Mammaliv i Nashville

En dag med August – 8 månader

Gick tillbaka i arkivet för att läsa om då August var 8 månader, för att jämföra hur barnen utvecklats osv.
Och jag inser att jag hade en ganska inrutad & aktiv vardag?
Känner att jag slappnat av ca 100% med barn nr.2 & vi bara tar dagen som den kommer.
Det enda som är samma är väl att vi vaknar på morgonen & somnar på kvällen, haha!

Berätta om hur en vanlig dag ser ut för dig!

Varning för LÅNG text!
Vi vaknar mestadels runt halv 6. Eller.. August vaknar då. Eftersom vi turas om att ta honom på morgonen, så går jag antingen upp, eller så ligger jag kvar till 7:30-någonting.

Om jag går upp busar vi runt i August rum, han klättrar på allt & jag ligger ner på golvet & önskar att han bara, helt magiskt, la sig ner på golvet & somnade om i någon timme, haha.

När August tröttnat på att krypa runt & upptäcka rummet, klär vi på oss & går ut med Mally. Det blir en 20 minuters-tur i området.

När vi kommer hem ammar August & ofta är det dags för dagens första lilla nap. Det brukar inte vara vidare lång.

Om han inte är trött, äter han cocosmjölkyogurt till frukost & leker en stund till. Om han lyckas vara uppe till ca 9, kan han ta en riktigt lång vila på ett par timmar. Men oftast är den runt någon timme.

Efter den vilan brukar vi bege oss ut & göra något kul. Träffa mammavänner, gå på sago/sångstund, åka till parken osv. Han somnar gärna i bilen & vaknar så fort jag stängt av motorn.

Sedan lattjar vi, han ammar igen när han känner för det & jag har alltid lunch nedpackad. Någon pure blir det. Alltid hemlagat då han total-ratar burkmat. 2 iskuber med mat äter han nu. Favoriten är sötpotatis, morot & kalkon. Och några puffar, något mum mum kex osv.

Sen är det dags att sova igen. Någon gång runt 1-2. Den vilan vill jag gärna att han ska sova till efter 3, men absolut aldrig längre än 4! Vi försöker även alltid se till att vara hemma från dagens äventyr så det inte blir mycket nya intryck på eftermiddagen. Han blir så himla gnällig då.

När han vaknat så ammar han, vi leker här hemma, jag förbereder ofta middagen, kanske går vi en promenad med Mally i området igen.

När klockan är 5, är det dags för gröt. Med äppelmos & kanel är favoriten. Han äter med god aptit & det är nu bästa tillfället att ge honom ny ”finger mat”. Jag lagar alltid små portioner med lax, kyckling, pasta, ris osv osv som han kan pilla med på kvällen.

Sedan badar vi & det är August bästa stund på hela dagen. Just nu plaskar han så det skvätter överallt & han försöker klättra över badkarskanten.

Efter badet smörjer vi in med kräm, borstar tänderna, sätter på pyjamas. Kryper runt lite på golvet & myser.

Strax efter 6 kommer ofta Andrew hem & då blir det pappa-mys. Jag fixar färdigt maten & senast 7 nattar vi August. Då ammar jag honom, läser en bok (även fast August inte lyssnar) & sjunger Akuskönt 3 gånger.

Sedan sover han väldigt gott, ofta till midnatt någonting.
Jag & Andrew äter middag tillsammans vid köksbordet. Alltid! Ser sedan på serier, film & äter något sött. Varenda eviga kväll äter vi sötsaker, haha.

Jag stupar allt som oftast i säng strax efter 9. Ibland tidigare.

August vaknar under en bra natt enbart för att amma en gång runt 2-4 för att sedan sova vidare i egen säng till 5:30. Under en jobbig natt är han uppe varje timme & gnäller

jennybenny mammaliv nashville USA Loppi
Älskade korvungen, 8 månader <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.