Mammaliv i Nashville

10 saker från USA som tagit Sverige med STORM

En kul sak med att bo här i USA, är att se hur nästan ALLA samtidigt i svenska blogg/insta-världen, tok OBSESSAR över samma saker år ut & år in.
Det kommer som stora vågor & alla faller som furor för trycket så man ”måste ha” eller ”måste äta” det som är trendigt?!
Jag blir så himla fascinerad!!

(Obs att jag verkligen inte tycker det är något fel med att tycka samma eller att gilla en trend! Och jag vet att det inte gäller ALLA såklart. Läs med en nypa salt & brusa inte upp er ;))

Det första Andrew sa då han var i Sverige är att de flesta inreder sina hem & klär sig likadant. Han tyckte bara han såg samma samma samma vart han än vände huvudet.
Otroligt intressant tycker jag! Och nu när jag själv inte bott i Sverige på 7 år, så kan jag verkligen se detta jag med.

Här är de topp 10 trenderna som jag sett sedan jag flyttade hit –

  • Marc Jacobs läderarmband eller ringar med budskap.
  • Jordnötssmör
  • Michael Kors – (Maj gadd på denna! Helt galet vad folk blev tokiga i detta märke & samma väska)
  • Cupcakes
  • Pulled pork (Detta kunde nästan ha listas som Svenska-nationalrätten förra sommaren?)
  • New Balance träningsskor
  • Cakepops
  • Voluspa-ljus (Yankee var några år tidigare? Och alla ÄLSKADE Clean Cotton?)
  • Grönkålchips
  • Quesadillas

De 3 sistnämnda verkar väldigt heta just nu?

Kommer ni på något mer?
Åh! Victorias Secret misterna! De var ju megastora för något år sedan? Är fortfarande?

Nästa stortrend blir kanske att äga en Crockpot?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. mammalinda

    HERREGUD jag är sååååå UTE! Jag har ju inte koll på något!! Eller jo, jordnötssmör. Det har vi här hemma! Kanske borde kolla upp lite av de där andra punkterna så att jag följer med strömmen… 😉 😀

  2. Victoria B

    Haha yes! Mitt i prick! Och att laga mat i Crock pot är redan så hett! Min kära mor fick en i julklapp förra julen. Det efter att min moster och alla hennes vänner va som besatta haha
    Brian tycker det äran himla roligt med svenskar också just för att dom ser lika ut och att dom är så himla fascinerade av USA. Vi bor ju i canada men folk antar på en gång att vi kommer från USA och typ skrik-viskar sins emellan när dom hör oss prata haahah

    1. jennybenny

      Ja fascinationen för USA är STOR! så lustigt 🙂

      Och så himla kul att jag träffade rätt med crockpot! hahahah

  3. Fatima

    Stämmer mycket väl! Såg ett matprogram en gång där de pratade om mattrender och att Sverige ofta testar nytt, vilket är kul. Dock så blir vi inte inspirerade av världen när vi äter utländsk mat som vi gärna vill tro. Nej, vi blir inspirerade av USA och endast USA. Så när sushi, dumplings och summerrolls har trendat här så är det inte Asien vi inspireras av, det är USA. Upplever du att företeelser inte blir lika trendiga i USA pga stor folkmängd? Sveriges befolkning skulle ju inte ens fylla upp New York.

    1. jennybenny

      Ja men precis så är det ju!! Det är kanske en ”amerikansk version av asiatiska dumplings” 😉 Men kul ändå! Ny mat är ju härligt!! Sverige måste bli lite mer kul kulinärt, hehe. Trender blir verkligen inte lika stora här. Alldeles för mycket befolkning!

  4. Marie

    Ha ha ha håller helt med! Min man har sagt det sammasom Andrew! När svenskar kommer till oss då går vi i affärer som jag aldrig går till, typ MK, Calvin K, Ralph L. Alla ska ha vad alla andra har där hemma i Sverige. Lite tråkigt…

  5. Annso

    Jag bojkottar allt utom matrn. Jag älskar att prova ”ny ” mat. Nu är väl inte grönkålschips någon nyhet men jag testar gärna allt. Från groda till ja vad det nu kan vara.
    Utom jordnötssmör. Sjukt äckligt. 😉 och kanelbullar. Usch.

