Mammaliv i Nashville

Nattnings FAIL

Fan vad svårt det är att natta två barn hörrni!
Kidsen är EXPERTER på att somna/vakna omvartannat eller hålla varandra uppe.
Det var varit helt hopplöst på kvällarna i 2 veckor nu & jag håller på att bli helt jäkla skogstokig.
Det spelar ingen roll hur mycket vi börjar småmysa tidigt om kvällen, har noll elektronik inblandat på hela eftermiddagen, tar avslappnande bad, läser massa sagor, pratar om dagen i sängen, myser osv osv osv osv osv.
DET FUNKAR INTE.
Barnen vägrar somna.
Dom trissar upp varandra, väcker varandra & är allmänt omöjliga.
Anar att det är en himla fas, precis som med allt annat. Men sjukt jobbigt då detta är den enda tiden på dygnets 24 timmar som jag har en chans att prata med Andrew i lugn & ro. Se på en film. Äta glass utan att någon sitter bredvid & vill ha varannan sked.. –Ah men ni fattar!
Jag har faktiskt hållit mig vaken inpå småtimmarna på sistone, för att få ett uns av TID till att ”bara vara”.
Och det har ju gjort mig till ca världens tröttaste person. Men jag blir ju helt kocko av att inte bara få andas ut & stirra i taket.

Nä. Nu ger jag upp denna kvällen! August får väl ligga på soffan med sin iPad medan vi ser någon serie.
Och jag vägrar vänta med min B&J till en annan dag. Vägrar.
Tur att det är chokladglass, för det gillar han inte.

jennybenny
Bild från min första nattings-success då Astrid var plutt. Så jäkla mallig & ba ”I GOT THIS BITCHES”!!
Så fel man kan ha.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carro- mamma till Alexander och Julia

    Hoppas det blir bättre snart! Här somnar båda barnen i sina sängar utan större problem men oj vad det inte varit så i perioder! Stora sover i sitt rum oftast med pappa o lilla inne i vårat sovrum. Nattar tack o lov inte så ofta själv. För oss var olika sovrum till barnen enda lösningen då lilla störde stora för mycket och det funkar ju inte när han måste orka med dagarna på förskolan när vi jobbar. Så här har vi nog haft tretton olika lösningar på sovandet utifrån vad som funkar för tillfället haha. Håll ut! ❤️

  2. Sofia

    Åh hej! Va jobbigt för dig med en sån period, det bästa är ju att de går över förr eller senare. 🙂
    Tycker också att det är så himla skönt och VIKTIGT att få ha lite ”egentid” på kvällen. Med stora satt jag fast i soffan i sju jäkla månader, hela kvällarna, för han nonstop-ammade och vaknade bara man andades för högt (typ). Han somnade i famnen tills han var ungefär 15 månader, men då kunde jag iallafall lägga honom i hans egen säng och få lite tid. Så jag förstår verkligen att du håller dig vaken, just då ser man liksom alla chanser till tid för sig själv. Haha. Kram!

    1. jennybenny

      Precis så har vi det! Och om Astrid somnat, så vaknar hon igen & jag springer fram & tillbaka hela kvällen, haha. Oh well! Det går väl över 😉
      Heja dig & hoppas du kan få lite tid om kvällarna nu efter allt slit? KRAM & tack för pepp!

  3. Linda

    Hahaha, ”tur att det är chokladglass för det gillar han ändå inte” Haha!
    Känner igen mig i att vara vaken länge på kvällen för att få lite egentid 😛
    Hoppas det blir bättre snart!!

  4. Lisa

    Fattar inte hur du orkar ha dem själv så mycket men man orkar väl vad man behöver orka! Jag har en sambo som jobbar kväll ungefär halva månaden och då nattar jag båda själv (samma ålder som dina). I början var det kaos men sen gav jag upp lite, eller tänkte om kanske, för nu får stora tjejen se på iPad medan jag nattar lilla och då funkar det helt plötsligt superbra! Ville inte ”muta” med iPad först men tänkte sen att vad fan det gör väl inget, hon är ju nöjd och vi slipper kaos! Så så gör vi och jag tycker till och med att det är kul att natta båda. När det funkar iaf;) man blir så sjukt stolt när man lyckas liksom! Hoppas det går lättare ikväll:)

    1. Linda

      Har också två här hemma, nattar inte själv jätteofta men då och då.. Och då brukar jag också ha den inställningen Att det får bli som det blir! Lägga bägge samtidigt i dubbelsängen? Eller lägga ena först medan andra kollar på tv? Skönt med den inställningen tycker jag! Men förstår att man kanske vill ha en rutin om man ofta lägger själv!

    2. jennybenny

      heja heja dig! Jag gör också som du ibland med ipad! eller. OFTA, haha. Men igår var båda faktiskt aströtta & jag tänkte försöka utan den där jäkla elektroniken, haha. FAIL! 😉 Och jag vet ju inget annat än att bara köra på helt själv oftast. Men jag har ju städhjälp osv för att underlätta, haha.

  5. Therese

    Egen tid att bara vara är så himla viktigt! Jag blir helt knäpp annars och har noll tålamod med de stackars små om jag inte får andas ibland. Sen jag blev mamma ÄLSKAR jag att duscha. En stund för mig själv då jag får låsa ute alla andra och inte hör vad som händer utanför badrummet.

    Jag har ännu inte behövt natta två barn själv, och jag ska erkänna att jag bävar lite inför att göra det. Jag är grymt imponerad över hur bra du roddar allting själv. Du är en supermamma!

  6. Caroline

    Åh, I know the feeling. Igår när dottern somnat var jag så trött att jag ville gråta. Orkade absolut inte springa en runda som jag planerat, inte duscha, inte ens tvätta av sminket. Drack en öl i soffan med datorn och efter en stund kände jag som vanligt igen (obs, är inte heller alkis 😉 ). Jag är så himla känslig, måste ha en stund för mig själv varje kväll Kan förresten inte ens föreställa mig hur man lyckas natta två barn på en gång?

    1. jennybenny

      BRA VAL tycker jag! 😀 Duscha kan man göra nästa morgon, men det är svårt att dricka en öl då, hahahha 😉 KÄMPA PÅ! <3

  7. Välkommen till min värld

    Usch, vad jobbigt! Alltså- kvällarna är heliga för att hinna andas och bara vara!

    Måste fråga Whats the deal med samsovning? Alltså, ingen värdering alls utan av ren okunskap- är det enbart för mysighetens skulle eller är det typ ”bevisat” bra för ngt? Tänker att det kanske har ngn fördel som jag helt missat när du kämpar så med det?

    Kram o hoppas du fått sova gott inatt!

    1. jennybenny

      Det finns miljoner med studier & argument till varför samsovning är bra, men jag/vi gör det enbart för att det är det som funkar för oss & det känns rätt. Simple as that! 🙂 Har inga argument förutom att vi älskar det.