Mammaliv i Nashville

Vart är vinnaren?

Hörrni.
Vinnaren i Barnparadiset-tävlingen är MIA.
Jag får inte tag på personen som jag lottade fram..
Så om jag inte hört något inom 24 timmar, drar jag en ny vinnare, ok?

Nu ska jag snart hämta upp korvungen så jag måste packa in lite pressys till Astrid.
Än så länge verkar det inte alltför konstigt för August att Astrid kommer få paket & inte han.
Vet dock inte hur det blir i morgon, haha.
Men just nu är han helt med på noterna & verkar otroligt pepp på att sjunga & fira lillasyster <3

Hur gör ni med era storasyskon när minstingen fyller år? Får dom ett litet paket också?

jennybenny
Världens BÄSTA brolla <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Inte heller vi ger syskonen presenter när någon fyller år. Däremot brukar vi se till att de köper till varandra, så när storebror fyller år finns det ett paket som är från lillebror, som han valt ut själv och vice versa. De har tyckt att det varit riktigt spännande att få ha ”hemlisar” för varandra, men vi har lärt oss att inte handla för tidigt – det är inte lätt att vara tyst i för många dagar, haha. Jag antar att vi kommer försöka göra såhär även nu när vi har tre barn, för på så sätt har alla tidigare varit nöjda. Den som inte får presenter, får istället ge – och det är minst lika viktigt att lära sig det, tycker jag. 🙂

  2. Pupa

    Hos oss är det bara födelsedagsbarnet som får paket. Personligen tycker jag att det barn som fyller år ska få känna sig extra speciell och bara vara den som får paket och samtidigt är det lika bra att de får lära sig från start hur det funkar med födelsedagar, om man börjar ge paket till båda, när ska man sluta?

  3. Sandra

    Vi har alltid varit noga med att det är den som fyller år som får paket, ingen annan. Sen är mina barn snälla mot varann och låter den andra hjälpa till att öppna nåt paket. Jag anser att den som fyller år måste få känna att det är denns speciella dag.
    Min svärfars sambo ville ge syskonet ett litet paket när den andra fyller år eftersom dom gjort så i hennes familj men då la jag undan paketet innan barnen såg. Tycker att andra måste respektera våra tankar.
    Sen tycker jag ju också att det är upp till varje familj hur man vill göra eller inte göra, finns ju liksom inget rätt eller fel 🙂

  4. Thes

    Vår treåring var så pepp på ettårskalaset för syrran. Hon fick hjälpa till att öppna när intresset brast för den lilla (vilket det gjorde typ direkt!). Hon var så glad och visade glatt vad som var i paketet. En gång frågade hon när hennes paket kom, men förstod direkt när jag förklarade. Viktigt att man har sin egna dag tycker jag! Och börjar man att ge paket vid så här ung ålder, ja då kan det bli svårt att bryta.

    Heja August, han kommer att fixa det fint! Kram

  5. Linda

    Min stora, 6 år, fick inget då lillbrorsan fyllde år. Och det var stundvis den ”värsta dagen i hans liv”. Skar lite i mamma hjärtat men samtidigt så måste ju ett syskon få en dag av 365 då uppmärksamheten riktas mer mot hen. Jag tror det är bra för dem att lära sig att det kan inte vara 100% rättvist jämt.

  6. Sara

    Nope, inga presenter till storasyskon eller lillasyskon utan bara den som fyller. Har funkat fint de flesta gångerna. Lite avundsjuka, visst, men inte så farligt.

  7. Charlotte

    Här får aldrig syskon presenter när ngn fyller år! Jag tycker dels att de måste lära sig att det inte alltid är de som ska få saker och stå i centrum (det tror jag verkligen är att göra barnet en otjänst inför framtiden) och dels tycker jag att man förtjänar att vara den enda som blir firad när man fyller år! Vet dock familjer som gör tvärtom och ger syskon paket också men näe….inte vi och det har aldrig varit ngt problem heller utan alla är helt med på noterna, syskonen är dock glada för tårta till frukost och god mat på kvällen (som födelsedagsbarnet väljer)!

      1. Malin

        Håller med! Här får endast födelsedagsbarnet paket. Det är ju bara hen som fyller år och då ska man också få känna att det är ens egna speciella dag! Plus att jag tror det är bra för barn att lära sig som du säger att de inte alltid kan stå i centrum 🙂