Mammaliv i Nashville

10 saker man inte får missa i New York City

Som många av er vet, har jag bott i NYC i flera år.
Det var där jag träffade Andrew, levde loppan, skaffade Mally, blev gravid & födde August. Vi har åkt tillbaka många gånger sedan barnen kom till livet & ni är många som frågar om tips då ni ska resa dit. Så nu tänkte jag tipsa om mina 10 måsten i NYC.
Det finns 9384623 andra saker som jag vill ha med på listan, men – lets keep it basic!

  1. GÅ överallt. Packa ner dina mest bekväma skor & promenera i staden. Dela in det ni vill göra i olika områden, i olika dagar, för att underlätta. Och glöm inte att lyfta blicken. Titta UPP & inte bara fram & åt sidorna. Och när fötterna sviker, var inte rädda för att ta tunnelbana! Det är så himla billigt & man tar sig snabbt från A till B! Taxi är enkelt, men blir ganska dyrt & att sitta fast i trafiken medan mätaren tickar är inte kul!
  2. Se staden ovanifrån. Åk upp i Empire State Building eller Rockefeller Center. Se ut över staden som aldrig sover & bara njut. Det är så vackert! Tips är att åka upp en klar dag, en tidig morgon eller precis innan solnedgång. Det är då det är som vackrast! (och på morgonen även minst kö!)
  3. Ät en pizza slice från Artichoke. Detta är vårt MÅSTE, varje gång vi är i NYC. Denna världsberömda pizza slice är to die for & ligger vid 14th street between 1st and 2nd ave. Håll utkik från en lång kö då ni letar! Ta med kontanter för dom accepterar inte kort. Och köp spinach artichoke slice. YUM! Ni kan tacka mig senare.
  4. Gå The High Line & upplev en annan sida av New York City. En gammal industrijärnväg som gjorts om till en ljuvlig grönskande gångväg på The West side.
  5. Åk över till Williamsburg med the L train, strosa runt i det underbara hipsterområdet & åk sedan båt från Williamsburg pieren över till Manhattan.
  6. Boka bord på Peter Lugers Steak House & ät den bästa steaken du någonsin ätit i hela ditt liv. Obs att ni måste boka bord LÅNGT i förväg. Restaurangen ligger i Williamsburg så att gå att över Williamsburg bridge efter är himla mysigt! Den börjar/slutar i Lower East side, vilket är det perfekta området för drinkar & kul barer.
  7. Besök Central Park. Ett stenkast från stressiga 5th avenues shoppingstråk, ligger denna underbart vackra grönskande oas. Ett av mina favoritställen att slå mig ner med en take away kaffe & croiassant.
  8. Promenera längs avenyerna tidigt på morgonen då staden håller på att vakna till liv. Ställ dig i kö till en street vendor som säljer färska bagels & kaffe & följ the true New Yorkers footsteps.
  9. Spana in China Town! Ät dumplings & njut av att vara som i ett annat land för en stund.
  10. Besök Chelsea Market! Detta underbara stället alltså! En matälskares DRÖM. Nybakat bröd, färska grönsaker, nyfångad fisk, fantastiska små restauranger & så butiker. Här kan man spendera många timmar! Och se till att ni köper en brownie från Fat Witch. Mhmmm!

Ja jag hade kunnat tipsa om så många fler ställen att besöka, restauranger att äta på & saker man inte bör missa – men 10 får räcka för denna gången!
Vilken är er absoluta New York City-favorit?

jennybenny nyc loppi

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. ronny

    Tjenixen ! Tänkte göra ett ryck till NYC ! Dos & dont´s ? Bra frulle ,om man vill läppja lite sol /vid regn indoors där man kan kolla ”burken ” ? Bra shopping ,sevärd heter ? Förkvällen på nice rooftopp ? För att sen steppa loss på nått shysst rock/musik hak ? va ett tag sen jag va där så lite Upp2date plz Mvh Ronny

  2. Matstugan

    Vilken himla bra lista! Ska verkligen testa flera av dina tips när det blir New York, någon gång igen hoppas jag! när jag var där för några år sedan så blev jag helt såld på Café Gitane i Nolita. Supermysigt ställe med fräsch mat:-)

    1. jennybenny

      Vad kul att du gillar listan! 🙂 Hojta till om du ska resa i framtiden så kan jag ÖSA på med fler mattips 😀

  3. Maddo

    Heeeej !! Kan inte du bjuda på ett inlägg som handlar om hur du hamnade i USA, hur du och a träffades, hur livet ni hade i nyc såg ut osv… lite bakgrunds inlägg helt enkelt 🙂

    1. jennybenny

      Såklart!! Jag har nog gjort det 100 gånger förut, men jag fräscha upp historien lite 😉

