Mammaliv i Nashville

Känsliga läsare varnas!

Detta har varit en sjukt kul dag.
SJUK JÄVLA ROLIG.
INTE.

Fy fan.
Efter 2 timmar hos läkaren denna morgonen med en himla massa tester på August, så fick vi åka hem med astma-inhalator.
Precis som vi hade fasat.
Han har tydligen också luftrörskatarr?
Skit kul.

Läkaren varnade för att kiddot kunde bli lite speedad & kanske kräkas efter han andats in medicinen.
NO SHIT SHERLOCK.
Efter att ha sprungit 289569 varv i huset, ställde han sig upp på soffan, jag satt på mattan under honom med Astrid & Mally – sedan kaskadkräktes han ÖVER OSS ALLIHOP.
Jag kommer skratta åt detta en dag & ni får skratta ni med.
Men alltså.. Det var det vidrigaste jag varit med om i hela mitt liv.
Har skurat, städat, duschat, badat, tvättat osv i över en timme.
Är helt slut alltså. Och August vägrar att ligga still på soffan. Vägrar alla tv-program, pyssel, böcker, ipad-spel, mobil-spel etc som jag försöker locka med. Han vill såklart bara springa & leka.

LÄNGTAR till läggdags.

Klart slut med klag från mig. Vi hörs i morgon!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kathrin

    Kräkningar är… uuuusch. Några tips så här från en van mamma till ett barn som hade infektionsutlöst astma då hon var liten..
    1. Bricanyl ger ofta en ”speedad” reaktion. Vår tös blev lite av en kokainstinn iller. Men så bytte vi till Ventoline i stället. Den ger samma effekt men minus speed;et.
    2. Astman gör att kroppen förbrukar mer syre och att mer koldioxid produceras. Ett sätt att få ut koldioxiden är att få honom att pressa ut luften genom att till exempel spela något blåsinstument – gärna ett som ger lite motstånd så han måste ”ta i lite”. Ett annat sätt är att fylla diskhon med vatten. Hälla i lite lite diskmedel. Och så får han blåsa bubblor i vattnet med hjälp av ett sugrör. Effekten av dessa ”blåsningar” är inte bara att koldioxiden försvinner. Han kommer börja hosta upp en massa slem. =D
    Självklart ska han få sin medicin först. Tösen fick först och främst göra detta (efter medicineringen) innan hon skulle sova och efter att hon hade vaknat på morgonen. Och sedan ett par gånger under dagen.
    Sist men inte minst – SOCKER eller SALT =D … Inte så roligt att torka upp kräk ju. Men häll salt eller socker på sörjan. Låt det ”tjockna” till lite. Sedan blir det mycket enklare att få upp det.
    Men om det fungerar så bra på mattor låter jag vara osagt. Aldrig testat.

    För övrigt.. Tack för en riktigt härlig blogg.
    Kramiz och hoppas Speedy får en lugn natt =D

  2. Linda

    Haha gud alltså. Kul och hemskt på samma gång. Hoppas han mår mår bättre snart lillkillen.
    Här får vi både bajs, kiss och spyor på oss med jämna mellanrum :). Inte kul när det händer men sedan kan man skratta åt det.

  3. Viola

    Har stått nedanför sonens loftsäng när han lutade sig över räcket och kräktes rakt över sin mamma, jag förstår dig så väl…Kan få rysningar än idag när jag tänker på känslan som var, sonen däremot är tonåring nu och tycker det är en av de roligaste sakerna han hört och kommer ihåg… 🙂

  4. Caroline

    Åh fy, låter inget vidare… Min snart tvååriga dotter sprutbajsade på hela mig häromdagen. Hon hade diarré och när jag bytte blöja på skötbordet passade hon på igen. Fyyy. Hela jag var täckt och det rann längs benen och ner mellan tårna och golvet var täckt! Blev chockad, äcklad och nästan lite fascinerad att det ens var möjligt 😉

    1. jennybenny

      hahahha, ja jag tänkte ju faktiskt ”OJ vad MYCKET kräks han har i magen”. Gud så äckligt. Äh. Vi är härdade! 😉

  5. Jennie

    Stackars A, tur att det hjälper med medicin ändå! Inte jättekul att bada i spya, men lite komiskt var det nog! 😉 det mest komiska i det hela är ju att barn ALLTID väljer platser med omsorg när det ska kräkas!

  6. mammalinda

    Ja det låter både hemskt och komiskt på samma gång. Duscha i kräks är ju aldrig skoj direkt… Hoppas att det hjälper August nu då, så att han blir bättre.

  7. Akka-mamma till Gustav

    Oj! Vilken reaktion! kan nästan se det framför mig som ett avsnitt ur en komediserie! Hoppas i varje fall det hjälper och han får sova lugnt. Det är verkligen en kamp när de är små är sjuka. Så glad att G sluppit inhalatorn ett tag nu och i måndags tog de mandlarna och adenoiden bakom näsan på honom också så nu hoppas vi att han kommer kunna andas ännu bättre och slipper sömnapneerna med!

    1. jennybenny

      Heja heja G!! <3 Kan det kanske vara det som spökar för korven?? STOR KRAM & önskar snabb recovery! (sorry kom inte på ordet!!)