Jessica Lagergrens

Heldag på Skansen

Igår var jag och Elsa på Skansen med Annika, Fredrik och Frans. Jag tänkte att det nog inte skulle vara fullt med folk med tanke på att det var påskafton men oj vad fel jag hade. Jag pratade med en djurvårdare som berättade att det hade varit över 10 000 besökare på långfredagen. Det var strålande sol och Skansen är så pass stort att det inte märktes av så mycket att det var mycket folk.

Vi kom dit vid öppning och fick komma in hos Guereza-aporna. Vi fick mata dom med jordnötter med skal och Elsa älskade det. Jag också! En liten apunge hoppade på mitt huvud! Både Frans och Elsa var orädda och matade gärna aporna som var otroligt nyfikna.

Den här rutschkanan har Elsa stått och tittat på varje gång vi har varit på Skansen men aldrig vågat åka – förens igår. Hon var så stolt när hon kom ner!

Skansen har öppnat en ny del, Baltic Sea Science Center med fokus på Östersjön. Det ingår i entréavgiften.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Petra

    Att mata aporna, är det något vem som helst kan göra eller var det någon VIP grej iom att du är bloggerska? Ska till Shlm i sommar och vore kul om sonen fick göra något liknade.

    1. jessicalagergren

      Hej! Just aporna var lite speciellt för oss denna gång men Skansen har ofta aktiviteter när barnen får komma lite närmare djuren och lära sig mer. Mellan 1 maj – 31 sep får man komma in i en klapphage och träffa getterna och killingarna på Lill-Skansen. 🙂 Där har de också ”Dagens djur” en eller flera gånger om dagen på sommaren där de berättar mer om ett speciellt djur, man får ställa frågor och komma lite närmare. 😀 Kram J