  4. Lina

    Kul att läsa dina tips om New York, har aldrig varit där men det skulle vara jättekul att åka dit. Dock skulle det nog krävas en månads semester där innan jag har hunnit äta mig igenom alla restauranger jag vill testa där, allt från snabbmat till restauranger med micheleinstjärnor.

    http://www.diningandcooking.blogg.se

    1. jennybenny

      Ja jag kan säga att jag hade MASSOR kvar på min lista efter att ha bott där i flera år 😉

  5. På Selmas gata

    Det var några år sen jag var där, men mitt bästa N.Y-tips är att ansöka om en big apple greeter. Då får man (gratis dessutom!) en New yorkare som under en dag guidar dig runt till sina favoritplatser. Vi hade kontakt med vår guide Karen lång tid efter det:) Se till att det blir i början av er vistelse för då kan du få värdefulla tips på must-see inför resten av din vistelse.

    Mitt andra tips är att ta en tur ut till Woodbury common outlet ( går bussar dit från centrala stan), helt galet bra shopping för en ”shopaholic” som undertecknad:) Själv drömmer jag om ett besök i just Nashville då jag alltid älskat countrymusik, samt i Miami/Florida…

    1. jennybenny

      NÄHE?? Vilket toppentips!! 😀

      Och outlet är verkligen de flesta svenskars dröm 😉 Jag var dock inte alls fascinerad av dom just där då det verkar vara lite väl dyrt för outlet? Ni ska se dom här i Nashville 😉

  6. Nina

    GAH! Pizzorna på Artichoke – så jäääävla goda. Vattnades i munnen när jag läste din lista, haha. Längtar efter NY nu!

  7. Linda

    Åhh jag måste nog åka dit igen!! Vill se mera! Tack för tipsen 🙂
    Håller med om gå, gå, gå tipset! Vi gick hela tiden i fyra dagar, förutom en busstur. Vi flög från Washington till La guardia flygplatsen och det var så himla häftigt när vi gick in för landning. Planet lutade och vi såg Manhattan och frihetsgudinnan i strålande solsken = magiskt!!

  8. Annso

    Promenera, promenera, promenera. Så smidigt på Manhattan. Och tunnelbanan. Billigt och superlätt.
    China town. .så himla mysigt och god mat. ♡
    Föredrar top of The rock framför empire. .inte lika lång kö de gånger jag varit där. 😉 Hatar kö..

    Nu blev jag sugen på att åka dit igen. :/

  9. Anna

    Alltså, börjar nästan gråta lite!? Var på väg att flytta över till NYC när vi blev gravida, och nu känns det inte som ett alternativ.

    Älskar Village Vanguard, och maten på Spotted Pig. Och Urban Jungle (second hand) i Brooklyn. Gaaahhhh. Måste åka dit snart. Men tanken på att flyga med Ture ”Edä” känns inte lockande…

    1. jennybenny

      Nämen gulle! Ja livet kan svänga ganska kraftigt ibland. Men NYC med liten är inte så hemskt om man vet hur man ska ta sig runt etc 🙂 Älskar Spotted pig!! Och bodde precis bredvid Urban Jungle 😉

      1. Anna

        Alltså, jag tar ju T för NYC varje dag i veckan. Men kan sakna det där med att bara behöva tänka på moi….Låter jag hemsk? Aja. Haha. Du känns inte som en Urban Jungle-person (sitter just nu i höga 80-talsjeans och ett linne – du har snyggare still milt sagt). Och det skulle väl gå, men vi har ju noll i USA. Hade en av oss varit därifrån, ja då hade det varit annat 🙁

        1. jennybenny

          Näe det är jag verkligen inte! en UJ person 😉 Men älskade modet, inspirationen & att hitta något litet därifrån ibland. Men SJUKT SNYGG stil tycker jag. Jag är så tråkig, hahah.

          1. Anna

            Haha. Jag är så himla spretig i min stil. Kam vara klädd i dyra kläder, skjorta och mullberry en dag och nästa 80-talsjeans, converse, stor tröja och tygkasse. Men några gaerderobsfavoriter kommer från UJ.

          2. jennybenny

            Underbart!! Man ska ha på sig vad man känner för! 😀 Spretig är ju ett härligt ord!

  10. Ellen

    Där på Apple Store har man ju hängt en del, särskilt innan wifi blev allmänt utspritt på varenda café. Brukade gå dit och uppdatera min blogg, haha.

  11. mammalinda

    Jag har aldrig varit i USA. Jag är nog värsta lantlollan 😉 Men fina tips. Det låter så långt borta med bilköer, boka restuarang, höga byggnader när man bor på landet i en liten stad 😀 Alltid lika härligt att få höra om andra platser 🙂