Mammaliv i Nashville

VEM ÄR JAG!?

Det är många gånger jag himlat med ögonen lite smått åt de som hamnat i någon slags ”kris” i livet.
Tyckt att det verkat lite..Fjantigt? Underligt?
HUR kan man ”tappa bort” sig själv liksom?

Men nu fattar jag.
För jag är där själv.

VEM ÄR JAG?!

Ända sedan jag blev gravid med August 2011, har jag ändrats så otroligt mycket.
Kroppen har ändrats, jag har blivit äldre, mitt liv har förändrats radikalt & fokus har inte längre legat på mig.
Pengar har gått åt att köpa saker till barnen, till huset.. ja, till det mesta utom mig själv.
Jag har mestadels gått klädd i gravidvänliga/amningsvänliga/yoga-plagg för att anpassa till min nya livsstil & har spenderat väldigt lite pengar på mina kläder, då jag visste att jag ville bli ha barn någorlunda tätt & att kroppen skulle ändras återigen.
Denna graviditeten gick jag i samma kläder dag ut & dag in, ända till Astrid föddes.
Och nu när kroppen är tillbaka till sitt gamla jag (NÄSTAN!) igen, så känns det inte som något är ”jag” längre.
Jag är så otroligt less på yogabyxor, mina 6 år gamla jeans & att inte hitta något fint i garderoben.
Jag är färdig med att vara gravid & det är dags att hitta mig själv igen.
Med ett nytt jobb, även om jag jobbar hemifrån, behöver jag klä mig någorlunda snyggt varje dag för att känna mig viktig & prestera bättre.

Jag har i flera veckor spanat på kläder & försökt att hitta vad jag attraheras till mest.
Hur vill jag vara klädd?
Vad är min stil? Vad passar min livsstil?

Jag tror jag börjar få en liten hum om vad som är ”jag” & tänkte börja lite smått att prova igenom samtliga plagg i hela garderoben, skriva ner vad jag har & vad jag behöver.
Sedan göra något slags collage över vad jag önskar & utgå därifrån.

För det måste bli ändring på detta!
Jag orkar inte se mig själv i spegeln en dag till i de där gamla trasorna.
Det får helt enkelt åka till consignment eller någon som behöver dom mer.
De får vara hur ytligt & icke-eko som helst.
Nu är det dags för mig att hitta tillbaka till mig själv & denna gången får shopping vara mitt första steg.
Det är dags att lägga lite fokus på MIG.

Har ni känt likadant?
Har ni också hamnat i denna totala identitest-förvirringen & känt er helt borttappade?
Berätta! Dela med er! ♡

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Yohanna - Småbarnsliv, Träning trots smärta, Livet!

    Verkligen!!! Jag bestämde mig efter ett tag att sluta klä mig i amningskläder, mammalinnen och ”praktiska” kläder. Så nu försöker jag känna mig ”fin” varje dag, även när jag är hemma.. Även på gymet! Känns skitviktigt ärligt talat, varit praktisk och funktionell för många år. Nu kör jag på simpla kläder med stil, som har roliga/fina detaljer och passar på kontor/för shopping och känna mig lite smått uppklädd utan att känna att jag ska på gala liksom..! Det är min nivå 🙂

    1. jennybenny

      Perfekt ju!! Bra att sätta stopp för slappet om man inte trivs så & verkligen fixa sig lite. Jag tycker livet känns en miljon gånger roligare när jag är påklädd & tillfixad!

  2. Alexandra

    Förstår vad du menar. Min dotter fyller 3 snart och det känns fortfarande som att jag inte hittat mig själv…. :/

  3. Sara

    Ser att du inte är ensam med din lilla kris och jag känner igen mig i allt du skriver i ditt inlägg!

    Min son är dryga två år och innan honom älskade jag att ha klänningar på mig.. Det var så ”jag” och hela garderoben bestod av dem!
    Efter födseln av min son så kändes det inte alls som min stil längre och jag hade jättesvårt att hitta kläder som jag kände var min stil efter graviditeten.

    Nu tror jag äntligen jag har hittat rätt men usch vad jobbigt det var ett tag!

    1. jennybenny

      Skönt att du känner att du hittat ”dig” igen! <3 Jättesvårt det där. Modet ändras, personligheten ändras, livsstilen ändras etc & huxflux så passar ju inte kläderna ihop med allt. Det känns som jag börjat sätta fingret på "vem" jag är i klädväg efter massa listor & funderande 😉

  4. Anna

    Har ju bara varit mamma i tre månader, men känner redan igen mig. Jag som varit en person som klätt min i hippie/indie/secondhand osv. (tänk gamla Levis 501, t-shirt och typ träskor) går nu runt i…ja, vad som helst som det går att hiva ut tuttarna från och, låt oss vara ärliga, går att knäppa i midjan…Har inte sminkat mig sedan T kom till världen. Inte heller kammat håret, fast det gjorde jag ju inte innan heller…Ooops.

