Jessica Lagergrens

Gravid vecka 11 – Vi fick vara själva

Jag hittade inget annat bra som rimmade. Rubriken har ingenting med inlägget att göra mer än att jag nu har gått in i gravidvecka 11 i den här andra och förmodligen sista graviditeten. Man ska aldrig säga aldrig, men jag tror i ärlighetens namn att jag kommer känna mig nöjd och ”klar” med två barn. Jag mår fortfarande illa och kräks. Jag vet att många av er har skrivit att det inte är säkert att det här går över efter vecka 12. Det förstår jag också, men jag måste ändå ha någonting att förhålla mig till när jag mår så pass dåligt. Att försöka ställa in mig på att det är såhär jag kommer må till 11 juli – eller längre känns övermäktigt. Jag tar en dag i taget.

”Olle” är nu 3 centimeter lång från huvud till stjärt. Under de kommande veckorna färdigbildas könsorganen, men det går inte att se vilket kön barnet har vid ett ultraljud. Alla viktiga organ har bildats och vid den här tiden är barnets huvud väldigt stort i förhållande till kroppen. Olle kan gäspa, suga och svälja och små detaljer som hårstrån och naglar börjar uvecklas. Oroligt, visst? Är det någon av er som är i samma vecka som jag? Idag är det 207 dagar kvar till bf.

Lille Olle! Så gullig! <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Helena

    Åh Jessica! Du, klart det kommer gå över snart❤️ med mitt andra barn gick illamåendet över i vecka 16. Med ettan mådde jag illa till vecka 12. Så det blev några extra veckor men sen mådde jag som en prinsessa igen?

    Med trean mådde jag illa fram till vecka 23. Inte alls lika illa från typ 16-23 som från 6-14 men ändå illamående. Men det gick över det med. Har sen hört att vissa mår mer illa för varje graviditet och det har verkligen stämt in på mig. Nu är jag gravid med fyran och försöker att inte tänka på när illamåendet ska gå över? Kram!!

  2. Elin

    Jag är gravid i slutet av vecka 10. Andra graviditeten och har en fyraåring hemma. Minns inte att jag mådde så här illa eller var så här trött sist. Har klarat mig från att kräkas men i morse försökte jag svälja en postafen utan vatten på väg till bussen. Fick stå och klökas i busken bredvid. Tänker på dig som har det ännu tuffare! Skönt med fler som delar med sig att graviditet inte alltid är rosenskimrande även om det är efterlängtat!
    Å jag har inte tid för tidiga UL förrän 10 jan. Så lång väntan!

  3. J

    Jag har också beräknad förlossning 11e juli och hade ju med ett tidigt ul där man först inte såg nåt hjärta! Har också ett barn sen tidigare som är jämngammalt med Elsa, så det är verkligen roligt att följa din resa! Tack för allt du delar!

  4. S

    Jag är gravid i v 10 och mår illa och spyr jag med men lergigan har underlättat enormt för mig även om jag inte mår helt ok. Roligt att följa dig när jag själv är gravid med mitt 4e barn.

  5. Nathalie

    Kämpa på! Jag är gravid i v 11, går in i v 12 i morgon och jag har varit kraftigt illamående varje dag sedan v 5. Detta är andra graviditeten och jag mådde även värre förra. Sen är det såklart tufft att ta hand om en treåring samtidigt vilket jag får göra och du får ju springa efter Elsa. Hoppas på att mitt illamående lägger sig runt v 16 som den gjorde förra gången. Om inte du blir bättre runt vecka tolv så kanske det lägger sig om några veckor iaf. Håller tummarna <3 Så spännande med bebis i magen!

  6. M

    Hej Jessica! Jag är gravid i v 12 men har ultraljud för datumbestämning och KUB på onsdag så det kan ju ändras. Förutom att oroa sig för om jag har ett friskt (levande?) barn i magen så tänker jag otroligt mycket på klimatkrisen. Jag läser allt jag ser o mår så dåligt över detta att jag vissa dagar funderar över att ta bort barnet för att ”rädda” det från denna världen. (Kan tillägga att jag har två barn sedan tidigare o detta barnet är lika önskat som dom.) Jag får sån ångest av att tänka på framtiden. Hur funderar du kring detta?

