Sandra Jerndahl

Han är bara ett barn!

Denna text la jag upp för ett tag sedan på min Instagram!

Så klok, modig och helt ovetandes om samhällets normer.
Jag kan inte skydda dig från allt men jag kan stötta dig att göra dina val,
klä dig hur du vill, leka med vad du vill, gå på vilken sport du vill, testa på livets alla godbitar.
Oavsett vad har du samma chans att bli en bra människa med sunda värderingar.
Vi strävar efter en värld där det är accepterat att bära viket klädesplagg man vill oavsett kön..”

Jag blir så otroligt ledsen när jag hör eller ser att vuxna människor förbjuder barn att leka eller klä sig hur dom vill, att det är fel att en pojke leker med dockor eller klär sig i en rosa klänning är för mig helt ofattbart! Ett barn ska inte delas in i fack, ett barn ska få alla förutsättningar i livet att bli precis hur dom vill inom rimliga gränser. Ett barn ser inte skillnader utan det är vi vuxna som lär dom samhällets normer, som egentligen är helt fel för varför skulle det vara fel att en kille bar klänning ?

I min värld är det så J*VLA fel att dela in barn i fack, alla barn ska få vara precis som dom är. Jag ska inte behöva vara rädd för att mitt barn ska bli påhoppad eller ifråga satt när han är ute och leker i en klänning, jag ska heller inte oroa mig för vad andra barn ska säga om Charlies namn när hon blir stor, för enligt normen har hon ett så kallat ”pojknamn”!
Jag hoppas att våra barn är så pass trygga i sig själv att oavsett vad kommer dom alltid att vara sig själva, ha på sig det dom vill och jag hoppas att Charlie aldrig någonsin vill byta sitt namn!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin Nelsäter

  Helt rätt tänk, kläder är kläder och leksaker är leksaker! Och Charlie är ett fantastiskt fint namn, oavsett vem som bär namnet ?

  Jag, Emma och Nea saknar er!

 2. Elin

  Helt rätt tänk, kläder är kläder och leksaker är leksaker! Och Charlie är ett fantastiskt fint namn, oavsett vem som bär namnet ?

  Jag, Emma och Nea saknar er!

 3. Åsa Ingelög

  Heja dig, heja klänning och heja Charlie! ??? Charlie är ett superfint och coolt namn på en tjej och jag är säker på att Charlie kommer växa upp och bli världens finaste coolaste tjej! ? Och klänning, världens skönaste plagg, det ska alla få bära om de vill! ?