Mammaliv i Nashville

FY vilken natt!

Näe hörrni. Jag är så jävla as-trött!
Varför?
Well. Låt mig berätta.

Astrid sov bara 2 x 30 minuter på hela dagen igår & VÄGRADE sova mer, trots att hon var supertrött.
Hon somnade inte i bärselen, på promenad, i bilen eller i sängen. Blev skogstokig så fort jag inte bar henne, men ville inte inte inte somna. Och givetvis jobbade Andrew på en konsert, så han kom inte hem på kvällen för att avlösa bärandet.
August hade sovit en timme på föris, så han var pigg som en mört till klockan 9.
Och vid klockan 9 vände han sig om i sängen och kräktes rakt ut.
Efter att ha tvättat, bytt lakan, duschat av & satt på ny pyjamas – så vaknade Astrid.
Och där började marathonamningen. Hon har ammat som om det inte fanns någon morgondag & jag har vaknat en gång i timmen för att byta bröst.
Och August har kliat så mycket på sina händer så jag har varit uppe med honom för att smörja in med steroid-kräm & andra gången en annan kräm. Och sedan ville han a cocosmjölk vid klockan 4..
Så jag är så förbannat trött så det finns inte.

Och givetvis ska jag till bilregistreringen idag, med båda barnen & sitta i kö i en miljon år.
Och till doktorn för ny utredning av August utslag.
GE MIG STYRKA!

jennybenny mammaliv nashville usa LOPPI
Denna ungen. Full rulle ska jag börja kalla henne. NON STOP ska hon stå, gå, krypa, upptäcka, prata. PJUH! <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Madde

    Vill bara hoppa in å skicka en STOOOR Kraam….
    Kan tala om att faktiskt jag bor i Sverige så har ALDRIG mina barn lagt sig 19.00(jooo säkerligen någon gång på ALLA år meen då vakna vid 21 å VÄGRAT sova på ett tag) å min minsta har ALLTID varit en NATTUGGLA…. Jaa fått både en å annan kommentar av FLERA runt oss meen folk har ALLTID problem med vad man gör å INTE gör…. Sen att jag önskat MÅNGA gånger att de skall somna tidigt är en annan sak…. Men att försöka somna dem slutar oftast med KAOS stressad förälder å HYSTERISKT barn…. Näää gäller att välja vart man vill lägga energin….. Trevlig Helg på Er….

    1. jennybenny

      Tack för tips!! ska kolla upp! Vi använder dock inga E-ämnen här hemma, men kanske finns det dolt ibland??

  2. Anna

    Hej! Vill bara, med tanke på kommentaren om sömnvanor ovan, säga att alla barn i hela världen inte sover kl 19, som barnen i Sverige oftast (?) gör. Men då går de heller inte upp kl 07 för att gå till dagis. Det är väl helt ok att sova kl 21 när man inte ska upp i ottan? Jag bor vid Medelhavet, min fyraåring sover 20.30-08.00 och är på dagis 09-13.30. Funkar toppen för oss. Vi kan inte ha nattning kl 19 och ser heller ingen orsak till att ha det just nu. Jenny, du är en supertjej med en jättefin familj! Från en annan Värmlandstös i exil!

    1. jennybenny

      Åh TACK för din fina peppande kommentar! <3 Så himla viktigt att låta alla föräldrar göra det som passar bäst för dom & deras livsstil. Har svårt att tro att så många av världens barn, som inte lägger sig vid 7, inte har det bra/behöver andra rutiner. Kärlek <3

  3. Milo

    Du behöver först av allt chilla, och sedan få in lite bättre sov rutiner för barnen.
    Varför ens låta en 3 åring sova 1 timma mitt på dagen?!!! Obegripligt att du ”tillåter” honom vara uppe till 21. En liten kille behöver rutiner och gränssättning. Och sömn. Och det behöver du med.

    1. jennybenny

      Tack för omtanke! Grejen är den att i Tennessee är det LAG på att förskolor låter barnen vila i 2 timmar & det innebär att ligga på en madrass i 2 timmar i tyst rum. Och då somnar ju kiddot ofta. Så det är ju inte jag som tillåter honom att sova. Utan det bara sker pga. denna statens regler. Han orkar inte ligga vaken i 2 timmar helt enkelt. Och jag tycker det känns lite otrevligt att du säger det är ”obegripligt” att jag låter honom vara uppe till 21. Vi lever olika liv & är inte inrutade- är supernöjda med det & letar inte efter stränga rutiner. Tror inte någon i denna familjen skulle bli mer glad över det. Men igen, tack för omtanken!

  4. Camilla

    Har ni kollat han för glutenintolerans?
    Kanske har missuppfattat men tycker du skriver litw nu och då att han kräks, känslig mage och problem med utslag kan vara tecken på det nämligen 🙂 vår dotter hade också jättemycket utslag och supertorr hy tills vi fick veta att hon va glutenintolerant och la om kosten. Nu är hon mjuk och go i huden igen 🙂