    Michael Kors är verkligen inget som tilltalar mig men eftersom det är ett ”lyxigt budgetmärke” passar väl alla på antar jag. 🙂
    De resor jag varit på så är det alltid New York jag shoppat minst i. 🙂 och där har jag varit några gånger och blivit besviken. :/ men maten, I love it.
    Är nog ingen väsk /kläd/sko/klock /smyck-rjej. .

    1. jennybenny

      Nej det är Svårt att shoppa här när man kommer från Sverige för man måste hitta ”sin egen stil” & kunna se bortom det som alltid hänger på galgarna hemma i Sveirge 😉 Jag hade sådana himla problem i början!
      Det är jättekul att Sverige tar in nya matinfluenser tycker jag. Toppen! Jag ÄLSKAR Autentisk mat från hel världen!

      1. Annso

        Handlar nog inte om det. Shoppar alltid mer London än New York t.ex då jag alltid hittar ”roligare” kläder där. Nu är jag ju dock ingen sån som åker på resor för shoppingen skull. att hitta något jag gillar är bara en bonus. Har svårt att hitta kläder här hemma i Sverige som tilltalar mig också.
        Jag får helt enkelt gå naken. ;p

  6. Carola L

    Pulled pork är inget jag fastnat för. Jordnötssmör har jag använt i tjugo år drygt och quesadillas är liksom inget nytt. Jag är hopplöst efter i modetrender eller många år före…..sådant jag gillar stannar jag vid

  7. Sofia i England

    Så är det verkligen! Jag slås verkligen AC detta varje gång jag är hemma. I England , eller London IAF, så är det inte alls samma sätt, min mamma frågar mig ofta vad som är populärt här i klädstil etc o jag kan verkligen inte svara på den frågan, det finns liksom så mycket olika stilar, och även om trender finns så är det absolut inte på samma sätt som i Sverige där om man får generalisera väldigt många gör precis samma sak?

    1. jennybenny

      Men precis så!! Här finns det ingen ”stil” liksom. Alla bara har på sig vad dom tycker om. Så kommer man hem i Sverige & är svarta fåret bland alla ginatricot klädda personer 😉

  8. Sandra

    Haha, har inte något av de sakerna eller ätit något av det, och är inte heller speciellt intresserad! Men håller med om att många bland annat inreder exakt likadant, men det blir väl så tack vare IG, pinterest och liknande där man samlar inspiration. Tycker även det är intressant att se alla 15-16åringar som verkligen klär sig exakt likadant eller i samma ”stil”, känns himla opersonligt

  9. Linda

    Äsch, kom nu att jag missade att det skulle vara från USA 🙂

    Abercrombie skjortor på vuxna kan jag bidra med dårå.

  10. Linda

    Du glömde att alla ska ha nått i marmor och koppar just nu. Det är nog den hetaste trenden. Kolla Åhléns nya heminredning så får du en hint. Jag tycker att även Svenskt Tenn har blivit lite av en landsplåga också, speciellt Estrid Ericssons elefanter. Det som tidigare bara fanns i fina hem i Stockholm letar sig nu ut på landsbygden.

  11. Akka-mamma till Gustav

    Hahaha! Men du måste lägga till Kähler vasen Omaggio på listan. Är så galet trött på att se den en gaziljon gånger i IG-flödet varje dag… Hallå! Det är en randig vas!!!! Vad är grejen?!

      1. Akka-mamma till Gustav

        Hahaha! Fattade först inte vad du menade, men varje svensk måste tydligen ha en. Det var så jag tänkte, ingen har något eget utan gör bara som alla andra myror i stacken. Sedan om det kommer från USA, Ryssland eller Danmark spelar ingen roll 🙂

  12. Maddo

    Haha MK väskan har jag och alla andra 😉
    Sverige är så litet land så jag tror det är därför allt och alla är så samma, jämfört med USA.
    🙂

  13. Thes

    Haha! Ja det var ju lite roligt. När jag läste listan så blev det nej, nej och men typ. Eller, jag jag en knallgrön Marc Jacobs-nyckelring om det räknas, och en guldklocka faktiskt (måste köpa nya batteri!). Vi fick PP till middag hos några kompisar för ett par månader sedan- första gå gången för mig och folk glodde. Haha! Jag hänger inte alls med i svängarna förstår jag..