Jessica Lagergrens

”Varsågod och ät det”

Nu inför försök nummer tre i bebisverkstaden testar vi något nytt. Det finns säkert lika många metoder som människor för att bli gravid och det är ju upp till var och en vad man vill testa och inte. Och tur är väl det? Jag tänker att det blir när det blir men om man kan hjälpa till lite på traven så skadar det ju inte.

Jag har köpt hem digitala ägglossningstest nu för att kunna pricka in mer exakt. Sen har jag fått tips om att både jag och Ibbe ska ta Bisolvon, slemlösande hostmedicin, så imorse fick Ibbe en karta med uppmaningen ”ät det här, det blir bra”. Jag ska börja testa för ägglossning imorgon. Enligt appen har jag ägglossning på måndag, men hittils har den inte stämt till hundra procent så den här gången vill jag verkligen veta.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jonna

    Lyckades på andra försöket men med första riktiga mensen efter preventivmedel och vad var tricket? CB äl-test! Testade och höll på att ge upp när jag såg den tomma cirkeln varje dag och vipps så var det en smiley där cd18. Vi låg den dagen och dagen efter och nu är vi gravida i v9. Lycka till, tror på den här gången:-)

  2. Maria

    Eftersom du skriver och delar med dig på ett generöst sätt kring er resa att få ett syskon till Elsa så hoppas jag att det jag nu vill dela med mig av som barnmorska landar rätt…
    Först ich främst så är det inget ovanligt att det kan ta upp till ett år innan man ens ska börja oroa sig för ev infertilitet och att då ev hjälpa naturen lite på traven.
    Något som kan spela roll är ev övervikt, dvs det är möjligt att man har något som kallas det metabola syndromet som i sig ger obalanser i kroppens olika hormonsystem. Ägglossningen styrs ju av hormoner och det finns studier och erfarenheter av att övervikt kan orsaka denna hormonella obalans. Och utan ägglossning kan ju ingen befruktning ske. Detta är ju känsliga saker att ta till sig såklart och jag hoppas du tar det som en synpunkt bland andra. Viktigt är såklart att det fina med detta ju är att man kan göra något åt saken själv och det är ju bra till skillnad från många andra saker som kroppen kan drabbas av.
    Lycka till!

    1. jessicalagergren

      Hejsan! Bra input! Jag oroar mig inte för infertilitet. Jag var överviktig när Elsa blev till också, och jag har ägglossning, så det är ingen hormonell obalans i min kropp. Om det är så att Bisolvon hjälper lite på traven (eller bara är inbillning) så tänker jag att det inte skadar att prova, även om det inte har gått ett år av försök. 🙂

  3. Jennifer

    Jag kan rekommendera ett glidmedel som heter PreSeed. Jag tog äl-test som visade att det började stegra så använde vi det och blev då gravid på första försöket med det (2014). Första och än så länge enda barnet. Skulle lätt använda det igen. Gör det enklare för spermier att simma (autobahn ;))

  4. Sanna

    Slappna av, om du stressar så kan kroppen låsa sig. Skippa alla test och tips och knep. Ta det som det kommer. Älska med varandra så ofta som möjligt och försöka att inte tänka att ni ska producera något..

  5. Emma

    Håller tummar och tår för er ❤️
    Vi försökte över 2 år för att få vår lilla tjej. Hon är det bästa som hänt oss . Ser framemot när vi ska försöka oss på ett syskon

    Önskar er all lycka . Kram

  6. Helena

    Vi försökte med ägglossningsstickor och ligga typ varannan dag utan att något hände. Efter sju månader skippade vi glidmedlet, efter att ha googlat lite. Poff, så blev jag gravid. Behöver ju inte ha varit den avgörande faktorn, men det KAN ju ha hjälpt.

  7. R

    Jag gav sambon tre burkar från apoteket nämligen: vitamin D, folsyra, zink. En av varje om dagen åt han. Jag åt folsyra och gravidvitaminer. innan dess fick vi två missfall, efter att vi började med vitaminerna blev jag gravid nästan direkt. Vi väntar vårt första barn om 5-6 veckor! Värt att prova! 😉

  8. Emma

    Har följt dig i dina försök att bli gravid då vi är i samma situation. Har försökt få ett syskon sedan maj, men det här var det tredje riktigt ordentliga försöket. Kommenterade tidigare att jag hade bim 29/8 och idag så plussade jag. Har nog inte riktigt fattat det än. Det är så himla fint. Snart är det er tur!

