Sandra Jerndahl

vi var inte eniga om våra barns namn

Att välja namn till sina barn är en stor uppgift, det är något som på ett sätt är deras identitet. Men det är också svårt att hitta rätt namn, komma överens med sin parter om. Det är också många runt om kring som gärna lägger sig i och vill säga sitt tycke. Har man rätt som utomstående att lägga en värdering i någon annans val av namn till sitt barn?

Jag och Christoffer har inte varit eniga om något av barnens namn, med Ludwig fick Christoffer sista order och med Charlie fick jag sista ordet.

Ludwig hade blivit en Ruben.

Charlie hade blivit en Charlenee 

Vi har valt att ge våran dotter namnet Charlie vilket är ett vanligt namn men ovanligare på flickor. Vi har hittills fått mest positiv respons och jag hoppas att Charlie inte går lidandes av vårt val av namn i framtiden.

10 namn som jag tycker är fina och kan tänkas ge till ett tredje barn

Ruben
Celine
Lunalee
Vidar
sally
Harry
Leia
Rut
Loke
Walter

Jag tyckte generellt att namnbiten var svår, vi var inte alls överens varken på flicknamn eller pojknamn. Det slutade med att vi aldrig pratade om namn, och den biten blev nästan ångestladdad. Vad har ni för erfarenheter av namn val?

oeniga om namn
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jonna

    Älskar att hon heter Charlie ? hade vi fått en dotter så hade charlie vart ett av namnen högst upp på min lista ?