Mammaliv i Nashville

Jag tar hand om mina barn, så tar du hand om dina – OK?

Mitt inlägg ”8 saker man aldrig ska döma andra föräldrar för” fick en nytändning idag och givetvis strömmade det in härlig kritik om att jag inte har någon hjärna, att jag är dum i huvudet och så vidare i all oändlighet.

Jag är så trött på alla föräldrar som ska stampa på och kritisera hur andra föräldrar väljer att uppfostra sina barn.
Och även ta sig rätten att berätta för föräldern i fråga (jag i detta fallet!) att hen är en idiot?
SÅ TRÖTT PÅ DET.

“It takes a village to raise a child” sa någon.
“Det verkar vara den nya inne-grejen att känna sig kränkt”
“Jag låter alla göra som dom vill, men INTE när det handlar om LIV ELLER DÖD”

…..

Varför är det så jäkla svårt att fatta? Varför är det så vansinnigt svårt att sluta lägga sig i?
Varför i hela friden får alla inte göra som dom vill?

Jag förespråkar verkligen inte våld mot barn, så försök inte komma med någon halvtaskig ifrågasättning ”men vad skulle du göra om..”. Just.DONT.

Och GIVETVIS är det viktigt att ha stöd i föräldraskap. Att vara omgiven av stöttande, omtänksamma personer som bryr sig. Som kan ge råd och som kan lyssna när man behöver. Men jag tror att man som förälder hittar dom källorna själv. Jag tror att vi med internet till hands, kan leta upp svar på de frågor vi har. Och om vi inte hittar svaret där – Så frågar vi vem vi vill.
Det är inte upp till vilt främmande människor att lägga i. Ni kan ta ert lilla village av kritiker och raisa ert eget child.

Sluta pilla i andras sätt att uppfostra sina barn!
Sluta irritera er och skriva elaka saker på internet och sluta prata bakom ryggen om någon bekant när vi fikar också för den delen. Bara fucking sluta.
Kanske sitter någon annan och tycker att DU gör fel? Hur skulle du känna om någon öste skit på ditt sätt att uppfostra dina barn?
Eller är du själv så himla glasklart perfekt att du tror ingen himlar med ögonen åt dig?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Louise Hej hej vardag

    Alltså GAAAAAHHHHHHH jag blir ga-ha-ha-len på alla dessa veta-bästare och påpekade och ”poliser”.
    Till de som kommenterar på detta vidriga sätt: Klicka bort om du inte gillar det du läser då!!! Och ta en liten titt inåt, VARFÖR blir du så arg lilla vän? Kan det vara så att du bara har enooormt stora problem med dig själv? Mm tänkte väl det.

    PUSS till dig Jenny!! Du är grym!

  2. Jennie

    Sköt dig själv och skit i andra säger vi till alla idioter där ute! Hur fan orkar folk? Jag säger heja dig, du är bäst! Jag är sjukt impad över hur du fixar allt! Ibland helt ensam när A är iväg o jobbar…

    Var stark och stå på dig!!! ❤️

  3. Anki

    Jag håller absolut med; sköt dig själv och skit i andra. Dock måste jag skriva (trots att man inte fick) att inte följa nationella vaccinationsprogrammet är bland det dummare en förälder kan göra. Tänk att (nästan) inga barn får alla läskiga barnsjukdomar längre! Fantastiskt! Värt att bråka om i kommentarsfält.

  4. Sara

    Har inte läst kommenterarna, utan vill bara skicka massa kärlek.
    Låt dem inte komma åt dig.
    De känner inte Jenny(det gör ju förvisso inte jag heller, men love you ändå!)
    Andas, kör yoga, skaka av dig allt och börja om.

  5. Akka-mamma till Gustav

    Ja, såg att jollyroom länkade ut inlägget på FB igår orkade inte ens klicka på kommentarerna för hade på känn vart det skulle barka hän. Tänkte på dig direkt och hur alla verkar bortse från att du ÄR en människa, en MAMMA som bryr dig, som älskar dina barn högre än himmelen, men som vågade säga ifrån, som vågade komma med ett motargument till häxjakten som bedrivs på just alla föräldrar som gör annorlunda, som gör andra val. Skit i skiten och hoppas det blåser över fort!

  6. Charlotte

    Om ett barn far illa tycker jag att alla vuxna som ser det och inte ingriper bär ansvaret för det men i övrigt så fattar jag inte varför man ens skulle vilja lägga sig i? Jag orkar precis med mitt eget liv så att lägga sig i andras känns ju enormt ointressant…?

    1. Lucille

      Håller med. Om man misstänker att barn far riktigt illa tycker jag att det är en skyldighet att lägga sig i. Dock pratar jag inte om mängden godis, hur mycket aktiviteter barnet har, etc. utan om misshandel och annat allvarligt.

      1. Charlotte

        Lucille: Men exakt så! Fara illa är ju typ misshandel, land ensamma för länge eller ingen mat etc- allt annat sköter nog en normal förälder bäst själv!