  9. E

    Lycka till! Det lönar sig att tänka på att ägglossningen kan ske t.o.m. 48 h efter att du fått positivt test. Så för att maximera chansen lönar det sig inte att sluta försöka direkt.

  10. Sofia

    Jag kan starkt rekommendera dig att även börja äta Apiforce bidrottning gel! Jag åt den och folsyra och det gick nästan direkt för oss, är i vecka 13 nu.

    Lycka till, håller tummarna för er! ?

  11. Karo

    Med tanke på att spermier är befruktning dugliga 5-7 dagar efter samlag, och kan överleva så länge, så ska man inte vara så fixerad vid själva ägglossningend datum . Ligg med varandra 3-4 gånger i veckan så blir det bingo!

  12. S

    Så spännande. Vi inväntar (inte mens) om 3 dagar. Detta är vårt första försök. Vi använde digitala ägglossningstest. Super.
    En kompis till mig försökte bli gravida i nästan ett år sen fick hon tipset att börja äta en vitamin som heter Munkpeppar, nästa månad var dom gravida. Om det var slumpen eller inte vet man ju inte men kan vara värt att testa ❤️

  13. Hanna

    Vi är på försök 3 med barn nr 3. Testade digitala ältester denna månaden från dag 9 till dag 20 utan utslag. Hade dock äl-sekret dag 15-16 så hoppas att jag hade ägglossning ändå och håller tummarna för lyckoträff denna månaden! ✊?

  14. Linnea

    När vi försökte bli gravida första gången så hände inget på många månader (oändlig väntan) trots ägglossningstest osv. Fick sedan tips av en på apoteket att inta D-vitamin tabletter och vi brukar säga att det funkade för oss i alla fall. Lycka till!

  15. Sofia

    Jag brukar köra sekretmetoden. När man har det där slemmiga sekretet då är ägglossningen på gång, ser ut som äggvita. Börja titta idag hur sekretet ser ut. Ägglossningsstickorna är värdelösa av egen erfarenhet. Tips!

  16. Daniela

    Clearblue sin digitale eggløsningsmonitor er topp! Testet den i 2 mnd, og på første forsøk så satt spiren ?

  17. Ida

    Ett tips är att börja äta folsyra,ha sex regelbundet?Å då menar jag regelbundet 2-3ggr i veckan.Även om man inte känner för det,så ligg??Jag har använt appen P Tracker,å haft koll på både ägglossning,mens å även sex.
    Har en son på 5 år å nu gravid med nr 2.Båda 2 var planerade,å det tog 3 veckor med första å 2 månader med andra?Vet att det inte är så för alla.Kul å följa er resa mot en ny graviditet,Lycka till????

  18. Annelie

    Har du någon vetenskaplig forskning som stöder det? Alltså inte bara fallbeskrivningar av typen, ”det funkade skitbra för mig!” Kollar man på janusinfo och fosterpåverkan så avråds användning av bisolvon i tidig graviditet då det verkade förekomma mer hjärtmissbildningar i gruppen barn vars mödrar hade använt detta. Känns ju jäkligt onödigt att riskera även om det är ”innan” eller precis i början av graviditeten. I all välmening.

    http://www.janusinfo.se/Beslutsstod/janusmed-fosterpaverkan/?docid=816

    /Läkare

    1. Johanna

      Precis min tanke! Har aldrig sett så många kommentarer som när det skrivs om graviditet eller att bli gravid. Folk tipsar hejvilt utan vetenskapliga belägg och tänker inte alls på att det ibland bara kan var något som kallas ”en ren tillfällighet”. Har svårt att tro att forskare har sett ett samband mellan hostmedicin och påskyndad möjlighet att bli gravid ?. Är man frisk som man så är spermierna dugliga i många fall utan hostmedicin. Är spermierna inte dugliga så räddas dom inte av bisolvon. Jag vill gärna höra argumenten till varför det funkat för vissa.

    2. Lin

      Du som är läkare; kan alltså bisolvon påverka ett embryo som inte ens finns än? Är inte halveringstiden på bisolvon ganska kort? Om bisolvon skulle försämra kvaliteten på spermierna eller skada äggen; borde det inte stå då?

  19. J

    Vi kör försök nr 2 nu. Ska fasen börja mäta med digitala test dag 9 efter första mensdagen denna månad. Började för sent förra månaden och det stör mig… nu jäklar! Lycka till!!!