Sandra Jerndahl

Nu är vi oroliga

oroliga för talet

Nu börjar vi bli oroliga för Ludwigs tal, det är många bokstäver som han inte kan säga. Han pratar otroligt mycket om precis allt, han gör sig förstod genom att peka och visa men för någon som inte känner honom blir det svårt att förstå vad han säger.

Efter ett samtal med förskolan bestämde vi oss för att det bästa är om han får lite hjälp på traven. Så ett BVC besök är inbokat redan imorgon och då hoppas vi på att få en remiss till en logoped där både vi föräldrar och Ludwig kan få hjälp.

Jag är inte orolig för att hans tal inte kommer att komma för jag vet att med tiden kommer även talet ge med sig och han kommer att förbättra sitt uttal. Men både vi och förskolan vill inte att han ska bli tyst eftersom andra barn kan ha svårt att förstå honom. Nu är inte läget så än, för han gör sig förstod på annat sätt än ord. Men risken finns och därför ger vi honom lite hjälp på traven, Kan tillägga att han absolut inte blir frustrerad eller arg för att vi ibland inte förstår utan då tar han istället med och visar vad det är han vill, eller så försöker han att omformulera sig tills man förstår.

Om någon av er genomgått samma resa så dela gärna med er! <3

oroliga för talet

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.