Mammaliv i Nashville

Varför Blondinbellas inlägg är skräp!

Jag läste Blodninbellas inlägg om att allt är kemiskt & varför det inte spelar någon roll om vi äter/använder produkter som är eko/organic eller inte, för allt är en kemisk framställning.
Sanna Lundell & Cissi Wallin har reagerat på detta inlägget tidigare, men jag känner ändå att jag måste få säga mitt.

Först ut – Blondinbella har rätt!
Allt här i världen är kemi. Fantastiskt, eller hur? Ordet kemikalie är inte något fruktansvärt och hemskt. Vatten är kemikalier! Så himla coolt!

För det andra – Det är världens sämsta inlägg, med sjukt dålig information.

Nu vet jag att Blondinbella inte gav sin personliga åsikt i huruvida man bör eller inte bör äta eko eller använda ”rena” skönhetsprodukter. Inlägget var pretty much enbart fakta att allt är kemikalier. Men jag tycker ändå det är så dåligt!

När vi smörjer in oss med en kräm, suger kroppen åt sig av produkten och om produkten innehåller ämnen som kroppen inte kan bryta ner, så stannar det kvar i kroppen och går ut i vårt blod. Det lagras och stannar kvar.

Ingen har någonsin dött av att använda en mascara som inte är helt ”ren”. Men om varenda produkt man använder innehåller en stor mix av kemikalier och om allt man äter, innehåller framställda ämnen, så kommer inte kroppen reagera bra.
Det är väl inte så himla svårt att förstå!?

När vi äter icke-organic mat, så har fält besprutats med gifter som är så starka, att ogräs inte kan växa och ohyra dör.
Och givetvis så suger dessa frukter och grönsaker upp de hemska gifterna. Även om de är kemi, precis som grönsaken som inte är besprutad, så hör den hemskt stora mixen av kemikalier, inte hemma i vår kropp. Vår kropp kan inte bryta ner ALLT.

En organic farm besprutar inte sina grödor med starka kemikalier (bla. NERVGIFTER) utan använder sig av gamla tekniker för att göda & rå om sina grönsaker. De grönsakerna har givetvis fortfarande en kemisk framställning – MEN! De har inte stora mängder cancerframkallande ämnen i sig.
De har växt helt på egen hand med hjälp av naturen. Vår kropp kan bryta ner och ta hand om det allra mesta som är naturligt.

En majs som är naturlig/organic, har odlats i jorden, växt och sen äter man den.
En icke organic majs, har besprutats i ett labb med framställda ämnen och gifter som gör att majsen ska växa snabbare och för att insekter som rör vid den- dör.
DÖR.
Om något som är levande, dör av denna produkt, talar inte det för sig självt? Att det är farligt? Att det inte är något som vi bör komma i kontakt med? En kemisk framställning som faktiskt kan döda.

Skulle du spruta på lite insektsmedel på din sallad som dressing?
Nope. Precis. Trodde väl inte det.

Bönder är några av de mest hälsosamma människorna i världen, men samtidigt de som har mest cancer.

Varför?

De är klädda i skyddsdräkt och gasmask då de vistas kring besprutning av grödor.
Varför har de gasmasker om dessa kemiskt framställda ämnen inte är farliga?

Däremot går en bonde som inte besprutar sina fält, i sina vanliga arbetskläder.

Det kan inte vara så himla svårt att förstå, att ”naturliga” produkter är BÄST för hälsan. Bäst för kroppen.
Eller?

Tänk om, Blondinbella.
Det handlar inte bara om att dina skönhetsprodukter ska sälja bra, det handlar om människors hälsa.
Gör om, gör rätt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annso

    Himla bra inlägg. Det är sällan jag tycker att Blondinbella kommer med något vettigt – antingen är samhället för jämställt eller så är eko skit.

  2. Caroline

    Läste med hennes inlägg och det var ju bara så himla dumt.

    Vi äter i princip bara eko här hemma. Känns extra viktigt till min lilla tvååriga dotter i och med att man inte vet hur cocktaileffekten påverkar kroppen. Finns det inget ekoalternativ eller om det är väldigt dyrt så avstår jag hellre från att köpa. Tycker tex att 40 spänn för en gurka är lite saftigt, då tar jag något annat istället.