  7. Hanna

    Jag är i v19 och för min del vart det stor skillnad i måendet efter v 12 så håller tummarna för att det blir så för dig också!

  8. Sofia

    Jag är också i vecka 11, går in i vecka 12 imorn. Håller alla tummar att trötthet och illamående ska avta nu denna vecka… har första ultraljudet på torsdag, så pirrig, förväntansfull, ångestfylld, orolig… <3

  9. Emelie W

    Lider med dig som mår så illa och håller tummarna för mig själv att det inte kommer denna graviditet heller! Är i vecka 7+2 och har tidigt ultraljud idag, vi har gjort hormonstimulering och det fanns 2 ägg som kunde bli befruktade så kan eventuellt vara tvillingar, hoppas verkligen på det ?

  10. Lisa

    Jag är gravid i vecka 13. Har också varit på ett tidigt ultraljud som dig och nu ska vi på det första riktiga imorgon. Även jag besväras av kraftigt illamående, fick stanna hemma från jobbet idag… men jag har märkt att stress och otillräcklig återhämtning får mig att må illa och kräkas trots att jag äter lergigan comp. Heja oss som kämpar på ? Hoppas du får en bra dag ?

  11. Sandra

    Jag läser till sjuksköterska och i en av våra föreläsningar så pratade vi om placeboeffekten. Föreläsaren sa då att den inte ska underskattas, med tankens kraft kan vi faktiskt göra väldigt mycket för vår egen kropp. Inte läka ut ett virus eller andra, betydligt värre, sjukdomar förstås. Hon lyfte huvudvärk, trötthet och illamående som exempel. Alltså att vi i hög grad kan påverka det, inte ta bort det helt. Jag tyckte det var intressant och har tänkt mycket på det sen dess. Jag håller tummar och tår att det går över för dig fortare än fortast!

    1. Helena

      Åh Sandra, förlåt, men din kommentar är så hemskt provocerande. Antagligen har du aldrig gått igenom graviditetsrelaterat illamående? Förr negligerade man kvinnors lidande pga illamående och kräkningar under graviditet och sa att det berodde på psyket, men idag har man inom sjukvården (tack och lov) en helt annan inställning och att en kvinna som drabbas av illamående/kräkningar under graviditet på något vis ska tänka bort sitt illamående är inget man alls förväntar sig. Tvärtom har jag upplevt att barnmorskor och läkare inom mödravården tar illamåendet på största allvar och är proaktiva med medicinering för att illamåendet inte ska bli för kraftigt (och därför svårare att bryta). Det finns dessutom många studier som visar att medicinering fungerar bättre mot illamåendet än placebo så det är vetenskapligt underbyggt (sök i PubMed på ”nausea and vomiting of pregnancy” plus olika aktiva substanser i antiemetika så får du se).

      När jag väntade mitt tredje barn och mådde som allra sämst fick jag gå hem ifrån en middag för att hämta medicin, och då frågade en tjej (utan barn) mig om det inte bara var ”placebo” och om jag inte skulle ”må lika bra även om jag inte tog medicinen”. Jag blev så chockad av hennes attityd, men nu ser jag din kommentar och inser att människor faktiskt tror att graviditetsrelaterat illamående går att tänka bort! Som om man inte försöker göra det hela tiden när man är i mitt i 16 veckors konstant illamående? Det är väl i princip det enda man gör som illamående småbarnsförälder: fokuserar på barnen och försöker tänka bort illamåendet. Men nog attan kräks man och har kväljningar dygnet runt ändå.

  12. Louise

    Är inte i samma vecka men går in i vecka 8 imorgon, har ett tidigt ultraljud idag, så nervös! Hoppas jag får se något litet där inne ?

  13. P

    Jag räknar också från 22sept sista mensens första dag, men är i v.13 nu. Jag kräks något jävulskt.. precis som du. Känner mig så jävla ensam sen jag gick ut och berättade, för alla runt omkring mig har haft såna ”instagram graviditeter” och precis allt har varit huuur bra som helst.. så går jag omkring och mår SKIT. Jag tänkte på dig igår när jag kräktes/grät/kräktes/grät att jag är så glad att du är öppen och delar med dig. Jag är så glad att jag har Dig!