Mammaliv i Nashville

Fy farao

Nä den lämningen var inte kul.
Känner mig som världens sämsta mamma!
Har gått promenad med Mally, yogat & ska nu jobba lite.
Längtar till klockan 12!!

Ughhh..
Snälla säg att det blir bättre?!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida-mor till fyra

    Här i Norge har man tre dagar inskolning jämfört med Sveriges två veckor. 2,5 år är tuffare än 1 år de är mer klara på vad som sker om man har haft mer tid tillsammans..så länge han ser att du går så förstår han också att du kommer tillbaka. Får du lov att vara sammen me han när du hämtar, t.ex sitta och leka med han i 10 min så att det blir något positivt för er tillsammans. Det kommer att gå bra, tänk på att nästa dag KAN bli tuffare då han vet vad som kommer, det är inte säkert men det kan hända 🙂 har hatt massa nya barn och inskolning med fyra egna..

    Kram

    1. Lina

      Fler och fler förskolor har föräldraaktiv inskolning i sverige numera. Föräldrarna är med hela dagen ca 3dagar och sen lämnar man.

    2. jennybenny

      TACK för pepp!! <3 Älskar som alltid dina kloka kommentarer. Det blev lite protest i morse men inget värre. Dock stora tårar då pappa lämnade (jag hade läkartid tyvärr). Vi får se hur det går när jag hämtar om någon timme. KRAM

  2. Marie

    Sophia älskade sin Montessori förskola, och det var nästan hemskt när man skulle hämta henne, hon ville ju inte hem!!!!
    Klart att detta blir bra!

    1. jennybenny

      Men vad underbart att hon älskar den så mycket!! <3 Detta stället har Montessori inspirerat så jag tror det passar August väldigt bra. När han börjar Pre K till våren blir det en "riktig" Montessori & jag längtar!!

  3. eastcoastmom i Connecticut

    Visst blir det bättre!
    Det där med inskolning är ju nästan obefintligt utanför Sverige, enligt min erfarenhet som skolat in våra barn på preschool i Brasilien, Tjeckien och USA. Lyckades tjata till mig nån slags inskolning på alla ställen, men det var ändå tufft och mycket skrik när man sedan kör igång på riktigt… Men sen. Båda våra kids har älskat preschool några timmar per dag! De började också när de var drygt två år gamla.

    1. Klara

      Jag har skolat in i Frankrike och England och där var det typ som i Sverige, man utökade lite varje dag i 1-2 veckors tid.
      Men då var det mina aupair-barn så jag tyckte inte att det var jobbigt på samma sätt.
      Skolade in min lilla Elise för 3 veckor sedan, och ush vad jobbigt det är!

    2. jennybenny

      Nej inskolning var det inget tal om, men jag såg till att hälsa på & dryga kvar, haha. MÅÅNGA frågor hade jag visst så August hann leka någon timme 😉
      Jag förstår dock hur dom tänker med att de inte ska tro att det är öppna förskolan liksom där föräldrarna är med.

  4. Emma Sofie

    Det blir lättare för båda. Men det kommer alltid komma upp och nergångar. Min Adam gråter alltid nu när jag går men fröknarna säger att det tar två minuter så har han glömt mig och han vill inte åka hem när jag kommer.

  5. Matilda

    Det blir bättre, men hjälp vad tufft det är i början. Har precis skolat in min yngsta och det känns som jag lämnar hjärtat på förskolan på morgonen. Han är visserligen inte ledsen, men tårarna bränner i ögonen på både honom och mig. Men det är ett nödvändigt ont tyvärr… Och han har varit så mycket gladare sen han började, är så nöjd och så vet jag ju att storebror är där. Men ändå. Tufft!
    Massa kramar och lycka till!

    1. jennybenny

      Åh underbart att storebror är där!! <3
      Tack för pepp! Det känns precis som du säger, att man lämnar hjärtat kvar. FY så hemskt det är.
      KRAM!!

  6. Lina

    Det blir bättre! För en del går det snabbt för andra tar det längre tid. Erfarenheten säger mig att ju äldre barnen är desto jobbigare kan det bli då de förstår på ett annat sätt än en 1-åring. Men det kommer gå över. Förmodligen snabbare om du och A pratar gott om förskolan hemma både med varandra och
    med A.

    lycka till och håller tummarna för att det snart känna bättre för er alla!

    Kramar

  7. Antonia

    Vi skolar in vår snart 14 månaders kille, jag har varit med 3-4 dagar innan man lämnar en stund, typ 20-30 min och sen igår var han själv runt 1-1.5 timme. Så att man är med första dagarna är nog bra!

    1. jennybenny

      Tyvärr funkar det inte så här :/ Dom vill inte att förskolan blir förknippad med att mamma eller pappa stannar kvar & leker. Jag förstår tanken men har ju mitt svenska tänk kvar från då jag jobbade liksom. Man får ta seden dit man kommer. Lite svårt i detta fallet dock.

  8. Sarasdiary

    Ååå den känslan <3
    Jag minns när jag skolade in Tilde och skulle gå hem första gången och hämta henne efter några timmar. Jag gjorde inte annat än att stirra på telefonen och klockan.

    Hoppas det har gått bra idag <3

    1. jennybenny

      Tack hjärtat! <3 Usch så förjävligt rutten man känner sig som mamma alltså. Åkte & hämtade tidigare igår för jag orkade inte vänta hela tiden ut, haha.

  9. Carro

    Det kommer bli bättre! Hilma har vart sååå ledsen mär jag lämnat henne efter sommaren så jag trodde aldrig det skulle gå över. Men så en dag så bara gick hon in o de va bra. Sen har jag även stannat o lyssnat o de har vart bra såfort hon inte sett mig. Men känslan….. De känns som man övergiver dem. Känner mig som sämsta mamman i världen. Men det blir bättre<3 kramar