Jessica Lagergrens

När klär barn på sig själva?

Jag är en sån där förälder som både klär av och på mitt barn. Det slog mig för ett tag sedan att Elsa faktiskt kan klä av sig själv. Jag har bara fortsatt att klä av och på eftersom att det är en vana, plus att det går hundra gånger snabbare när jag gör det än när hon får försöka själv. Tanken är såklart inte att jag ska klä på henne tills hon flyttar hemifrån. Någon gång måste hon få börja.

När började era barn klä av och på sig själva? På förskolan vet jag att Elsa kan ta av både skorna och jackan. Men här hemma kan hon inte göra det. Eller, hon vill inte. Jag förstår ju att hon klarar av det, men det är väl lika mycket vana för henne som för mig, att jag alltid gör det åt henne.
elsa_mami_2 Elsa drog fram alla mössor och hade mössprovning idag. elsa_mami Sen har hon lärt sig att göra som sin mor. elsa_mossaMin gulligaste lilla unge! Den här fina jackan kommer från Polarn Du hittar den här och den är på rea nu. (adlink)elsas_fotoElsa fick ta min telefon och fota mig. Se så bra det blev! En inte så pigg mamma idag. Det blev rätt sent igår så idag gör jag inte många knop.

Nu sitter jag och Elsa i soffan och myser och gnager på varsin morot. Jag tycker att det är jätteläskigt med just morot men jag inser att Elsa inte kan äta riven morot hela livet. Hon måste ju få lära sig hur det känns att gnaga på en morot och hur det är att tugga på hela bitar. Jag sitter bredvid hela tiden och övervakar. Jag kommer ihåg när hon satte i halsen när hon var liten och jag reagerade med att skrika ”SNYLTIS!!”. Angelica var som tur var hemma hos mig då och tog av Elsa haklappen och precis när hon lyfte ur Elsa ur stolen började hon andas igen. Så himla himla läskigt. Jag fick ett superhärligt bud med italienska tomater i fredags som Ibbe ska göra en pastasås på nu. Jag lägger upp receptet senare!
frukost_elsaElsa som bebis med ett knäckebröd. Också lite läskigt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennie

    Min son 2 år (född 15 maj 2015) kan ta av sig allt själv förutom tröjor. Kan ta på sig allt själv men kan inte knäppa jackan.

  2. Emma

    Vår son är lite över 2 år och han klär på och av sig det mesta. Tröjor o strumpor är svårast. Han är blöjfri sen ett tag tillbaka och har lärt sig ta av byxorna fär att lättare kunna gå på toa. Har skaloverall till honom och den tar han på och av sig. Försöker att låta honom ta på och av sig det han kan. Det underlättar för honom och för mig. Tänker att när han är.på förskolan då kan han själv och behöver inte vara helt beroende av en pedagog.

  3. Cecilia

    Min dotter är lite drygt 2. Skor har hon velat ta av och på själv väldigt länge (jag justerar inte ens om det blir fel fot för hon är så nöjd när hon klarar det). Hon tar av sig kläderna själv, ber om hjälp med dragkedjor som fastnar. Hon är blöjfri sen ett tag tillbaka så då ville jag att hon skulle kunna ta av byxorna själv. Däremot har jag noll tålamod tyvärr att vänta på att hon ska ta på sig kläder..suck..borde bli bättre på det, men det blir alltid så bråttom på morgonen. Men, det kommer väl det med, ingen stress 🙂

  4. Matilda

    Min tjej fyller 2 år om 1 1/2 månad och klär på sig kofta, jacka och stövlar själv. Resten behöver hon oftast lite hjälp med för att få helt rätt. Hon får alltid klä av sig ytterkläder o h skor själv när vi kommer hem och lägga där det ska vara. Tror de tycker om att känna att de gör saker själv 🙂

  5. Cassandra

    Min son är 1,5 och han tar ofta på och av sig stövlarna själv, tar av mössa och jacka. Tycker om att uppmuntra han, för han blir så glad när han kan :))

  6. Sanna

    Min dotter fyller två i november och vi uppmuntrar henne att klä på och av sig själv, av är lättare än på men hon försöker ibland och ibland säger hon bara nej direkt så då hjälper vi henne ? tänker att fortsätter man uppmuntra så lär hon sig ju till slut ?