Sandra Jerndahl

förskolestart och nyavdelning

Hej vardag, nu är vårt sommarlov över och Ludwig är tillbaka på förskolan. Han är inte bara tillbaka från sommarlovet utan han går också sin första dag på storbarnsavdelningen. Han har vuxit extremt mycket den här sommaren, Han har också utvecklat sitt tal, han berättar mycket saker i både nutid, dåtid och framtid. Det är mycket frågor, varför måste vara favorit ordet. Han tar efter precis allt man säger.

En konversation på från helgen, för att förtydliga så måste vi oftast ge Ludwig en valmöjlighet att t.ex. ”antigen följer du mig med och lyssnar på mig eller så får jag lämna dig här ” – En vanlig mening jag får säga till Ludwig!

På tunnelbanan: 

Jag – Ludwig sluta sparka i väggen, du stör andra på tunnelbanan. 

Ludwig – nej mamma!

Jag – Nu får du faktiskt lyssna på mig

Ludwig – Mamma! ska jag lämna dig här eller? (han pekar ut på perongen)

Jag. i chock kollar på Marija (som vi var med) och börjar skratta, jag kan inte förstå vad han precis sa! Jäkla unge tänkte jag medans Ludwig skratta gått åt sig själv. 

Ska bli så skönt att få lämna mitt vilddjur några timmar om dagen på förskolan! Äntligen är vardagen tillbaka och jag ser så fram emot hösten, alla äventyr och alla möjligheter. Har ni några planer i höst som ni längtar efter? kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.