Jessica Lagergrens

Ta ton inför sista vilan

Nu på förmiddagen ska jag, Angelica och Acko spela och sjunga på en begravning. Jag har gjort det flera gånger förut och det är väldigt speciellt att sjunga på just en begravning. Jag tror att alla som har varit på en begravning förstår varför. Att gå på en begravning i sig är tungt och sorgligt, men också vackert på något sätt. Det är hur som helst en ära att få frågan att sjunga tycker jag och jag hoppas att de anhöriga tycker att det blir en fin stund.

Ikväll väntar Molly på Grönan. Det ska bli så roligt! Hon är helt fantastisk och en grym förebild för alla tycker jag. Jag har för övrigt tänkt på det som någon skrev i mitt kommentarsfält att man ska skippa alkohol från och med ägglossning och fram till att man vet om man är gravid eller inte. Det är ett känsligt ämne det här med alkohol, jag kan skriva mer om det sen. Men jag tänker att jag ändå hur som helst vill hoppa över den där ölen ikväll. Den gör varken från eller till för mig så då kan det lika gärna vara. Är det någon av er som ska till Gröna Lund ikväll?

Img 0663Här uppe satt vi förra veckan när vi var på konsert! Lite ovanför scenen. Superbra platser.

Img 5432

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Bella

    Hej Jessica! Vi har bim nääästan samtigt, jag har 22/8. Har du vågat dig på test än? På många testa tidigt kan man se nu! 😀 hoppas hoppas vi får plus! KRAM

  2. Helena - Vägen till ett plus ➕

    Jag skippar alkoholen helt nu medan jag går i barnatankar. Kroppen är inte sugen på det heller så det är skönt. Jag har inte druckit på flera månader nu när jag tänker efter, mer än ett halvt glas vin på sin höjd. Känns ändå bra i magen, OM man nu skulle bli gravid så är det skönt att veta att det finns bra förutsättningar redan från start 🙂

  3. Anna

    Hej!
    Har en fråga som jag kom på när jag läste det inlägget när Elsa gör reklam för Bamseschampoo men egentligen passar under vilket barnreklaminlägg som helst och hos vilken bloggare med barn som helst.

    Hur betalar ni era barn för jobbet de gör i era sociala kanaler?

    Om vi tar det inlägget som exempel så om Elsa tagit bilder som ska användas i säljsyfte direkt med CCS så tar jag för givet att hon hade fått betalt. Tar även för givet att de skulle betala in skatt och sociala avgifter för arbetet hon utför.

    Enda skillnaden nu är ju att arbetsgivaren/uppdragsgivaren är hennes förälder. Hur gör ni med sånt? Är barnen anställda i era företag och får lön eller får barnen betalt direkt från de företag ni gör reklam för? Arbetar gratis tar jag för givet att de inte gör?

    Blev nyfiken eftersom jag själv fotade en del reklambilder när jag var liten och insåg att detta var i princip samma sak förutom uppdragsgivaren 🙂

    1. Jonna

      Hej!

      Jag var också mycket med och ”jobbade” som barn, på tv och lite allt möjligt. Skämtasamt pratades det om ”barnarbete” vilket det ju var, men eftersom jag var med mamma på jobbet eller tyckte det var kul att få vara med så fick jag inget för det. Dels för jag var nära tillhands art utnyttja ytan protest och dels för pengarna inte finns/fanns. Å ena sidan kanske det är fel, men de kunde lika gärna fråga ett förbipasserande barn och ge en macka som kompensation!

      Men min mamma gav mig en inblick och jag har alltid fått vara mycket med, jag har fått ta ansvar tidigt och förstått produktioner tidigt. Få se och umgås med och kring kreativa arbeten och människor! Allt detta är jätte positivt, även om hon och jag bägge två fått öva på säga och tacka nej till sånt som är kul men kanske tar mer energi och knappt något i pengar. Tror på gott och ont att erfarenheterna gjort att jag tidigare började värdera mitt värde och tvinga mig att inte bara säga ”ja tack” eller lägga fokus på lyckas tidigt eller jaga pengar!

      Får en kompensation i annan form än pengar så är det legit, som alla statister får. Jag fick inte betalt men min mamma fick ju lön och så på så sätt såg jag det som att vi fick betalt när jag också var med. Hon var min chef, så det är lättare att utnyttja mig men åh andra sidan ger hon mig så mycket mer än vad jag behöver, i form av andra saker. Skulle jag ha en tuff dag på hennes jobb som liten var det oftast på grund av någons kommentar och då röt hon ifrån rejält isf. En mysig fika med mamma/chef är en kompensation för arbetet framför kameran men med extra mycket guldkant i vardagen eftersom det också blir egentid med ens mamma!

      När jag vart äldre fick jag lön direkt beroende på uppdraget jag fick, som fota eller ljussätta. Då var jag 13/14 första gången sen pratade vi om jag skulle fakturera mamma men eftersom jag ändå bodde hos henne och hon skulle fått hjälpa mig med det kändes det lättare att istället snylta på hennes lön om jag behövde!
      Så länge alla mår bra och det funkar, vi är ju ändå ett team i slutet ändå.

      Hoppas det inte vart för rörigt! Ville bara ge en annan bild från en som också jobbat som liten med ens mamma som chefen, typ…! Kram!

    2. FiaMaria

      Barn i mammabloggar utnytjas grovt och får sin barndom såld..självklart får dom ingen lön..men mamma har jo inget jobb och ingen pengar om inte….

    3. Camilla

      Hej Anna!

      Din fråga var riktad till Jessica men jag tyckte den var intressant så jag ska försöka svara så gott jag kan, jag hoppas att jag har tolkat din frågeställning korrekt.

      Ett barn är omyndigt fram tills den fyller 18 år och kan därför inte bestämma över sina egendomar såsom pengar/lön eller ingå avtal. Det är barnets föräldrar som är förmyndare.

      Om Elsa skulle vara barnmodell för CCS låt säga så skulle hon säkert få betalt, eller rättare sagt, hennes föräldrar skulle få betalt. Huruvida det ska skattas för låter jag vara osagt.

      Man kan ju säga att Elsa jobbar ”gratis” men man kan också vända på det och säga att Jessica tar emot Elsas lön som hon sedan ger tillbaka i form av försörjning.

      Jessica du får gärna rätta mig i mina tankar om jag har fel 🙂

      Kram
      Camilla