Så får du bort elaka flisor utan pincett & gråt – Mammaliv i Nashville
jennybenny

Mammaliv i Nashville

Så får du bort elaka flisor utan pincett & gråt

Vi fortsätter i vårens tecken här på bloggen.

Det är snart barfotapermiär & lek utan vantar = Flisor i de små händerna & fötterna.

Aj aj AJ! Jag minns hur jobbigt det var med flisor som barn. HU!

Men här kommer ett väldigt enkelt tips på hur de kan tas bort UTAN pincett, nålar & massa tårar.

Du tar bikarbonat, blanda med lite vatten till det blir lite krämigt, smeta på där flisan sitter, sätt på ett plåster & sedan – VÄNTA.

Flisan kommer “sugas ut” med hjälp av bikarbonatet & när du tar bort plåstret ca 24 timmar senare, kan flisan antingen vara helt ute, eller tillräckligt för att bara nypa åt den med fingrarna & dra ut resten.

Så himla SMART tycker jag!

jennybenny ta bort flisor enkelt

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
jennybenny

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sabina

  Men alltså.. bikarbonat är ju frätande, jag har lärt mig att man inte ska låta det vara på huden mer än max en minut (när man använder det istället för schampoo, annars kan man fräta sönder håret eller få klåda i hårbotten). Är det verkligen lämpligt att ha på huden och dessutom vid ett litet “sår” i hela 24 timmar?!?

  Förväntar mig typ brännskadad tå när jag tar bort det då :-O

 2. Värmlandsmamman

  Sonen kom in från att ha varit ute och nämnde att han fått en flis (eller en sticka som vi säger) och direkt kom jag att tänka på det här! Så han har nu ett plåster på handen och vi testar denna magi! Hoppas det funkar för han ville INTE att man skulle pilla där 😉

 3. Jennie

  Här är problemet att få på ett himla plåster, det är typ livsfarligt! Det ska liksom inte vara där, det spelar ingen roll om det är jag eller M som ska ha det… M fick en MEGA flisa i tån förra sommaren, jag lyckades efter ca en halvtimme få på bedövningssalva och snabbt på med plåster o strumpa. Dagen efter fick farmor komma och gröpa, inte snällt men han var inte arg på oss iaf! 😉

 4. Nicole - mamma till Elise och Inez

  Vilket fantastiskt tips! Vår lilla minsting Inez är ett litet energiknippe och lyckas ofta få riktigt envisa och stora flisor i både händer och fötter. Så detta tips ska jag helt klart testa i sommar! 😀

 5. Akka-mamma till Gustav

  Wow! Låter ju galet bra! Då blir problemet här hemma “bara” att få G att acceptera plåster… Plåster anses vara hemskare än hemskast, även “tröstisar” och modeller med hans favoritfugurer på, mycket märkligt!