Mammaliv i Nashville

Att ge till dom som behöver

Idag har jag gjort något som känns så himla bra i hjärtat.
Jag har nämligen fyllt 3 papperspåsar med mat & en påse med blöjor i olika storlekar, som ska hamna hos en okänd familj som har det svårt.
Jag har även fyllt en julstrumpa med tidningar, krämer, doftljus etc, till en okänd kvinna som förtjänar den.
Så ofta jag kan, försöker jag hjälpa de som behöver & nu i juletider känns det extra viktigt.
Mitt i all köp-stress & alla önskelistor hit & dit med fina saker man faktiskt VET att man mest troligt kommer få- så måste man påminna sig själv att det finns de som inte har kunnat unna sig själv eller sin familj något på väldigt länge.
Det är verkligen med ett varmt hjärta som dessa påsar får åka hem till sina rätta ägare på Torsdag.

I morgon bitti då jag kör förbi Starbucks ska jag köpa en extra kaffe & lämna till mannen som är hemlös & säljer tidningar i hörnet. Han ser alltid så frusen & trött ut, men ändå ler han varenda gång jag åker förbi. Jag har köpt hans tidningar flera gånger, men det känns som att göra något extra kanske skulle värma hans hjärta lite.
Jag hoppas det!

jennybenny

Lyckligt lottad känner jag mig idag. Och tacksam. Tacksam över att kunna hjälpa & tacksam för det jag har.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Så himla fint! Jag var och mötte upp en kvinna häromdagen och lämnade en påse med leksaker. Hon bor nämligen granne med en familj som precis kommit till Sverige och deras barn har inga leksaker alls. Så hon skrev i en grupp på facebook och frågade om det fanns någon som kunde skänka något och jag for upp på vinden direkt och plockade fram lite saker. Det kändes så himla bra efteråt!

  2. Alexandra

    Vi har haft tiggare utanför vårt jobb en tid. Och han som alltid brukar sitta där är alltid så trevlig, hälsar och hjälper kunderna att bärs påsar osv. Vi brukar gå ut med en kopp kaffe till honom för han ser så frusen ut. O så får han ladda sin gamla mobiltelefon hos oss.jag hoppas att han är tacksam för det. 🙂

  3. C

    På dotterns förskola samlade de in från alla barnen en leksak som de inte leker med längre och så har de fått slå in den själva på förskolan och senare denna månad ska det komma en stor grupp med fosterbarn som de ska ge varsitt paket till. Behovet här i Makedonien för sådana aktiviteter är stort. Min dotter blir 3 nästa månad och hon frågar redan varför en del barn letar i soporna och åker runt med häst och vagn och samlar in kartonger.. Det är små barn och ofta är de dåligt klädda. Känns i hjärtat varje gång..

  4. Marie

    Sophias skola skänker sko lådor fyllda med presenter till barn som inte får presenter.

    De gör mycket för folk som behöver hjälp året om och det gillar jag.

  5. Charlotte - Studentmamman

    Samma här! Skänker och ger så mkt jag kan- älskar dessutom att jag förra veckan såg mina barn helt frivilligt och utan order från mig (haha) gav en tiggare hälften av sina veckopengar istället för att köpa godis för allt! <3