I stolt samarbete med Pärsons
Jag har fått möjlighet att göra ett roligt samarbete med Pärsons där jag har fått prova deras nyheter, Havets Skivor. Vi är sedan innan storkunder av just Pärsons tunna skivor och det är både Ibbe och Elsas favoriter på frukostbordet. Med Havets Skivor vill Pärsons ge lite mer variation i vardagen och det tycker jag är härligt. Det blir lätt att jag bara äter samma sak hela tiden och det är roligt att få testa något helt nytt, nämligen tunna skivor av lax.
Just fisk är något som vi inte är superbra på att äta i vår familj så att äta det på frukost, mellis eller -kvällsmackan blir kanske ett lite lättare sätt att få i sig det. Det ska bli spännande och se vad Elsa tycker om det här pålägget. Hon älskar korv i alla dess former så vi får se vad hon tycker om fisk som pålägg.
Jag bakade ett fröknäcke som passar bra till Havets Skivor. Receptet hittar du längre ner. Mums! Min favorit är den varmrökta regnbågslaxen. Det är den till vänster på bilden här ovanför. Den var supergod att ha på mitt knapriga fröknäcke som jag bakade inför det här samarbetet. Nyttigt och gott! Här är receptet på ett riktigt enkelt fröknäcke som du slänger ihop på bara några minuter, sen ska det stå ungefär en timme i ugnen.
Du behöver:
1,5 dl solroskärnor
0,8 dl chiafrön
0,8 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
2 dl hett vatten
2 dl majsmjöl
1 tsk salt
Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Platta ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, gärna med fuktade händer. Grädda mitt i ugnen i ungefär 1 timme. Bryt i passande bitar och servera med ditt favoritpålägg!
Sedan innan finns Pärsons Vegoskivor i Original, Paprika och även Tomat & Basilika. De är ovo vegetariska vilket betyder att de innehåller ägg. Supergoda och en rolig variant på smörgåspålägg tycker jag. Den senaste nyheten i den kategorin är smaken Pumpakärnor.
Det här inlägget är i samarbete med Pärsons
Låter gott, måste prova! Hur många grader hade du ugnen på?
Hur många grader ska ugnen stå på? 🙂
Åh! Varmrökt lax är ju såå gott!