Mammaliv i Nashville

Jag pratar Svenska och Engelska med August

Alltså. Detta kan vara århundradets mest misslyckade videobloggförsök, haha.
Men ni får se än då. Jag bjussar på den.
Sååå tråkigt att videon vi spelade in innan raderades för där pratade kiddot MASSOR.
Oh well. Another time!

PUSS!
https://youtu.be/7VksikfAAlY

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Å Jenny vad fina ni är och vad ledsen jag blir på mig själv. Att jag helt tappat ”kontakten” (låter det konstigt.?)..jag har inte kommenterat på EVIGHETER , har nästan tappat att läsa bloggar helt – din är en av få jag fortfarande tittar in till, men alltid hastigt i farten…Fb och instagram kör jag fortf med men annars snurrar livet på så snabbt nu…sista året sen jag började jobba heltid parallellt m utbildningar har varit galet! Men din blogg vill jag verkligen inte tappa! Nåja, ett litet hej fr mig iallafall och en stor KRAM! /Hanna (m Hugo och Lilly)

    1. jennybenny

      HEJ VÄNNEN <3 Jag följer dig ändå på sociala medier och vet att livet är stressigt och härligt för dig! Så glad jag blir att du hör av dig! Tack för fina ord och vi kan ju alltid mailas emellanåt om du vill! 🙂 KRAM!

  2. Annika

    Jag skrattade gott under denna video. August så rolig när han inte vill prata med dig och springer på toa och senare ska spela trummor.

  3. Madelene M

    Kul video, bor också i USA med en engelskspråkig man, och väntar nu barn. Du råkar inte ha några bra tips på hur man går tillväga för att lära ut svenskan till sina barn, eller är det ’bara’ att prata på och hoppas hen plockar upp det automatiskt? Jätte bra blogg, keep up the good work! 🙂

    1. Anna

      Jag har läst en hel del om barn och språkinlärning på universitet. Och ja, bara prata på. Men var beredd på att barnet kommer använda det språk hen har störst byta av (typ förstår svenska, men svarar helst på engelska). Och var inte rädd för tvåspråkigheten. Det är ingen nackdel alls för barnet att simultant lära sig två språk, tvärtom!

      1. jennybenny

        Tack anna! Såg precis detta då mina kommentarer är utspridda så jag ser inte när ni svarat varandra! Puss på dig! <3

    2. jennybenny

      Jag bara babblar och hoppas på det bästa ;D Läser på svenska, förklarar ord på svenska- Pekböcker!! Heja heja er! <3

      1. Madelene M

        Hade inte ens tänkt på pekböcker, har massor av andra barnböcker fast de blir ju inte roliga för barnen förrän de är lite äldre, nu är jag glad att jag frågade om råd 🙂 kram

        1. jennybenny

          Så glad att du fick massa tips och råd <3 Heja heja dig kämpa på. Det är SÅÅÅÅ svåt ibland och man tappar det lätt men fortsätt kämpa så gott du kan <3

    3. Helena

      Jag bor I Mexiko med Mexikansk man.
      Min dotter är 3 och ett halvt och pratar nästan bättre svenska än spanska och engelska (som hon lär sig simultant den födseln).

      Jag har hållt hårt med att BARA prata svenska med henne och nu min son.
      Säger hon något på spanska till mig och jag vet att hon kan det på svenska ber jag henne ’prata svenska tack’ men om det är något nytt så kan jag säga ’menar du en hund’ (för att ge ett exempel).

      1. Madelene M

        Tack så jätte mycket för svar, skönt att veta att det finns så många andra i samma situation som man kan fråga om råd. Har också tänkt längs dom banorna att bara prata svenska med honom, kul att höra att det fungerar. Nu måste jag bara komma tillbaka in i att själv prata på svenska, har pratat och läst nästan bara engelska de senaste 12 åren så har tappat en hel del. Kram på er

  4. Akka-mamma till Gustav

    Klockrent! Så jäkla goa ni er. Klart det är roligare att spela trummor när man redan pratat svenska en gång! Trevlig helg!