Mammaliv i Nashville

Smoothierecept & D-vitaminbrist

Vi tog oss ut idag! Wohooo.
Det blev en tur till Adventure Science Center så korven fick leka av sig i ett par timmar.
Skönt att ta sig någon annanstans än matbutiken. Men läskigt ändå att se alla bilar som kört av vägen. Minst 20 totalt såg vi.

På tal om annat – de visade ett inslag på nyheterna ang. depression pga väldigt lite sol denna veckan.
Eller.. solen har väl visat sig, men det har ju varit så himla halt & isigt att man inte kunnat gå utanför dörren. (vi har inte broddar, salt/sand-bilar, snöskyfflar etc här)
Så folk är tydligen deprimerade & ringer sina läkare.
Väldigt intressant ändå!
På en futtig vecka kan man börja känna sig nere pga. D-vitaminbrist.

Och på tal om något annat igen – Jag har börjat försöka dricka smoothies.
Är väl sist ut i hela universum med att mixa lite frukt med yogurt & dricka med sugrör, men behöver verkligen mer vitaminer & energi. Har alltid avskytt konsistensen, men när jag testat lite smått så har det gått bra.
Kanske har jag blivit vuxen nog nu?
Anyways – jag kommer aldrig bli någon slags hälsoblogg med pekpinnar & 3597 sqauts om dagen, men kanske kan vi dela med oss av goda smoothie recept? För att stötta & peppa våra trötta kroppar/hjärnor?
Jag vet inte jag. Kanske inte alls intressant. Eller vad tycker ni?
jennybenny mammaliv nashville usa

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therese

    Deppade efter en vecka? Hahaha stackars dom 😉 Här i Sverige ser vi ju knappt solen på flera veckor i sträck under de mörka månaderna.. så stackars OSS 😀

  2. H

    2 delar vaniljyoghurt, 1 del äppeljuice och massa frysta hallon eller jordgubbar. Så det blir tjockt, blir mer som frozen yoghurt. Sjukt gott

  3. Studentmamman

    Jag gör smoothie hela tiden (eller hela tiden var väl att överdriva kanske men…) och sånt som tar bort ”den gröna saken” bäst (enligt mig) är äpple, päron och dadlar 🙂

  4. Nora

    Bland det godaste som finns:
    2 avocados
    1 liter valfri mjölk
    4 dadlar
    En näve spenat
    Mixa allt, till en slät dryck. Så gott!

    1. jennybenny

      Oj vilket intressant recept! Kanske är lite för.. ”grön” för mig? haha. Jag har haft avocado & spenat i en & maskerade med massa bär & yogurt, haha. Men kanske dadlarna täcker över den gröna smaken?

  5. Hanna

    Kul inlägg och att du efterlyser recept! Blir så lätt att man tragglar på med sina vanliga recept. Fryst banan är av någon anledning ännu godare än färsk. Vill också tipsa om babyspenat i. Ger en kul färg som kanske August uppskattar och sen får man i dem och sig själv lite grönt. Havregryn har jag också i om jag vill ha det lite matigare. Och kokosolja och vaniljpulver som någon annan tipsade om.
    Ska prova avokado någon dag. Och chiafrön. Är det lika hypat där som här?? Jordnötssmör lät ju smarrigt också. Några gånger när jag velat ha något mer gottigt har jag tagit banan, yoghurt, kakao och vaniljpulver. Smakar ju som godis 😉 Mycket uppskattat av 2åringen!

    1. jennybenny

      Fryst banan & spenat har varit i varenda smoothie hittills, så smart sätt att få i sig bra vitaminer! Och jag ÄLSKAR banan! Chiafrön måste jag spana in! Hur har jag det i?? Bara mixa? TACK för tips!

      1. Hanna

        Jag tror det bara är att köra ner chiafröna. Jag äter dem på yoghurt oftast. De är rätt lättuggade så de passar nog bra i smoothien.

  6. Jane

    Jag gör smoothie till frukost nästan varje dag. Som grund har jag en avokado eller en banan, sedan tar jag någon sorts bär (blåbär/vinbär/hallon etc.), en skvätt filmjölk eller yoghurt, en näve havregryn (ibland lite vaniljpulver=mald vaniljstång) och sedan spär jag med vatten till önskad konstistens (ibland känner jag för en lite tjockare som man nästan äter med sked och ibland en riktigt lös som man snabbt kan dricka i farten). Om jag har banan som grund lägger jag ibland även till en tesked kokosolja för det nyttiga fettet som håller mig mätt lite längre. En annan favorit är 1 avokado, 1 päron, 1 lime och sedan spä ut med vatten.
    Lycka till och hoppas att du hittar smaker och konsistens som fungerar för dig!

    1. jennybenny

      Avocado & spenat hade jag i igår & det blev ju jättebra med massa bär som maskerade smaken! Men hur dricker du ett päron?? haha. Eller har du en såndär häfitg mixer sak? 😉

  7. Anna

    Låter toppen! Jag gillar inte yoghurt-smoothies men däremot andra. Här är min gröna favorit:
    En avocado
    En banan
    Två stjälkar selleri
    En stor näve babyspenat
    En halv citron
    Färsk ingefära efter behag
    Och så vatten eller äpplejuice
    Smaskens!

    1. jennybenny

      Den kan nog vara lite för.. ”grön” för mig 😉 haha. Men jag sparar & ska testa när jag vant mig de mest ”basic” recepten. Tack!

  8. Akka-mamma till Gustav

    Skönt att ni kom ut lite!
    Men D-vitaminbrist med depression till följd på en vecka, nja, det köper jag inte riktigt. För mycket labbråtta för det 😉 hade varit ute med Nordens befolkning för länge sedan i så fall 🙂
    Superkul med tips på smoothies, tas tacksamt emot! 🙂

  9. Lois

    en fryst banan
    Havremjölk
    Frysta jordgubbar
    Kokos
    Linfrö

    Min bästa och enklaste!
    Annars är det svingott med jordnötssmör i. Eller kokosmjölk.

    1. jennybenny

      Tanken på att dricka jordnötssmör ger mig kväljningar, haha. Äter det gärna med sked direkt ur burken dock så jag borde väl testa. Tack för tips med linfrön!! Vad heter det ens på engelska?? *googlar*