Mammaliv i Nashville

5 anledningar till varför jag INTE (aldrig någonsin!!) vill ha fler barn

Ibland får jag frågan – ”Vill ni ha fler barn?”
Och jag svara alltid med en sjungande gungande ”NEEEEEEJ!!”
Jag.vill.aldrig.ha.ett.till.barn.
IM DONE. We are DONE. DONE!
Och då kan någon flika in ”Säg aldrig aldrig”.

Well. Jag/vi kan verkligen säga ALDRIG. NEJ! Det kommer inte hända!

(OBS! Det handlar inte om att vara otacksam eller att vara respektlös mot personer som har svårt att bli gravid/inte kan bli gravid etc.)

Här kommer 5 anledningar till varför jag INTE (aldrig någonsin!!) vill ha fler barn –

Jag tycker om att ha pengar – Den som sa att barn inte kostar pengar är ju galen. Det spelar ingen roll om man inte köper massa saker, låter barnen äta samma mat och köper begagnade kläder. Barn kostar en jäkla massa pengar ändå. Doktorbesök, utbildning, blöjor, mediciner, krämer och fan och hans moster. Det räcker med två så jag kan köpa mig själv något kul emellanåt. Vågar inte ens tänka på hur skralt i kassan det skulle bli med ett eller TVÅ barn till.

Gravidkläder – Alltså. Finns det något värre än gravidkläder? Jag avskydde vartenda plagg jag hade på mig när jag var gravid. Och jag skänkte/slängde RUBBET så fort jag fött barn nr.2. NEVER AGAIN.

Alla restriktioner – Ingen alkohol, inget kaffe, ingen brie-ost, ingen sushi och listan goes on and on and freakin ON! Man fick ju för i hela helvetet inte äta ett skit utan att ha smått dåligt samvete.

Att vara kroniskt kissnödig – Ca ALLA utflykter var planerade runt toaletter. Jag har suttit i skogen, på parkeringsplatser och rusat in i random butiker för att kissa. Jag kissade minst 4 gånger i timmen dagtid och 197 gånger per natt. Det var hur jobbigt som helst. Jag minns att jag grät av lycka när jag slapp gå på toaletten nattetid efter graviditet nummer 1.

Jag hatar att vara gravid – Även om jag var och är otroligt innerligt tacksam över att ha kunnat bli gravid och bära/föda våra barn (Dom är GIVETVIS det BÄSTA som någonsin hänt mig/oss!) – så hatade jag ca varannan minut hela graviditeten.
Att vara äckligt illamående, yr, ha ont, bli tung, finnig, trött, hormonell och jaa.. ca ALLT. Avskydde det!
Och släng på svår gravidsjukdom, bed rest och tidiga förlossningar på det. HU! Aldrig aldrig mer.

jennybenny 5 anledningar varför jag aldrig vill bli gravid igen

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Rebecka

    Är just nu gravid med vår andra och det enda som håller mig uppe är vetskapen om att jag också snart får slänga gravidkläderna. Tack för att du på ett så konkret sätt skriver om hur vidrigt det är att vara gravid.

  2. E

    Så skönt att höra någon säga att de inte alls gillade att vara gravid. Har 2 fantastiskt fina busungar och älskar dom över allt annat. Vi var också färdiga. Men nu visar det sig att jag är gravid igen, trots skydd. Och jag vill verkligen inte en gång till!! Mådde så dåligt under min andra graviditet och kände att min stora fick lida av det. Känner mig som ett as för att jag inte vill ha fler och förmodligen inte kommer att behållat det.

  3. J

    Tänk att det kan vara så olika!
    Jag fick reda på att jag var gravid i vecka 16, mådde bra i stort sätt hela graviditeten, farligt kissnödig var jag inte heller och gravidkläder var inget jag köpte utan klara mig på kläderna jag hade. ( utan den gravida magen är jag lång och smal)
    Jag tycker inte om kaffe och alkohol dricker jag så få gångerna per år att det var inget jag ens tänkte på.
    Under hela graviditeten promenerade jag 1-2 timmar varje dag plus gymmet ett antal dagar i veckan. Utan problem- bara för att jag mådde så bra.
    Det jag saknade var högintensiv träning och jeans.
    Än har jag bara en pojke på några månader så utgifterna får jag säkert en annan bild av om det blir fler.
    MEN efter en ”enkel” förlossningen känns det som art det inte blir några syskon för den sakens skull.

    Fantastisk blogg, du är grym!

