Mammaliv i Nashville

När det blir lite för mycket

Jag börjar känna att alla varvar ner inför jul och här snurrar det på ganska snabbt fortfarande.
Jag/VI, har SÅ jäkla mycket att göra och har verkligen tagit oss vatten över huvudet i år.
Eller.. i typ 2 år.
Längtar så mycket till i vår då August (och kanske även Astrid!) går på förskola och jag faktiskt kan andas lite på dagarna.
Just nu jobbar jag exakt varje dag i veckan, samtidigt som jag har båda barnen och noll hjälp.
Det är för mycket.
Och idag kände jag verkligen hur det bara rann över.
Nu måste även jag få lov att ta det LITE lugnt över åtminstone helgen.
Kanske VILA en sekund? Jag har inte sovit en enda tupplur på ens en minut sedan Astrid kom till världen.
Tacksam över insikten så jag inte går i väggen, men blir ändå upprörd över situationen och hur jag bara låter det rulla på..?

Inte ens ett blogginlägg hann jag med idag och det brukar jag vanligtvis få till 2 stycken i kaoset.
Näe. Ett break behöver jag. Kanske kommer jag inte svara på kommentarer på en vecka? Jag måste på något vis avlasta mig själv och jag hoppas hoppas ni kan acceptera det och inte bli besvikna/upprörda?

Nä nu får datorn stängas för dagen.
PUSS
jennybenny

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Lyssna på sin kropp, och på dog själv! Inget jobb är värt att bränna ut sig för, någonsin. Ta det lugnt med nära och kära. Läsare finns kvar. Du och de dina är viktigast!

  2. Annso

    Alltså vila. Försök vila så mycket det bara går nu även om julen kan medföra endel stress och press. Har du glömt något eller hinner du inte så strunta i det. Världen går inte under och HA INTE DÅLIGT Samvete om du skulle missa något Heller. Nu är det dags att du lyssnar på kroppen och knoppen och vilar, gör gott för dig själv. Ingen kommer ge dig en klapp på axeln när/om du blir utmattad. Kan låta hårt men sant.

    Massvis av kramar till dig. ♡

  3. Sarah

    Ja men självklart kära du! Vila från bloggen och ta hand om dig själv och din familj (och låt även dem ta hand om dig!) God jul på dig! Kram

  4. Annica

    Ta en paus helt och hållet och andas! Jag förstår att för bloggare måste det bara en stor grej att inte skriva inlägg på ett tag men världen går faktiskt inte under. Gjört bara! Och skippa definitivt kommentarerna. Vi lever bara en gång!

  5. Maria

    Hej!
    Klart att du ska minska ner på kommentarer och inlägg och ägna dig åt det som är viktigast just nu till Jul, din familj och dig själv 🙂
    Det är ju så att ingen tackar en när man slitit ut sig för att lyckas göra alla nöjda
    Önskar dig och din fina familj en God Jul och Ett Gott Nytt År!
    Kram Maria i Skåne

  6. Linda

    Men kära vän! Inte blir vi läsare besvikna, alla måste ju få ta ledigt. Dessutom tror inte jag att så många läser och kommenterar under julen. Vi är ju lediga också 😉

    Appropå att vara hemma OCH jobba med två barn så säger jag bara ”I hear you sister!”. Här har jag börjat plugga på högskola OCH jobba under hösten =-/ Gaaaaah! Shit vilken chock det var liksom. Jag har varit hemma med våra barn i fem (!!!!) år. Så nu att helt plötsligt kastas in i jobb med matlåda, att behöva sminka sig varje dag och sätta på sig fancy schmancy kläder och allt vad det innebär. Chock som sagt. Samtidigt som ett litet sting av nedstämdhet kom över mig plötsligt. Nu är de ljuva hemmaåren slut liksom… Men jag ÄLSKAR mitt jobb och mina studier. Nu har vi hittat en barnflicka som kommer hjälpa oss fram till mitten av januari, och sen börjar kottarna på förskolan (hjälp min lilla 1.5 åring känns så liten!!). Men klarar andra mammor det, så fixar jag ju det säkert också. Du också!

    Oj, sorry för en novell.

    Maaaaaaassa kramar och en GOD JUL från den västgötska bygden!

  7. Sara Bengtsson

    Ta hand om dig själv! Det finns bara en av dig och det är du (börjar nynna melodin till sången och fnissa lite för mig själv). Men seriöst! ta hand om dig! Och nä, jag behöver inget svar så stressa inte upp dig för att du måste svara på alla kommentarer! Det behövs inte.. finn det som laddar batterierna i vardagen ist för att ladda ur, och stanna i dom ögonblicken! Kram!

  8. Nina

    Det är så viktigt att försöka koppla av ibland! Beundrar dig verkligen som orkar jobba & ha barnen samtidigt. Att inte besvara kommentarer låter som en bra idé, att skära ner där det går för att hitta tid att koppla av. Jag har kämpat på här hemma då tösen varit sjuk och inte kunnat gå till föris – alltså 3 barn hemma hela dagarna. Nu är hon frisk men en av grabbarna tog över förkylningen istället. Det är kul nästan jämt!! Kämpa på Jenny! Heja dig!!

  9. Sandra

    Insikten i att man behöver ta det lugnare är en stor del och redan bra bit på vägen (är min egna uppfattning och erfarenhet iallafall)!! Oroa dig inte för att du inte hinner få iväg lika många blogginlägg som annars, och DEFINITIVT inte om andra blir upprörda eller inte!! Det är deras problem isåfall, tycker jag? Du är bara människa, ingen robot, och du har ju ingen skyldighet att pumpa ut massa inlägg/svar till oss läsare egentligen, utan jag tycker vi kan vara glada att du faktiskt delar med dig så mycket som du gör! 🙂 Du är stark! Koppla av under julen nu och NJUT! /Kram från en tacksam bloggläsare (som låter som hundra år fast jag bara är 24…heh)