    När jag ser dig änker jag att du skulle passa så himla bra i antingen en lite ”rockigare” stil eller härligt Boho chic 🙂

    1. jennybenny

      Man ändras så himla mycket!! Det är verkligen värt det, men efter över 3 år för min del, så räcker det liksom. Så skönt att börja hitta tillbaka lite smått.
      Och du har helt rätt om vad som är ”jag” i stilväg 😉

  5. Annika

    Åh vad även jag känner igen mig! Har varit gravid och fött två underbara barn under loppet av 2,5 år och nu är jag klar med graviditeter. Jag vill också hitta min stil, ha Sköna kläder som jag kan ha hemma med barnen men också öppna dörren i, känna mig snygg i. Kan inte du skriva vidare om detta. Tror väldigt många känner precis samma…

    1. jennybenny

      Precis så!! Vi får kämpa på & stötta varandra. Skriver så gärna mer om detta! Det verkade uppskattat & det gör mig så glad. Älskar när ni delar med er & vi har en dialog samt kan hjälpa/peppa varandra <3<3<3<333

  6. Anna Lopez

    Känner igen mig så mycket. Jag har ingen aning om vad jag har för stil eller vad jag tycker om klädmässigt längre. Innan mina graviditeter var det mest korta partyklänningar och urringat. Det har jag verkligen ingen lust att ha längre. Under och mellan graviditeterna har det varit klassiska mamma/ amningsplagg. Vitt, svart, marinblått, randigt och prickigt. Så tråkigt att man nästan vill kräkas. Vill också ta tag i min egen garderob när den här bebisen tittat ut ( är i vecka 39 ). Lycka till med shoppingen!

    1. jennybenny

      Åh snart är det dags!! <3 All lycka & massor med kärlek när det är dags!
      Nä jag kan inte gå tillbaka till kläderna jag hade innan kids, haha. Bodde i NYC & levde loppan liksom 😉

  7. Malin

    Känner också igen mig, även om jag bara har ett barn. Jag har sällan tid att gå på stan och shoppa bara till mig, och när jag väl gör det så hittar jag inget för att jag inte vet vad jag vill ha, så det slutar med att jag köper barnkläder istället. Och så går jag 1,5 km från förskolan varje dag med lillskrutt, och känner att jag behöver ha vettiga skor som jag kan gå i. Så klackar går bort, vilket gör att det känns lite trist på jobbet att alltid gå i sneakers. Känner mig jättetrist, så jag borde verkligen ta tag i det.

    1. jennybenny

      Jamen precis så gör jag med! Kommer hem med bebiskläder! Zzzzz..
      Och tänker på funktionalitet hela jäkla tiden. Så trååååkiiiiiigt.
      Kanske kan du packa ner snygga skor i väskan? 🙂
      KRAM <3

    2. K

      Hej, bara ett litet tips…ha pumpsen under skrivbordet och byt nar du kommer till jobbet. Plus ett par kavajer hangandes pa kontoret, sa kan man dressa upp vad som helst man haft pa sig pa vag till jobbet 🙂 Halsningar fran en banktjej i NYC och tack for en harlig blogg!

  8. Sofia

    Känner igen mig SÅ mkt. Min son är 14 månader o jag är gravid igen med nr 2. Hade precis börjat ta tag i mig själv, gått ner preggovikten o börjat känna mig fin igen innan jag blev gravid igen. Vill också försöka hitta mer tid till mig själv efter denna bebis, så jag kanske kan träna eller shoppa men det är svårt med en man som jobbar långa dagar o ingen familj i samma land.
    Har ingen aning i vad jag passar i för kläder o ibland ser jag kort på mig själv o känner inte igen mig?
    Man får komma ihåg att allt är temporärt när det känns jobbigt…

    1. jennybenny

      Ja det är jättesvårt!! Jag förstår verkligen precis hur det är <3 KRAM!
      Vi får ta det lite smått "pö om pö" liksom.
      Turligt nog så är det ju temporärt precis som du säger & med lite jobb går det att hitta tillbaka. All lycka med bebis!

  9. Matilda

    Omg!! Känner igen det så väl. Har efter andra barnet också haft den där intensiva ”nu är det dags att satsa på mig” känslan. Fast det är svårt dock, är så himla missnöjd med mig själv och att inget passar och att jag har ont överallt så ibland tar det över. Men jag ska nog också försöka få in lite shopping, hitta kläder som passar, kanske lite nya strumpbyxor… Och möjligtvis kosta på mig en frisörtid.
    Så jag säger, satsa på dig själv! Och se till att få egentid. Var så dålig på att kräva det av min man när jag var mammaledig och det gjorde mig så bitter. Och trött.

    Nu ska jag klä på mig och passa på att slänga i mig frukost innan lilla minitrollet vaknar och hänger mig i benen igen. Kram!!