  4. Marika

    Jag har tre underbart fina pojkar, ett tag ville skaffa ett fjärde men kände samtidigt nej. Jag vill att pojkarna ska få kvalités tid med mig och att de ska känna att jag har tillräckligt med tid för dem. Jag älskar barn och skulle kunna ha hur många som helst. Men det kommer till en punkt då man måste tänka på att ha tillräckligt med tid för varje barn. Jag har precis skiljt mig och nu får jag ofta fråga om jag kommer skaffa fler om jag träffar någon ny och svaret är nej. Jag har inte tänkt träffa någon ny men om jag skulle göra det så har jag tre krav. 1 han ska inte ha några barn. 2 han ska inte vilja ha något barn(förutom mina). 3 han ska älska mina barn som hans egna. Och om detta nu är krav som gör att jag inte hittar någon så får det vara såhär, jag har valt detta för att ha energi till barnen som jag har

  5. Frukalin.blogg.se

    Haha
    Roligt att läsa för jag säger precis samma sak. Får frågan från många och säger alltid med ett tyyydlig NEJ… Endå säger de ”klart ni ska. En sladd. Ni är ju unga än”
    Hatar att va gravid, må konstant piss illa, halsbränna från helvetet, detta eviga kissade, ingen som helst sexlust… bli fet å tung.. bristningar.. listan är lång. Älskar mina barn och är evigt tacksam att jag kunnat få dom. De är min själ… men. …
    NEVER EVER AGAIN!!

  6. Jenny. A

    Kanon bra skrivet…det är inte KUL och vara gravid utan JOBBIGT.. jag själv har ett barn och det räcker, tycker jag själv!

  7. Kattis

    Hehe, bra inlägg! Var och en måste få göra som den vill ju och var och en har ju sina problem! Är gravid med första barnet och får kommentaren ”usch, du är en sån där som mår bra” och ”usch, du är en sån där som bara får en fin mage och inte blir tjock”. Jaha, förlåt mig! Inte min mening, eller vad ska man svara? Vi hade världsproblem att bli gravida och hade vansinnig ångest för det varenda månad i ett par år, hade inte IVF funnits, nej då hade det kanske intre blivit något barn. Blabla, så min poäng är iaf, att folk har ju inte en aning om nånting! Och, då kanske man ska låta bli att kommentera. Vill man inte ha fler barn, så vill man inte, och det finns ju massor av anledningar till det liksom! Önskar folk slutade vara såna idioter grrrr. Tänker även på ditt inlägg häromdan, ang elaka kommentarer på bloggar. Blablabla, hejja dig, mera ärliga inlägg som detta, det var kul!

    1. jennybenny

      Så underbart att du får må bra i graviditeten!! Unnar dig verkligen det & hoppas du mår TOPPEN hela tiden! <3
      Och tack för fina ord!

  8. Annsa

    Så vitt jag vet är läkar- och tandläkarbesök gratis för barn, även skolan… Visst kostar förskola och fritids, det ska man ju veta, men jag har aldrig tyckt att det är dyrt att ha (vi har 2) barn. Och att försaka alkohol och vissa fiskar/ostar/rått kött och vad det nu var, är kanske trist att inte få ta ett glas vin i sällskapet, men det är ju förhållandevis kort tid av livet det gäller. Så tycker jag, alla tycker vi olika! 😉

  9. Ros-Marie

    I vårt fall är det just tvärtom! Älskar bebisar, vara gravid fast det inte var en dans på rosor precis! Men alla dessa kommentarer och åsikter!! Med fem pojkar låter det jämt jaha, BARA pojkar? när kommer flickan, det är ju tur för de kan iaf ärva kläder av varandra, har Ni ingen tv hemma hos Er osv! Listan kan göras hur lång som helst. Att ta sig den rättigheten att prata om hur ofta vi ”gökar på” el ryggdunk på gubben med kommentarer som. Bra ”krut” osv!

  10. Elisabeth

    Det är helt okej att inte vilja ha fler barn, och helt okej att inte ha något, eller många.
    Själv tyckte jag att det var underbart att vara gravid! Tyvärr är gubben mer än nöjd med tre annars kunde jag gärna tänkt mig en fyra..

  11. Åsa

    Håller med fullständigt! Älskar våra två gossar otroligt mycket men vill absolut inte ha några fler! Nu vill jag att familjen får gå framåt i livet och vi får chansen att lev fullt ut.

    Så på dig och var stark!

  12. Therese

    Så ”glad” jsg blir av att inte vara ensam med att hata att vara gravid! Är väldigt tacksam att jag kunnat bli gravid och föda två små friska underbara barn men nu räcker det för oss! Vill aldrig mer vara gravid! Räcker gott och väl med två. Så jag förstår din känsla om att vara klar!

