Mammaliv i Nashville

Släng bort era pekpinnar!

Det är en sak jag lärde mig ganska snabbt som förälder och det är – man dömer aldrig någon annans föräldraskap.

Överallt på Facebook, instagram & kommentarsfält på bloggar så ser jag förädla-”tips”, jag ser kommentarer liknande ”så skulle jag aldrig göra..” eller det värsta- Elaka påhopp om att någon gör FEL.
Det irriterar ihjäl mig!
LÅT FOLK GÖRA SOM DOM VILL.
Sköt ditt eget föräldraskap & lägg dig inte i andras.
Jag tycker inte det spelar någon roll om man är en offentlig person & skriver om sitt liv som mamma eller pappa. Det spelar ingen roll vem man är & vad man gör.
Ber man inte om en direkt åsikt eller feedback – BACK THE FUCK OFF.
Folk måste sluta irritera sig så förbannat på andras beslut & lägga sig i.

Det är pekpinnar exakt överallt ang. amma eller inte, ge ersättning eller inte, ge välling eller inte, låta barnet sova själv eller inte, ge time-out eller inte, låta barnen äta socker eller inte, låta barnet åka bil framåtvänt eller bakåt, låta barnet se på tv eller inte, låta barnet använda iPad eller inte och så vidare IN I OÄNDLIGHETEN.

Nästa gång ni ser något som irriterar in i benmärgen bara för att det inte följer just DITT synsätt & dina åsikter – Lägg ifrån dig mobilen eller datorn – gå sedan & gör något VETTIGT med ditt eget liv.

Tack & hej.

Jennybenny

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annica

    Helt rätt. Så bra skrivet! Blir särskilt trött på folk som ska komma och läxa upp nya föräldrar. De är ofta osäkra ändå, de behöver inte folk som kommer och påstår att de gör fel.

  2. Förskolemamman

    Jag håller med dig till en viss del men samtidigt tror jag det kan vara nyttigt att bli lite ifrågasatt ibland för den personliga utvecklingens skull. Mina läsare kan ibland komma med kritik kring mina åsikter eller mitt sätt att uppfostra mina barn, det ger mig chans att reflektera kring mitt val och ibland kanske det tom bidrar till utveckling. Jag kan även ibland vilja föra en dialog kring någon annan sätt att exempelvis uppfostra sitt barn, inte för att kritisera utan för att jag vill ha djupare förståelse för varför hen valt att agera på ett specifikt sätt i en situation. När det gäller föräldraskap samt hur man ska uppfostra sina barn är alla helt plötsligt experter och jag tror att det är svårt att helt undvika pekpinnar, jag tror inte att de olika åsikterna är något negativt utan det är när människor har svårt att se varandras olikheter eller framför sina åsikter på ett respektlöst sätt som det blir fel. Nu blev detta en tok på lång och högst troligt svamlig kommentar men förhoppningsvis finns det något vettigt i den 😉

    1. jennybenny

      Ja alltså.. det beror ju på VEM det är man ger sig in i konversationen med. Om personen bett om tips/råd etc. Det är så himla känsligt! Jag älskar att prata/diskutera olika ämnen inom barnuppfostran & lyssnar gärna på andras sätt, men det är inte alla som kan eller vill höra. Så svårt!

  3. Anna

    Word! En får utgå från att alla föräldrar vill sitt barns bästa, och gör väl avvägda beslut (typ som för er vad gäller August och bilbarnstolen). När en vän till oss skulle få barn bad hon om råd, mitt svar var att jag a) bara vet vad som funkar för oss, i vår lilla familj med vår lille son, och b) tycker hon ska lyssna på så få råd som möjligt och bara lita på sig själv!

  4. Alexandra

    Håller fullständigt med! Så länge de inte är fara för barnets liv så ska man absolut inte lägga sig i. Dock om man har fundering på varför någon gör på ett visst sätt så kan jag tycka de e ok så länge man frågar på ett snällt sätt och inte använder sig av elak attityd. 🙂 ibland vill man ju fråga för att man är nyfiken eller kanske intresserad om det funkar osv.. happy halloween! 🙂

  5. jessica

    Ååå tack för dom orden.. håller fullständigt med.. hatar också pekpinnar.. själv hatar jag att om man själv har nått tips till nån att säga tipset ifall den andre tycker man pekpinnar. Men tips kan man ju alltid ge men håll er ifrån pinnarna; )

    1. jennybenny

      Ja alltså det beror ju på om personen ber om hjälp eller inte. Eller hur man säger det. Eller vilket förhållande man har till personen. Det är så hårfint!

  6. Maddo - Bebis i vår :)

    Så sant! Alla föräldrar (ja, med vissa undantag) vill sina barn det absolut bästa och då får en utgå ifrån att just dom har kommit fram till din bästa lösningen för sitt barn…
    Själv väntar jag mitt första barn nu, och funderar en hel del på massa olika saker som en ska ställning till. Jag lär mig massor av att surfa runt på olika bloggar och läsa hur människor göra, tycker och tänker.
    Tack vare din blogg har jag fått upp ögonen för eko-kläder och leksaker, och det är något jag vill köpa till mitt barn. 🙂

  7. Hanna Watson - nygift I Kanada

    Åh detta kommer bli min största pet peeve när jag får barn nån dag. Jag hatar folk som alltid ska veta bäst och ge tips. Det kommer driva mig till vansinne. Nyligen sa någon i Tylers släkt nåt om tjejiga saker och rosa prylar – att det ligger i flickors gener och jag fick fokusera 300% för att inte explodera, haha.

  8. Mammi

    Heja dig! Jag har gjort det jag trodde/tyckte var rätt och det var inte alltid så omtyckt, men ni blev fantastiska som personer tycker jag./kram Mami

  9. Josefin

    Bra skrivet! Håller helt med dig. Alla älskar vi våra barn och gör det bästa vi kan. Alla har vi olika situationer att förhålla oss till. Bättre att inspireras av varandra. Jag inspireras av dig. Tack 🙂