Jessica Lagergrens

Namn på bebis – hur kommer man överens?

Åh, vad det är svårt att komma överens om ett namn på lillasyster. När Elsa låg i magen var namnet Elsa helt självklart och hon fick det namnet redan innan förlossningen. Nu är det mycket svårare. Ett av mina absoluta favoritnamn är Olivia, men jag har två kompisar som har barn som heter det, så det blir det inte. Sen har jag en annan favorit men som Ibbe inte går med på. Ett exempel på hur det går till när vi diskuterar namn är: jag säger Bianca, Ibbe kontrar med Blanca. Vi kommer helt enkelt inte överens. Det enda namnet båda är överens om i dagsläget är Bonnie. Men hon känns inte riktigt som en Bonnie tycker jag.

Hur gjorde ni med era barn? Fick en av er bestämma? En del av mig kan känna att jag borde få bestämma namnet eftersom att jag bär barnet och sen kommer att föda henne. Men det är klart att vi ska komma överens om ett namn på lillasyster.

Hur gulliga? Jag minns inte hur gamla Elsa och Alice var här, men stora var de inte.

Älskade små minimajsare! Det är så tomt utan kusinerna på samma gata.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Svårt, men listor är alltid bra. Först egna och sen jämföra. Här kommer några förslag 🙂
    Alma, Lovis, Ellen, Lova, Kajsa, Lea, Mica, Siri och Agnes

  2. Dajjalisa

    Bonnie & Elsa tycker jag låter superfint! Annars kan jag tipsa om appen ”Kinder” – som Tinder fast med namn. Både du & Ibbe laddar ner appen som kopplas ihop med varann, och så ser ni vilka namn ni båda swipat att ni gillar. Jag som aldrig fått chansen att testa tinder tycker det här är jätteroligt, haha. Och man får tips på namn! Man kan även välj om man endast vill ha ”svenska” namn eller tex engelska namn också.

  3. Dajjalisa

    Bonnie & Elsa tycker jag låter superfint! Annars kan jag tipsa om appen ”Kinder” – som Tinder fast med namn. Både du & Ibbe laddar ner appen som kopplas ihop med varann, och så ser ni vilka namn ni båda swipat att ni gillar. Jag som aldrig fått chansen att testa tinder tycker det här är jätteroligt, haha. Och man får tips på namn! Man kan även välj om man endast vill ha ”svenska” namn eller tex engelska namn också.

  4. Sarah Svensson

    Vi visste inte kön på våra barn så vi hade listor på pojk- och flicknamn och egna favoriter, så fick vi se vilket som passade när dom kom ut ☺️ Blev båda mina favoritnamn, Ebba & Mille.

    Bonnie är jätte fint! Eller kanske Lisen? Elsa & Lisen? Ester, Edith?

  5. Jennifer

    Igenkänning! Bonnie är super fint, unikt men inte konstigt. Jätte fint! Är i vecka 24. Och vi kommer inte överens. Eller enligt min sambo så är det långt kvar, säger bara nej till alla mina förslag men ger inget förslag själv heller. Så då är det jag och storasyster som får bestämma! P.s storasyster heter Olivia och ska få en lillasyster… förslag?

  6. Helén

    Mina svägerskor hade till första grabben redan bestämt namnet. Så han var Hampus innan han föddes. Lillebror fick vi alla i familjen att komma på ett namn på H. skulle gå ihop med storebror. Oj vad vi jobbade att kolla upp namn på H och lät bra. Till slut sa jag om han inte får heta Hugo kan han åtminstone få heta Hannes (egentligen Johannes efter min farfar). När han väl föddes så sa de att han skulle få namnet Hugo. Kom på en bokstav ni båda kan tänka er som namn på babyn och be andra om hjälp. Oftast fastnar man efter bara några namn. Lycka till

  7. Emma

    Kanske Elsa har något favoritnamn så hon kan få bestämma? (läs: påverka Elsa så hon säger det du gillar) 🙂 he, he..

  8. Camilla

    Vi har två barn (kollade inte könet någon av gångerna) på första hade vi ett tjejnamn som vi har överens om, pojknamn också till en början. Fast någon vecka innan förlossningen ångrade jag gällande pojknamnet haha, så då hade vi bara ett tjejnamn och jag va 100% säker på att det skulle vara en pojke. MEN ut kom en tjej så det var inga problem haha.

    På andra hade vi även där tjejnamn som vi var överens om, pojknamn hade jag ett favvonamn som min man inte alls gillade, kom med lite andra förslag och vi hittade ett namn som båda gillade (namn nr 2 på min lista) när det var dags för förlossning så kom en pojke. Jag gjorde ett halvhjärtat försök att få igenom mitt favvonamn, med lotten föll på det namnet vi var överens om som båda gillade då jag även kände att han passade så bra i det ?

  9. Maria

    Gå efter riktlinjen ” Ge och ta”
    Vid all förhandling brukar man säga att man ska sträva efter att båda parter i en förhandling ska känna sig nöjda med resultatet av förhandlingen.
    Så, istället för att hålla stenhårt och kanske ännu mera strida för sitt alternativ, vara lite mera generös. Då brukar båda bli just mera benägna att ge efter och paradoxalt nog känna sig mera nöjda med resultatet.
    Motsatsen blir ett sk ställningskrig- man blir låst.
    Slutligen kommer man ingenstans och det blir hur icke konstruktivt sim helst.

