Mammaliv i Nashville

Mitt pass går ut snart!?

Här sitter vi & spanar Sverige-resor till våren/sommaren & jag inser att mitt pass går ut redan i Februari!
Ahhhh!
Någon som har erfarenhet om att resa med pass som gått ut?
Någon som skaffat Svenskt pass i USA?

Vad jag förstått måste man resa till DC?
Hej & hå.
Det är väl självklart detta ska dyka upp nu när man är nybliven tvåbarnsmamma, haha.
jennybenny Sverige
Hittade denna bilden i pappas dropbox från vårt senaste Sverigebesök <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. nelpet

    Hej! Vill bara tala om att om du skulle skaffa amerikanskt pass också så får man ALDRIG resa in eller ut ur USA på svenska passet, det är ett brott med höga böter som följd. Du kan ansöka om amerikanskt medborgarskap efter 5 år, 3 år gäller bara om du hade green card redan innan giftermålet.

  2. Annso

    Låter inge vidare att resa med pass som gått ut. Då kan de neka dig att flyga eller att komma in i ett land.

  3. Eleonor

    Jag akte till DC nar jag gjorde mitt pass. Sedan maste man hamta upp det pa ett svenskt konsulat. Jag akte till St.Louis. Sa det blir massa akande! men maste man sa maste man!!!

    1. jennybenny

      Jag har för mig att jag minns när du pysslade med detta. Gud vilket fläng.. Zz… Typiskt mig att inte ha koll

  4. Desiree

    Hur länge har du och Andrew varit gifta och hur länge har du bott i USA? Är man gift med amerikansk medborgare och har bott i landet i tre år i sträck samt har green card kan man ansöka om medborgarskap och därmed kan du få tillgång till Amerikanskt pass så har du både ett svenskt och ett amerikanskt pass om det ena går ut. Annars är det som sagt allra bäst, smidigast och helt klart billigast att fixa nytt pass i Sverige. Men det kanske inte hinns med till denna gången?

    1. jennybenny

      Vi har varit gifta i 5 år i Februari. Men jag trodde jag behövde bo i landet längre?? Måste kolla upp det! Tack för info!

      Ja det är ju billigare att fixa själva passet i Sverige, men vi måste ju flyga dit också 😉 hehe. Passet går ut i början på Februari, så det är liiite tight med tid tyvärr..

  5. eastcoastmom i Connecticut

    Du kan fixa nytt pass på fler platser än DC, men inte när som helst! Du måste boka tid, ser att man kan fixa i Dallas och Houston i november, om du hellre reser dit… Annars är det superenkelt att fixa på plats i Sverige, och betydligt billigare. Tills nästa gång.
    Kolla på internet, swedenabroad.com

    Hälsningar från Connecticut

    1. jennybenny

      Tack snälla för info! Jag borde verkligen ha lite mer koll på detta men jag antar att graviditet & barnafödande stod i vägen.. Gah så typiskt! Vi kikar massor just nu på alla förslag. Sååå tråkigt!! haha

  6. Linda

    jag åkte till DC, men det ska finnas ambulerande pass-stationer där man kan boka tid så man inte behöver åka hela vägen upp dit. De blir dessvärre fulla ganska snabbt och ligger ofta lika illa till så det kanske är enklare att åka till DC ändå. Hade du kunnat göra det i Sverige hade det varit ännu bättre eftersom det kostar ca $200 att göra det här :/

    1. jennybenny

      Så dåligt planerat av mig alltså. Tänk att behöva krångla med detta nu. Zzz.. Tack för tips & info!!