som skötte Gjensie och varje gång Gjensie grät listade Elsa ut vad hon skulle göra för att trösta och lugna. Det var så gulligt att se henne med Gjensie, Här kan du ladda ner appen.

Elsa klappade på Gjensie och sjöng så att Gjensie blev nöjd och glad.

3. Birthual Reality
Är du nyfiken på hur en förlossning kan se ut? Gjensidige Försäkring har skapat världens första förlossningsförberedande film med VR, en Birthual Reality. Här får du vara en fluga på väggen under hela förlossningen. Om du vill kan du beställa gratis VR-headset här. Jag tyckte att det var spännande att kolla igenom filmen! Ingen förlossning är den andra lik!

4. Planera och bestäm
Även om det inte går att bestämma helt hur en förlossning ska gå till så går det ändå ha önskemål när det kommer till mycket. Vilken typ av smärtlindring vill du ha? Var vill du att din partners fokus ska vara under förlossningen? Vill du ha med några andra? Jag hade med mig Angelica och Emelie och det är det bästa beslutet jag och Ibbe tagit. Att ha flera där som masserade, peppade och stöttade var guld värt. Men det är såklart olika för alla. Det viktigaste är nog bara att man har tänkt igenom det.

5. Packa BB-väskan
När Elsa födde skrev jag förlossningsbrev och packade BB-väska när vattnet hade gått. Den här gången hann jag packa väskan i lugn och ro. Det är egentligen inte jättemycket man behöver ha med sig. Bekväma kläder, någon eller några bodys till bebisen och en högtalare tog vi med oss. Sen slängde vi ner blöjor och annat men det finns på förlossningen så det är inget måste.

Bonnies BB-väska.

Sista magbilden med Bonnie. Samma dag som den här bilden togs kom hon.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.