  10. Carina H

    Detta är svårt,klart man hade favvo namn.men när jag väntade barn fanns inte detta med ultraljud som idag.man fick se när barnet kom och om namnet passade. fick en av varje så då kände jag att det räckte. Ni kommer säkert på namn när det är dags.Man kan tro att man är lastgammal,men det är jag inte.utan en ung mormor.

  11. Emelie

    Min man föreslog till min förvåning, men glädje, direkt efter förlossningen av vårt tredje barn det namn som jag haft som favorit sen länge men som han hela tiden varit emot. Vi hade hittat ett annat som vi båda gillade innan förlossningen, men det kändes ändå inte helt rätt. Så ge inte upp utan hoppas att Ibbe också blir påverkad på samma sätt under förlossningen och låter dig bestämma! 🙂 Eller förstås att ni hittar ett gemensamt förslag som passar dottern perfekt!

  12. Sofia

    Vi har haft listor på namn vi gillar och sen när dom kommit ut så här vi känt oss för och provat oss fram. Går ju inte bestämma innan dom föds vad dom ska heta, kan ju bli heltokigt när dom är födda??

  13. Hanna

    Listor! Eller, jag har skrivit en lista min man har kanske lagt till något enstaka namn. Sen har vi strukit något namn itaget och nu har vi tre namn kvar med två favoriter. Tre namn vi båda gillar o kan tänka oss.. Nu tar vi beslutet när lillasyster är ute.. Men det ska nog mkt till för att det inte skulle bli det namn av dem tre som är storasysters favorit.

  14. Linda

    Jag skrev en lång lista på namn och min man fick veto rätt. Sedan la han till ett par namn och vi bestämde oss för två av dom. Vi funderar dock fortfarande på mellannamnen.

  15. Jessica

    Sååå svårt med namn! Hade jag fått en tjej (har två killar) hade hon fått heta Junia ? såååå fint! Elsa & Junia ???

  16. Frida

    Eftersom du gillar Olivia måste jag tipsa om Livia, det heter min stora tjej och jag älskar det namnet. När lillasyster låg i magen ville hon att bebisen skulle heta Elsa men det fick bli en Ella när hon väl kom. Elsa och Livia låter bra ihop. Kram

  17. Mandy

    Man gör som jag – skaffar barn själv haha! 😀 Då får man bestämma ALLT själv! 😉
    Hde jag haft en partner hade jag känt att vi BÅDA ska komma överens om ett namn som båda gillar.

  18. Karin

    Jag har bestämt båda barnens förnamn men maken godkände dem☺Sen heter barnen bla våra bästa vänners namn i mellannamn.

  19. Ella

    Vi skrev varsin lista med namn och sedan fick den andra ha veto på de namn som var absolut no no och poängsätts de andra. De man gillade lite fick en poäng och mycket fick 2 poäng. Som exempel: ni gör varsin lista med 10 namn som ni ger varandra. Den andra har 3 veto, 3 en poängare och 3 tvåpoängare att ge. Sedan byter ni och du sätter dina 3 enpoängare och 3 tvåpoängare. Förhoppningsvis har ni sedan ett antal namn som ni båda kan tänka er ?

  20. Therese

    Med första barnet hade vi varsitt favoritnamn och kunde inte komma överens. Men sen hittade vi ett namn vi båda kunde tänka oss, så det fick bli tilltalsnamn och dom andra mellannamn.

    Hade vi vetat att vi sedan skulle få en dotter till så hade vi ju båda kunnat få vår vilja igenom. ?

    Nu väntas nr 3 och om det är flicka eller pojke vet vi inte än, men ska göra privat ultraljud för könsbestämning 10 april så då hoppas jag vi får veta. Känns som det blir svårt att komma på och komma överens om ett tredje tjejnamn iaf. ??

  21. Anette

    Vi har inga barn ännu, men försöker bli gravida. Och vi har varit överens om namn sedan första diskussionen. Haft namn klara för både pojke och flicka innan vi ens bestämde oss för att försöka bli gravida. Tyvärr… Så inga bra tips från min sida 😉

    Om vi får en tjej ska hon heta ”Molly Ingrid Maria” med Molly som tilltalsnamn.

    Men är Bonnie ett så fel namn då? Om ni båda gillar det menar jag 😀 Bonnie och Elsa. Elsa och Bonnie. Klingar bra tycker jag ♥

  22. C

    Vi har varit ganska oense om namn när vi fått barn. Denna gång slutade det med att vi lottade ? men då hade vi valt ut 2 namn som kändes bra för oss båda men vi hade varsin favorit! Min vann ?

  23. L

    Den som bär barnet i sin mage och trycker ut det genom sin vagina har också vetorätt på vilket namn det blir anser jag. Ibbe får återkomma när han har kräkts x antal månader och sitter med blödande snopp och brännande bröstvårtor efter förlossning och amning;)

    1. Anna Karlsson

      haha vilken härlig åsikt! Kan nog ändå tycka att männen har en lika stor rätt, de kan ju inte hjälpa att de inte får bära barnet, kan nog vara en sorg för vissa.