Mammaliv i Nashville

Grannfejd

Ojsan hoppsan.
Här har vi mest troligt hamnat i världens grannfejd, haha.
Alltså.
De grannarna vi har till vänster om oss är underbara, men de till höger – Not so much.

Då vi flyttade in råkade Andrew klippa lite på deras gräsmatta & det resulterade i ett argt besök samt uppsatta stålpinnar för att visa vart ”gränsen” gick. Skrattretande, eller hur?
Med tanke på att gräs inte växer, måste det varit ett otroligt stort problem.
Maj gadd alltså.

Och nu har de börjat parkera en bil väldigt nära vår uppfart ute på gatan, vilket skymmer vår sikt då vi backar ut (de har även buskar som är väldigt höga precis vid vägen som skymmer sikten).
Så vi bad vänligt om att de kanske kan parkera på deras uppfart, alt lite närmare deras uppfart.

Då vi kom tillbaka idag från ärenden, hade de parkerat en millimeter från vår uppfart.
Närmare än någonsin förr.

SUCK.
To be continued..

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karolin Axelsson

    Strävgranne! Varför inte försöka vända det till nåt positivt? jobbigt att bo nära folk som man inte kommer överens med. Ni kan ju exempelvis baka en paj eller köpa en bukett blommor eller en godisskål till dem och gå över och säga; Vad tråkigt att vi fått en lite knasig relation med ilska mellan varandra, mycket roligare om vi kan hålla sams nu när vi måste bo jämte varandra så skulle ni vänligen vilja göra vårt liv lite lättare så ska vi försöka att göra det samma för er…

    Eller så kastar ni ruttna ägg på deras fönster och fyller alla träd med 20 toapappersrullar (eller nåt mindre miljöovänligt=)

    1. jennybenny

      ahhaa sista förslaget känner jag för lite mer 😉 Men jag går efter det första. Kill them with kindness, hehe

  2. Yohanna - Småbarnsliv, Träning trots smärta, Livet!

    Hahaha… vet du vad den bästa lösningen är? Var så sjukt överdrivet trevlig mot dem… det brukar knäcka sånna, för de går igång som bara tuuuusan på tillsägelser, att man retar sig, osv. De kommer aldrig sluta, tro mig. Såg du ”grannfejden” när det gick på T3 i Sverige? Det var sååå kul, snacka om patetiska överdrivna val de gör i sin ilska. Och alltid om småsaker i princip.

  3. Trees, mamma i London

    Alltså herregud haha!! Så energiuppbrukade för dom att vara arga for no reason!
    Hoppas det löser sig!
    Våra grannar till höger ringde till the council och sa att vårt (enda lilla) träd skymmer hennes view i trädgården. Vi var helt chockade, då dom alltid smajlat mot oss, samt att vi alltid lämnar över julkort osv. Så vi fick kapa det stackars trädet! haha.
    Jaja, grannar will be grannar! 😉

  4. Frida-mor till fyra

    Haha vilka grannar, men är dem sådana mot er, tänk så trevligt dem måste ha med varandra (ironi) ta det rättens väg och sätt dem ordentligt på plats! Jag är förundrad över hur otrevliga vissa människor är, en hatade en annan person bara för att denne var glad och surpuppan i sig var deprimerad. Alltså fick inte andra vara glada.

    Kram

  5. Anna Lopez

    Men vad jobbigt! Vi flyttade nyligen från lägenhet till hus. Mycket pga att jag inte stod ut med våra grannar under. De klagade hela tiden på att vi väsnades fast vi inte alls förstod vad de menade. Flera gånger kom de och klagade på natten när vi SOV och ville att vi skulle vara tysta. De bråkade även med flera av de andra grannarna av samma anledning. Sista gången en av dem kom och knackade på sa jag helt ärligt att vi var så himla less på deras beteende att vi köpt hus och ska flytta:) Problemet var även att vår dotter vaknade varje gång de plingade på dörren, knackade i golvet och så vidare. Så irriterande! Hoppas att det löser sig med era grannar:)

    1. jennybenny

      Vi har funderat på att börja parkera vår bil på den platsen istället, men då är ju vi lika ruttna vi 😉
      Så vi anmäler dom till vår HOA i veckan om de inte flyttar sig.

