Mammaliv i Nashville

Svar På Frågestund Del.2

Skulle du kunna tänka dig att flytta tillbaka till Sverige?
Näe! Jag tror faktiskt inte det. Kanske för en 6månaders period, haha. Sommartid såklart!

Vad är det sämsta respektive bästa med usa?
ÄLSKAR hur öppna alla är, hur enkelt det är att ha kul på alla sätt och vis. Att det är så barnvänligt och fullt av äventyr, god mat, kul människor.. MASSOR!
Sämsta – Vapenlagarna? HATAR. Att man inte kan gå överallt. Ingen föräldraledighet.

Om du inte hade det jobb du har nu (med bloggen osv.) – vad skulle du vilja arbeta med?
Eget företag! Utan tvekan. Oj som jag velat mellan åren, jag vågar ju aldrig!!? Suck..

Jo jag undrar om du kan gå på promenad direkt utanför huset eller är det så att du måste ta bilen om du tex skall rasta Mally?
Vi kan gå på promenad i vårt område och det gör jag varje dag. Men vi tar oss inte utanför husområdet utan måste då ta bil. När vi är i parken osv, så har vi åkt bil. Det går inte att gå här. Så ledsamt!

Jag är lite nyfiken på om du testa juice detox/fastan som du skrev om för läääänge sedan… ? Har (äntligen) sett dokumentären som du då även nämnde o blev sjukt inspirerad! Vill också rensa kroppen på allt gift Så tog du en detoxperiod?
NOPE, haha. Jag älskar nog mat lite för mycket.. men vi äter “rent” (eko, organic, no gmo, mindre kött etc etc etc) och det känns bra nog.

Hur tänker ni angående vaccination? Det är väl lite annorlunda inställning i USA jämfört med Sverige?
Många här kör NO VAX. Men mina barn är fullt vaccinerade. Jag förstår båda sidorna faktiskt! Det är väldigt svårt att gå in på detta ämnet utan att trampa på tår tyvärr, så jag avslutar här innan någon skickar bajs i brevlådan, hehe.

Hur gammal var du när du fick respektive barn?
25 med August och 27 med Astrid.

Ställde en fråga för ett tag sen men vet inte om du svarade på den? Hur som helst pratade jag med en kompis och han påstod att butiker i USA lägger på momsen i kassan? Alltså att priset på en vara är högre än vad som står på prislapparna?
Åh förlåt!! Hojta alltid till om jag glömmer en fråga! <3 Momsen läggs ALLTID på EFTER. Alltså du går till kassan med något för 20 dollar, så läggs momsen på när dom scannar prislappen. SÅ störigt. Och momsen är olika i olika delstater, Zzzz…

En till fråga, american eagle jeans, säljs dom i speciella butiker med typ bara märkeskläder eller kan man få tag på dem på en ”vanlig” klädbutik? (typ hm) och om man har typ 38/40 på jeans i sverige, vad motsvarar det i usa mått?
Oj.. ingen aning. Har aldrig ens varit på American Eagle, hehe. Har förstått att det är poppis hemma i Sverige? 38/40 är nog en size8/10 här 🙂

Tycker du det är värt att bo USA eller skulle du hellere ha velat bo i Sverige.
Älskar att bo i USA: Trodde aldrig jag skulle säga det. Jag har min familj här, mina bästa vänner etc. Älskar mitt liv! Har svårt ibland att förstå hur jag kunde bo i Sverige? haha. Så ja, jag älskar att bo här och det är absolut ”värt” det.

Sambon är amerikansk och vi bor i Sverige men funderar på att i framtiden flytta till USA vilket är jätte kul men jag är lite nojjig när de kommer till deras system med försäkringar jobb sjukvård osv. Är de värt att flytta ?
Det är en stor jobbig förändring i början, men home is where your heart is 🙂 Jag älskar Sverige och jag älskar USA. Sverige är hemma, men jag är lite mer hemma här nu efter 6.5 år. Man vänjer sig med allt och gör sig ett nytt hem. Allt är lite läskigt i början såklart, men det hör bara till. USA är ett enkelt land tycker jag, när man väl fått lite grepp om allt och när man slutar jämföra med Sverige hela tiden.
Försäkringar etc är skitenkelt om man har ett jobb med benefits. Annars vettetusan! Sjukvården är AMAZING!

Fick du göra något ”prov” för att få gifta dig med Andrew eller hur funkar det? Har eventuellt sett för mycket på TV…
JAAA! haha. Visst har vi gjort “prov”. Vi har suttit i parintervju och visat bilder, svarat på knäppa frågor, pratat på tu man hand med intervjuaren och sånt. Sjukt konstigt men lite kul nu i efterhand.

Jenny skrev tilltog för ett år sedan om ev. Flytt till Nashville och just nu är vi här minst 3v! Tips på saker att göra/ställen att äta nära city?
Maila mig så ses vi!? 🙂 Jag har gjort en Nashville guide HÄR!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    Ha ha, vad lustigt – öppna är det sista jag tycker amerikaner är! Öppna på ytan iofs men sen… Meh. Så intressant att man kan ha så olika upplevelser!

  2. Ellinor

    Varför inte genmodifierade organismer? Antar att ni då inte heller äter broccoli, tomat, kål, brysselkål, majs osv som är genetiskt modifierade grönsaker?

    1. jennybenny

      Vi har efter mycket forskning bestämt att inte ”utsätta” våra kroppar för det. Det är vårt val helt enkelt 🙂 Om det är bra eller dåligt för kroppen får forskning i framtiden visa. Men vi vill inte chansa. Då lägger vi hellre pengar på mat som inte är framställt. Och vi kan verkligen äta tomat?? haha. Klart det finns tomat som inte är framställt i ett labb. Förstår inte riktigt vad du menar? Det fanns definitivt majs innan GMO uppfanns 😉

      1. Ellinor

        Ok – förstår vad du menar. 🙂 Men som naturvetare kan jag intyga att det som är framställt i labb inte automatiskt är farligt. Det jag menar att de nämnda grönsakerna (som människor äter idag) ÄR genmodifierade. Deras genom, deras gener, är manipulerade av människan. I dag används andra metoder – bla i labb – för att göra detta och effektivisera detta. Bara för att man använder komplicerade ord innebär det inte att det är farligt 😉

        1. Anna

          I Sverige används GMO på försök. Det är förändringar som inte kan tillkomma naturligt, till skillnad från när människan förädlar grödor (typ banan som vi äter, som inte kan föröka sig själv).

        2. jennybenny

          Nej det behöver inte vara farligt! Men jag väljer att undvika det för det finns forskning som lännar frågetecken och som visar att det inte är bra 🙂

          1. Anna

            Exakt. Vi äter bara eko (och slipper då GMO), menade inte att ”det inte är farligt” – ville bara peka på att det är skillnad på förädling och den onaturliga förändring som GMO ger.