Mammaliv i Nashville

Det eviga dåliga samvetet

Tänk att det är alltid något jag har dåligt samvete för sedan jag blev mamma.
Jag har väl egentligen alltid haft väldigt enkelt för att få dåligt samvete så det hjälpte inte direkt att bli mamma.
Ofta är det småsaker som jag kan borsta bort, men idag då jag en timme innan jag skulle hämta August upptäckte hans älskade filt & ”baby” i sängen, så gjorde det ONT i hela kroppen.
Fick sådant illamående att jag var tvungen att hämta hem honom tidigare.
Som tur är hade han varit helt okej, men inte vidare glad på mig & sa flera gånger att imorgon får vi INTE glömma ”blanky and baby”.
Åh. Lilla hjärtat mitt <3

Har ni andra föräldrar också dåligt samvete hela tiden?!

jennybenny

Älsklingskorven med baugetter i platspåse som han bär runt på. Knäppare kiddo får man leta efter. Bästa barnet!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hilmasmamma

    Om du slår upp ordet ”dåligt samvete” så får du upp en bild på mig… Så illa är de:p och som du säger, sen man fick barn har man (hur det ens kan vara möjligt!) fått ännu sämre samvete!

  2. Sara

    Jag vet att du skrev om hur det skulle bli att få två barn, du undrade över hur det skulle bli och vad vi tyckte. Då skrev jag att den största förändringen från ett till två barn var det dåliga samvetet för det äldre barnet. Och det minns jag fortfarande hur jobbigt det var. Det är nästan det enda dåliga samvete jag har gällande barnen. Nu när jag fått ett tredje och pojkarna är 5 o 7, är det dåliga samvetet inte lika närvarande. Skönt!

    1. jennybenny

      Du hade så rätt! Hjälp vad jag har dåligt samvete exakt HELA TIDEN. Hua..
      Skönt att det liksom avtar lite <3

  3. Anna

    O ja! Och inte blev det bättre när lillasyster kom. Helt plötsligt öppnas en hel värld av nya senarier man kan få dåligt samvete över 😉

  4. Lisa

    Nej inte alls! Jag hör det hela tiden särskilt från mammor runt om mig, men har aldrig förstått känslan. Glömmer jag något, kan jag banna mig själv för jag är disträ. men inte få dåligt samvete, jag tänker att mina barn får gåvan att lära sig komma ihåg själva. Att de blir mer självständiga av att jag inte gör allt för dem….med kärlek och känslor är det ju annorlunda, de är ju på och där hela tiden, och det känner ju barnen, så nej, jag känner inte dåligt samvete. Jag känner mig mänsklig och kärleksfull, full av fel och brister, men det känns som att det är det som får familjen att bli så härlig och lärande för barn. Att vi är dem vi är, ibland får barnen hjälpa oss, ibland vi dem. det är väl så vi växer?

    fast kanske lätt för mig att säga, som aldrig upplevet detta dåliga samvete, verkar immun, aldrig heller känt att en får mer uppmärksamhet eller så. Eller haft dåligt samvete över att jag gör något med den ene. Det går ju inte att vara perfekt och livet är inte rättvist, och jag tror det är viktigt för barn att känna att det är ok. man behöver inte vara ledsen för att det är olika eller man glömt….det händer

    bla bla, hoppas du förstår
    Med vänlig hälsning Lisa

  5. Anna

    Konstant! Så fort jag inte tittar på Ture, tänker tanken att ”det vore ju skönt med egentid” osv. Intressanta är att hans pappa inte alls har det dåliga samvetet, hur är det hos er?

    1. jennybenny

      Samma här! Inget dåligt samvete alls hos Andrew. Eller.. jo det har han om han jobbar väldigt mycket. Då saknar han något innerligt & önskar att han hade mer tid till barnen. Och ser till att göra speciella saker på helgen för att väga upp lite.

  6. Hanna

    Ja! Hela tiden! Det dåliga samvetet kom i samma ögonblick som Hugo föddes. Han hade svalt mkt fostervatten och mådde illa, kräktes lite. Dåligt samvete direkt för det trots att det knappast var mitt fel! Nu ständigt dåligt samvete för allt…..

  7. michaela-mamma till två ♥

    ja! heeela tiden! idag kommer jag ha dåligt samvete för att jag måste städa här hemma (visning i em). och laga mat. och ja, du vet..det känns som att det inte kommer finnas jättemycket utrymme för roliga saker. men jag ska försöka att vara effektiv. ofta när jag blir stressad och känner att jag inte hinner med att vara en bra mamma då blir jag grinig och irriterad. och får ännu mer dåligt samvete haha. nej vet du vad..bestämmer här och nu att det här ska bli en bra dag utan dåligt samvete 😉

    kram på dig vännen ♥