  13. Luna

    Wow hur längesen var det du var gravid!!? Sushi är ok om den är färsk och kaffe får man visst dricka, annars hade inte jag överlevt

  14. Josefin

    Känner med dig så mkt. Kan dock inte definitivt säga att jag är klar. Vill ha fler barn men efter två extremt jobbiga graviditeter (gått upp 35 & 37kg) haft foglossning med kryckor och fått bestående men i leder och skelett pga viktuppgången så känner jag nu att jag aldrig vill bli gravid igen. Finns ju dock andra alternativ tack och lov och barn som inga föräldrar har som behöver ett par.

  15. Jessica

    Så jag känner igen mig!! Gravid med nr 2 , BF om 13 dagar , bara längtar till det är över , hatar att vara gravid!! Och inga mer barn efter detta , 2 är precis lagom!!

  16. Annika

    Haha fullkomligt älskar din ärlighet om saker! Två kiddos här med & jävligt nöjda & jävligt färdiga med barnafödandet 🙂

  17. Jolie

    Här är det ”norm” med två barn så jag tror inte man får frågan så ofta då. Värre är det med dem som vill ha ett barn.
    Jag trodde jag ar done efter nr 2 men så kom suget tillbaks. Ett barn till vill jag ha. Och nu väntar vi 3:e och sista. Det vet jag. För att vara gravid är inte kul, känns som en uppoffring egentligen..

  18. Maria

    Haha ja jag förstår dig! Dock är jag en av dessa skonade som är gravid och knappt märker av det! Är nu i vecka 20 så jag hoppas det fortsätter på samma sätt. I Sverige avråder man dessutom inte från sushi (får dock inte äta alla fiskar, t ex inte tonfisk) och sen får man dricka 3 koppar kaffe per dag (vet att de har hårdare rekommendationer i USA), sitter och avnjuter en latte i skrivande stund! Stor kram från Maria

  19. Frida - Vita villan

    Förlåt att jag fnissar lite, men så olika det kan vara. Jag älskade att vara gravid och skulle gärna vara det 10 ggr till. (Men jag skulle ALDRIG orka ta hand om så många barn) 🙂 Kram

  20. Thes @

    Är oplanerat gravid med nummer tre. Har alltid velat ha 4 men nu blev det så satans tätt,
    3, 1 och gravid. HAHAHA! Så nu har vi sagt STOPP! Jag ser fram emot att vara klar. Att inte tänka på det mer.
    Att njuta av ungarna man har utan att tänka på en till..

    Du har två fina skruttar och det är inte så dumt! Kram på er

    1. Charlotte

      Jag har 11mån mellan mina yngsta (har tre kids) och det har funkat finfint! Binär de 4 och 5 och bästa vänner- så himla fint! Visst, det var jobbigt i början och lite halvkaos men sänk kraven, prioritera sömnen, låt äldsta syskonet vara med och byta/klä mm och försök synka så dom sover samtidigt (de minsta) och framför allt våga be om hjälp- finns massa människor som säkert vill hjälpa till! Tex så gick min granne ut med mina små två timmar en eftermiddag i veckan så jag fick sova/städa/se på tv/whatever 🙂 Jag ville egentligen bara peppa lite- kram!

      1. Thes @

        Tack! När bi bestämde oss för att behålla så sa vi samma sak. Den första tiden kommer vara tuff många gånger men tänk sen. Gud vad kul dom kommer att ha. 6,4 och 2.5. Det blir tjolivat. Haha. Jag är rädd att jag blivit bekväm trots att vi ville ha fler barn. Säg att dom hunnit att bli 5 och 3. Då är jag inte säker på att jag hade varit sugen på vakna nätter och bebis igen. Faktiskt. Så detta var nog meningen..

        Andra har gjort det och gör det hela tiden så det borde ju inte vara en omöjlighet. Haha!
        Tack för orden!!

  21. Fru Nyblad

    Tack för att ru skrev att du hatade att vara Gravid. Det gjorde jsg med!!! Ungefär varje jävla minut av det! Jag förstår inte varför def skall

    1. Fru Nyblad

      Det skall glorifieras så himla mycket! Man ska älska det hela tiden. Uääk- hur kan man tycka om att spy konstant i tre månader, gå upp 30 kg i vikt, inte kunna gå…. Och allt det där….