  6. Madeleine i Texas

    Tråkigt när det blir så… 🙁
    Vi har haft våran dust också med ena grannparet angående Linus. Skrev ett inlägg om det för ett tag sedan, men nu är det tack o lov lugnt. Hoppas det går över, aldrig roligt när det händer.

  7. Annso

    Här i Sverige, har det varit så iaf, att man inte får ha hur hög häck som helst. Skymmer den sikt kan det ju vara = livsfara.

  8. Caroline

    Men Gud. Vår perfektionistgranne (som tack och lov snart ska flytta) är ute och klipper sin ca 700 kvm tomt i ca fyra timmar minst en gång i veckan och jag hoppas alltid att han ska ta lite på vår med ;). En gång sågade han ner några grenar på ett av våra träd och senast igår sa han att ett av våra träd ”kväver” hans äppelträd. Suck. Som sagt, han flyttar snart. Men era verkar ju vara riktigt dryga och bara vilja jävlas :(.

    Ska leta upp er på Pintrest och börja följa! Min lilla tjej är kittad med PoP-ytterkläder nu inför förskolan, blev jättenöjd med alltihop! Kram

    1. jennybenny

      Kväver ert?? haha. Herregud alltså. Människor!
      Anledningen till att våra grannar var arga var för att ”deras grän var grönare & av bättre kvalietet” än vårt. hahaha. Så fjantigt!

      Kul att du är nöjd med kläderna för hösten!! 🙂 Hittade du sidan? KRAM

      1. Caroline

        Haha, verkligen fjantigt! Förstår inte hur man kan lägga energi på att bry sig så mycket?!

        Ja, nu följer jag sidan

  9. Josefine

    Alltid kul när man kommer överens med grannarna 😉 våra f.d grannar som bodde under oss klagade gör att vår dotter lät för mycket på dagarna. Nästan 1år var hon då och lekte tyst och normalt liksom , vi var knäpp tysta efter kl 19 då hon sov och började dagen kl 08:30 så de va ju inte direkt på natten. Sen tyckte dom att hon kunde sitta i soffan istället för de lät för mycket när hon började lära sig gå. :/

  10. Antonia

    Ja det finns folk till allt. Här i Sverige kan man ju kontakta kommunen om folk har häckar eller buskar som skymmer sikten så de får kontakta dom om att klippa ner dom. Haha så farligt att ni klippt deras gräs, larvigt!!! Är det ett äldre par?

    1. jennybenny

      Ja vi ska kontakta vår HOA i veckan om de inte flyttar bilen. Suck vilka tråkbollar.
      Och de är inte gamla alls. Typ 30. Men av en annan nationalitet med lite extra attityd 😉

        1. jennybenny

          Åh jag menade inte att EN nationalitet har extra attityd! Svenskar är ju kända för att vara lite mer tillbakadragna & de är ju inte svenskar 😉

  11. Sandra

    Att de orkar…!
    De vill ju uppenbarligen bråka istället för att komma överens.. Hoppas dock att det löser sig! Det sistnämnda är ju lite av en säkerhetsgrej..

    1. jennybenny

      Sååå tråkiga är dom. Det värsta är att de har en plats tom i garaget & ingen står på uppfarten. Suck alltså.

  12. Marie

    Fy vilka grannar! Här vi bor finns en city ordinance och då kan man inte parkera ute på gatan. Visserligen om gäster kommer men inte över natten eller på dagen om man bor i området. Vi måste även parkera i garaget.
    Det är ju jätte farligt att inte att uppsikt, eller tänk om ett barn springer ut på vägen och bilen skymmer dem. Det är faktiskt farligt.
    Jag skulle klart kolla upp vilka regler som gäller.
    Kram och lycka till! Jag är så glad för våra grannar, himla tur vi har haft!

    1. jennybenny

      Ja dom är så himla tråkiga alltså. Här är gatorna fortfarande inte ändrade från ”city streets” så det är inte olagligt att parkera över natten.. zzz.. Dom jobbar på det men det är tydligen inte prio. Suck.
      Men vi kommer anmäla dom till vår HOA under veckan om de inte flyttar bilen.
      KRAM!