  3. Nina

    Bra skrivet, Jenny! Jag önskar att det inte skiljde så mycket i pris på eko/KRAV-märkta varor kontra ”vanliga” här i Sverige. Vi köper så mycket eko vi kan, och i vanliga fall blir det ganska stor del av varupåsen men just nu med mig hemma på föräldraledighet och 3 barn (blöjor blöjor blöjor) får jag prioritera vissa produkter för att det ska vara hållbart och det känns så jäkla trist!! Vill köpa ALLT eko helst. Är det stor prisskillnad i USA? Positivt är dock att eko-trenden exploderat här så då bör ju priserna sjunka lite i alla fall! Hoppas på det! Kram!

    1. Anna

      Här i Sthlm upplever jag inte att prisskillnaden är så stor, men jag tycker inte att du ska må dåligt över de varor du inte köper eko utan istället tänka på att alla medvetna val vi gör – gör skillnad. Så genom att köpa en del eko så gör du stor skillnad för sig och din familj. Och satsa på att köpa eko när det gäller typ frukt, potatis, kaffe och så.

    2. jennybenny

      Väldigt tråkigt att priserna skiljer sig så mycket för dig! :/
      Här är det inte alls stor skillnad tycker jag!

  4. Anna

    Håller helt med. Vi är väldigt noga med mat, kläder, hudvård osv. Dock är inte naturligt alltid bäst (några av de starkaste gifter som finns är just naturliga). Ris innehåller ofta arsenik (mycket cancerframkallande) pga att arsenik finns naturligt i mark och vatten, så vi väljer oftast bort det. Sen vill jag slå ett slag för att välja sådant där tredje part kontrollerat det (KRAV, Svanen osv.). Att något påstås vara ekologiskt/giftfritt behöver ju dessvärre inte säga något.

    1. Anna

      Tror det var COOP som lät en familj testa sin urin efter vanlig kost, rester efter flera bekämpningsmedel hittades. Efter ett period med enbart eko mat hittades inga sådana rester….

      Så med ovan skrivna inlägg menade jag verkligen inte att de val en gör inte spelar någon roll, tvärtom. Däremot behöver inte naturligt alltid vara bättre (även om det oftast är det).

      Vi får ofta förklara varför T inte har en miljard plastleksaker, varför vi bara äter ekologiskt odlad mat, varför vi helst köper begagnade och rejält urtvättade kläder till T (alternativt GOTS-certifierade) osv. Jag hade en period när kemikalier, gifter osv. bara gav mig ångest. Nu kör vi på att vi väljer så bra vi bara kan, så har vi gjort vårt bästa.

    2. jennybenny

      Sant! Man kan inte gå HELT 100% ”naturligt”. Därför det är viktigt att också byta organic/eko varor ibland från olika ställen!

  5. Akka-mamma till Gustav

    förresten, hon måste ha raderat inlägget för länken leder ingenstans och det går inte att söka fram på något sätt heller!

  6. Akka-mamma till Gustav

    och inte nog med att våra kroppar redan är fulla med giftämnen sedan många år, tillbaka då medvetenheten var mindre. Dessa gifter förs i viss mån över till våra ofödda barn i magen. Såg filmen ”Underkastelsen” med Eva Röse när jag väntade Gustav. Till en början var jag förkrossad och kände att allt var hopplöst kört redan men vände på det och rensade i skafferi och skåp och tänkte till när vi köpte babyleksaker som det skulle tuggas mycket på. Vill gärna tro att vi kan häva denna sjukliga giftiga trend och gå mot en för alla, hälsosammare framtid. Så skördarna blir kanske mindre och köttdjuren växer inte lika snabbt men vill vi inte alla leva ett långt och friskt liv?

  7. cajsa

    Jag, enligt min erfarenhet, tkr ekologisk mjölk smakar 1000ggr bättre då jag vid ett studiebesök på en ekologisk möjlkgård fick se att kalvarna går lösa i laggårn o diar av kon.
    Det är helt rätt att även kalvarna få vara hos mamman o dricka riktig mjölk!
    O det där med gifterna är skrämmande. Min sons farfar har en ”odiagnostierad” sjukdom troligtvis pga diverse gifter han kommit i kontakt med. Bondpojk från början som alltid hjälpt sin pappa… nu har han flera olika sjukdomar i ett och har inte längre ett värdigt liv.
    Vi har bara en kropp o ett liv.
    Mkt bra tankar!
    Ett tips är ju att om man har vilja, ork o lust och plats så kan man ju odla mkt grönsaker själv.. och bär 🙂
    Barnen älskar det och man vet att det bannemig är obesprutat 😉