    1. jennybenny

      KRAM <3
      Det är skitsvårt att motivera sig själv till annat än leggings när kroppen är lite knasig & ond. Verkligen.
      Hoppas & tycker du ska våga kräva mer tid! För precis som du säger- Man blir helt bitter & tråkig!! Frisörtid för oss båda, ok?! 🙂
      Är helt övertygad om att du är jättefin & kan kasta det dåliga självförtroendet i soporna! <3

  10. Charlotte

    Gick igenom exakt samma under sommaren & är nu klar 🙂
    Jag hade inget kändes d som, inga framtidsplaner, ingen egen stil och inget liv förutom hus/hem/barn… Jag gjorde som du med allt, skrev ner listor, plus/minus och läste böckerna ”The golden year” & ”The power of now” (kan verkligen rekommendera den sistnämnda!!!!) och gjorde till och med ”slut” med kompisar som bara tog och tog och tog energi… Idag har jag hittat min grej, min stil och en tillvaro jag verkligen älskar! <3

  11. S

    Åh – jag vet! Och är just nu i ett mellanläge – kläderna som passade direkt efter förlossningen är för stora och allt annat för litet. Så trist.

  12. oplaneratkaos

    Tror jag hade ngn slags sådan kris efter mitt första barn, men som ensamstående så fick jag gilla läget 😉
    Men det gick över, och efter 2a barnet så brydde jag mig inte direkt.
    Nu är jag, jag. Kör lite olika beroende på vilket humör jag är.
    Tråkigt värre är det stallkläder eller mjukiskläder som är favvo nr.1 nu 🙂
    Hoppas du hittar digsjälv igen!

    1. jennybenny

      Men vad underbart att du känner dig nöjd! Det spelar ju ingen roll vilka kläder det är, bara man känner sig glad & tillfreds liksom. HURRA <3

  13. Elin

    Det kunde varit jag som skrivit detta! Känner verkligen igen mig. Sonen är nyligen fyllda 2 år och jag började hitta mig själv igen. Nu är jag gravid igen och känner mig förvirrad igen.. Drar på mig mysbyxor på morgonen, en slapp sport-bh och nåt vanligt linne, för att slippa springa näck! Men så trött på’t! Ska försöka hitta några snygga mammakläder jag kan leva i tills bebis kommit sen ska jag försöka hitta mig själv, igen! Och vara nöjd med mig själv!

    1. jennybenny

      Men precis så!! Jag drar på mig något bekvämt & någon tråkig sport topp. Eller.. nu amningsbh. Och det får ju vara okej till jag slutat amma, men det övriga MÅSTE det ju bli ändring på.
      Och jag kände också att jag började bli lite bekväm med mitt liv innan det var dags att bi gravid igen. Och då orkade jag inte bry mig alls om kläderna för jag visste att det aldrig kommer användas igen ändå efter bebis är ute. Kanske lite osmart. Skulle nog köpt något fint 😉 Så gör det till dig själv! <3 KRAM

  14. Caroline

    Åh, vad jag känner igen mig. Min dotter är 17 månader och jag funderar över när vi vill försöka få ett syskon till henne. Nu är jag student och har ett år kvar till examen och det är så svårt med garderoben. På ett sätt tror jag att jag vet precis hur jag vill klä mig när jag börjar jobba och vill köpa den typen av kläder nu. Men samtidigt vill jag vara bekväm under pluggdagar hemma eller på biblioteket och inte känna mig överklädd. Jag är 30 och vill liksom klä mig lite vuxet och snyggt men det är så svårt att få ihop. Igår beställde jag tom Nicky Hiltons bok om att hitta sin stil och bygga ihop en bra grundgarderob. Känns lite fjantigt men jag desperat. :).

    1. jennybenny

      Jag köpte Rachel Zoes & Cupcakes and Cashmeres bok 😉 haha. Så verkligen en smart ide & inte alls fjantig tycker jag. Bra att läsa på lite om grunder & sånt när det kommer till garderob. Lätt att ha 7 svarta tishor & 5 par liknande jeans annars. Hoppas även du lyckas hitta ”dig” liksom <3 KRAM & tack för att du delar med dig!

  15. Fatima

    Men EXAKT så Jenny! Och jag har fortfarande inte riktigt hittat mig själv igen. Men jag närmar mig, efter intensiva år med allt fokus på att vara gravid, ha spädbarn och få ihop familjelivet med två små. Men nu är det dags för mig igen känner jag. Både med kläder och tex att ha ett socialt liv. Det sociala livet är ganska lätt att återerövra med lite planering mig ovh Tommie emellan. Men klädstil? Vad är jag? Med jobb på förskola och två små hemma blir det mycket tajts och jag känner mig så himla lufsig och sjabbig. Men denna höst kanske. Lycka till och hoppas du hittar vad du söker!

    1. jennybenny

      Tänk vad lustigt det är. Man ser liksom inte på andra. Jag tycker alltid du är SÅ himla stylish & fint klädd.
      Härligt att återfå sitt sociala liv! WOOP! Så himla värdefullt & välbehövligt att inte bara ge upp sig själv. Heja dig & Tommie som är ett sådant toppen-team!