Jessica Lagergrens

När man längtat så länge…

Jag får nästan lite dåligt samvete av att gnälla så mycket över mitt mående. I helgen när jag låg över toaletten och kräktes grät jag och tyckte synd om mig själv. Sen blev jag ledsen över att jag var ledsen och att jag istället borde vara 100% tacksam. Innan jag blev gravid tänkte jag ”när jag blir gravid kommer jag tänka på det VARJE dag”. Och ja, jag tänker på det varje dag, men av en annan anledning. Om det inte hade varit för illamåendet och kräkningarna hade jag kanske glömt bort att jag är gravid emellanåt, men nu blir jag ständigt påmind.

Jag fortsätter med Lergigan Comp som ändå hjälper lite, men inte så mycket som jag hade hoppats på. Jag tänker att det borde gå över efter vecka 12-13. Eller jag hoppas det. Jag tar en dag i taget och har levt på isglass i helgen. En annan sak som verkligen lindrar illamåendet är frisk luft. Mamma släpade ut mig i skogen igår så jag passade på att plocka lingonris till en dörrkrans. Vad tycks? Enkelt, men så fint tycker jag!

Lite lingonris och lite gransris. Nu saknas bara belysningen runt dörren.

Älskar det enkla.

Minigran i glas. Hur gulligt? Älskar för övrigt de långa ljusen. Jag hittade dom på Ikea.

Basen är en ring från Lagerhaus. Den brukar jag anpassa efter årstid.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maggan

    Åh jag lider med dig! Vecka 8-15 var precis sådär för mig också men sen lättade det! Är i vecka 17 nu och mår bra igen, det trodde jag inte för nån månad sen, men så skönt! Så håll ut! Det blir bättre! 🙂

  2. Anna

    Vet du, det är ok att tycka att det är skitjobbigt även om graviditeten är efterlängtad. Vårt barn kom till via ivf och var med andra ord mer än efterlängtad, men jag mådde illa hela graviditeten och kämpade med samma känslor som du – att det liksom inte var ”ok” att ”klaga” (för då var det som om man var otacksam typ) när man nu äntligen hade blivit gravid. Men, det är det. Det betyder ju inte att man är otacksam, bara att det faktiskt kan vara sjukt jävla skitjobbigt att vara gravid, vilket är helt ok att tycka. Jag håller tummarna för att det vänder för dig.

  3. Therese

    Lyssnade precis på senaste avsnittet av tvillingpodden. Alltså när ni pratade om skärgården och gå på grund haha
    Skrattade så jag grät ?

  4. Malin

    Måste bara skicka en kram och ett tack för en underbar podd, skrattade så jag grät i bilen påväg till jobbet i morse ??❤

  5. Elisabeth

    Hoppas du mår bättre snart. ? jag är i v 14 nu och jag har inte kräkts så mycket senaste 2 veckorna. Fortfarande lite illamående men aptiten har kommit tillbaka. Var snäll mot sig själv, det kommer bli bättre. ?? Kram

  6. Ylva

    Granny smit äpplen, att äta något varannan timme och inte stressa är mina bästa tips. Funderar på om det var detta med att jag inte hann vila så mycket som gjorde att jag var så mycket mer illamående med barn nr två. Blev en expert på att kräkas. Spydde tex medans jag cyklade en gång och kunde fortsätta cykla nästa med en gång ?

    1. Karin

      Förlåt men skrattade lite när jag läste detta?Vilken syn det måste ha varit! Rätt imponerande måste jag säga?

  7. Ylva

    Granny smit äpplen, att äta något varannan timme och inte stressa är mina bästa tips. Funderar på om det var detta med att jag inte hann vila så mycket som gjorde att jag var så mycket mer illamående med barn nr två. Blev en expert på att kräkas. Spydde tex medans jag cyklade en gång och kunde fortsätta cykla nästa med en gång ?

  8. Therése

    Ät jordgubbsyoghurt, blir iaf lite finare färg på kräket och smakar inte så surt! //En som spydde i 40 veckor

  9. Lisa

    Mådde så sjukt dåligt första 3-4 månaderna sv graviditeten, åt typ noll på flera veckor och min kille fick sova på soffan för jag klarade inte ens av hans lukt?? Han luktar alltså inte illa haha men fixade inte ens det, var sjukskriven länge och lämnade inte lägenheten på flera veckor. Hatade så innerligt att vara gravid och kände mig så deppig, nu 1,5 år efter förlossningen var det såklart värt det älskar min dotter mer än nåt annat, men får lite kalla kårar av att tänka på att kanske bli gravid igen hehe.. det ÄR ok att inte vara tacksam när man bor på toaletten! Kämpa! Kram!

  10. Malin

    Äsch man KAN faktiskt vara tacksam och uppskatta att man har välsignats med ett frö i magen och samtidigt vara deppig över att man mår skit! Ha inte dåligt samvete över det, ibland är ju barnen jobbiga också av olika anledningar och så tjurar man över att det är så tufft att vara förälder, det betyder ju inte att man inte älskar dom och tackar livet varje dag för att man fick dom ?