Mammaliv i Nashville

@BennyBettyProject – Pay it forward

Astrid har ju varit sjuk som ni vet och kunde verkligen inte komma till ro varken i sängen, i bärselen eller vagnen. Så vi testade att åka på en tur med bilen & hon somnade på två sekunder.
SÅ SKÖNT.
Jag och August bestämde oss för att köra runt lite, köpa något gott på Starbucks och lyssna på härlig musik.
Efter en stund ser vi en man vid vägkanten med en skylt och August frågar vad han gör på vägen.
Då förklarar jag att han inte har några pengar och att han ber folk om pengar eller mat så han inte behöver vara hungrig.
Då säger August – Men mamma! Jag vill ge honom pengar!!

Så vi svänger av på närmsta parkering. August tar två dollar från sin plånbok, vi åker tillbaka till mannen och ger honom pengarna.
Efteråt grät jag så himla mycket för att det var så jäkla fint.
Att August tyckte det var så viktigt att hjälpa mannen. Så självklart! Och det rörde honom inte ryggen att ge av sina pengar från egen plånbok.

Sedan dess har vi pratat väldigt mycket om hemlösa, människor som inte har jobb och att det finns många som behöver vår hjälp på olika vis. Han är så intresserad och nyfiken och jag känner att jag inte ska hålla sanningen från honom.

Nästa biltur såg vi ytterligare en man och August frågade om han kanske var hungrig och då sa jag att han kanske är det.
Då ville han med en gång ge en peng ur sin plånbok igen.
Hjärtat mitt <3

Sedan kom vi överens om att vi inte kan ge bort pengar varje gång vi åker bil, men absolut ett par gånger i veckan.

Detta med att hjälpa människor – jag brinner för det.
Jag vill göra mer, som jag nämnt tidigare. Mycket mer!
Men jag har inte vetat direkt vart jag ska börja.

MEN! Nu har jag kommit på en sak.
Jag och Elisabeth ska öppna ett instagramkonto där vi re-postar människors random acts of kindness. Som ett pay it forward-konto!
Om ni gjort något fint, spontant för en okänd människa eller en vän för den delen – berätta och hashtagga #BennyBettyProject & så postar vi din bild hos oss <3 Och givetvis –FÖLJ @BennyBettyProject
Det behöver inte vara något stort alls! Men givetvis är stort som smått välkommet.
Du kanske köpte kaffet åt personen bakom dig i kön på fiket, kanske hjälpte du en äldre person över gångvägen, kanske köpte du en smörgås åt någon som var hungrig, eller kanske blev du pandafadder hos WWF, adopterade en hund?
Berätta! Dela med dig! Ta en bild (behöver absolut inte vara på personen du hjälp!!) Så re-postar vi för inspiration till resten av instagramvärlden och försöker sprida pepp till att bli en mer hjälpsam medmänniska.
Vad tror ni om det?
Hänger ni med? ♡
jennybenny bennybetty project Denna korven.. <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mammi

    Oj vilken fin tanke från lilla August❤️Han kommer att vara så snäll o hjälpsam hela livet, mormors älskling❤️

  2. Nathalie

    Underbar idé! Min son på 8år plockar ofta pengar ur sin plånbok och ger till tiggare, det värmer enormt i mammahjärtat! Dock är det mycket färre tiggare här i UK än både Spanien och Sverige. Kram