  22. Viola

    Uppfriskande med någon som rakt upp och ner säger vad man tycker och känner! Hatten av till dig och njut av de guldklimpar du har 🙂

  23. Linda

    Jag förstår inte hur det ska vara så svårt att förstå för folk att man är klar.. Knappt hunnit föda innan man får frågan om när nästa kommer?!
    Jag är också klar, har två busar.
    Min kropp pallar nog ingen till graviditet, då jag var helt sängliggande sista månaderna.. Sen ångesten över om det skulle bli missfall då vi gick igenom såna tråkigheter inför andra barnet. Sista förlossningen ska vi inte tala om, aj aj & aldrig igen!

    1. Fru Nyblad

      Jag är klar efter ett barn känner jag och gissa om jsg får höra det??!!! Vilket jävla tjat om nr 2!
      Nej jag vill inte ha fler barn, VI vill inte det! Jag hade en vidrig graviditet och en överjävlig förlossning. Ändå ska folk tjaaaata!
      Vrf får man inte bara ha ett barn för??!!!

      1. Camilla

        Säger samma, vi är också klara efter ett barn. Vill absolut inte ha fler, (och det är ju inte p.g.a att h*n är jobbig eller så ) men är mer än nöjd med ett barn. Ändå ska alla tjata om när syskon kommer. Aldrig svarar jag bara, vi är nöjda.

    1. Anna

      Haha. Jämmer, jämmer? För att en känner att det där med att vara gravid (när en var allvarligt sjuk under graviditeten) inte var ens kopp te?

    2. Charlotte

      Hahaaaa- det är ju exakt det som Jenny skriver att hon inte vill!

      Jag tycker man får klaga precis hur mkt som helst om graviditeter och förlossningar (det innebär inte att man inte är lycklig eller att man saknar förståelse för de som är ofrivilligt barnlösa)….graviditeter och förlossningar är (kan vara) skithemska, göra jätteont och allmänt jobbiga! Det är okej att känna så och okej att säga så!

  24. Sara

    Jag är också klar efter mina tre, 8,6 och 1,5 år gamla. Hade aldrig orkat skaffa den tredje tätt efter de andra. Men det var fantastiskt att få en ”sladdis”. Och de två äldsta grabbarna, då 5&7 år, hade varandra och hade börjat ”frigöra” sig från oss föräldrar. Då var det helt fantastiskt att få njuta av en bebis. För med nr 1 njöt jag inte, med nr 2 hann jag inte men nu! Ljuvligt! Men sen är jag klar 🙂 Mannen får sterilisera sig om några år så slipper jag.

  25. Charlotte

    Samma här! Här är det klart och steriliserat 😀
    Avskydde att vara gravid och gå upp i vikt (vilket man knappt vågar säga men jag hatade att väga typ 68kg till mina 160cm) och jag ogillade nästan allt med det…. Sen är jag inte direkt ngn bra bebismamma- jag gillar mer att vara mamma till större barn (vilket inte betyder att jag inte älskade mina barn från början)….mina är 10, 5 och 4 och det blir bara roligare och roligare!

    1. Sandra

      Det går jättebra att dricka kaffe när du är gravid. Två till tre koppar om dagen är helt okej. Vet att dom säger annat i många andra länder, men det är ingen fara för varken dig eller bebisen 🙂
      Väntar själv nr 3 och dricker i vanliga fall ca 10 koppar om dagen, men nu mår jag så helvetiskt jävla illa av kaffet….

  26. Sara

    Eeeeller hur!!!! Är just nu gravid med barn nr2 i vecka 33 och jag vaknar varje morgon och tänker -aldrig, aldrig, aldrig mer. Sen kör jag ett mantra i huvudet om att vara tacksam och fan och hans moster. Men det hjälper inte. Att säga hur mycket jag hatar att vara gravid förvånar alla!!!!! För ingen säger ju så! Nu har jag inte haft någon sjukdom. Men att ha fruktansvärd foglossning och kräkningar varje dag har tagit på psyket. Jag väntar och vill ha barn, men jag vill inte vara gravid. Jag älskar mitt barn och är glad att jag kunde få henne och bara syskonet, men som sagt. ALDRIG mer. Och det kommer direkt från hjärtat!
    En snabb lista på roligheterna -gravidklåda, huvudvärk, foglossning, förstoppning, halsbränna, dagliga kräkningar, yrsel och nedstämdhet gick dessutom över 3 veckor med dottern, så det blir lite extra av jävligheten KRAM!!!

  27. Eva

    Hehe, ord och inga visor. Tycker att det är helt okej att inte vilja ha fler. Är själv inne på samma spår. Även om jag inte är lika definitiv!