Mammaliv i Nashville

Kakbollar

Jag måste dela med mig av världens enklaste recept som verkligen blev succé här hemma.
Vi hade 6 stora chocolate chip cookies som hade blivit lite torkade & tråkiga & jag ville inte slänga dom, så då bestämde jag mig för att testa lite ”återvinning”.

Vi började med att smula ner kakorna i en skålDSC_7476
Sedan rörde vi ner creme cheese med jordgubbsmakDSC_7481DSC_7485
Sedan rullade vi bollar av smetenDSC_7487
De åkte sedan in i frysen i en timme & efter det rullade jag dom i nutella.
Tillbaka in i frysen & där får dom nu bo tills vi äter upp dom.

Helt galet goda måste jag säga!
Detta kommer jag göra varje gång vi har överblivna kakor.
Kanske doppar jag dom i mörk choklad nästa gång.
Och stoppar i sådanadär pinnar i så de blir lite enklare att äta.
Testa vetja!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nina

    Har för mig att ”äkta” cakepops är med sockerkaksbas & frosting och att dessa kakbollar är en variant av det. Jag gjorde ”cakepops” genom att mixa ballerina kladdkaka med Philadelphia och doppa i mörk/ljus/vit choklad. Sen bara stoppa en pinne i så man lätt kan äta. Låter sjukt gott med cream cheese jordgubb, måste testas!! Kram kram

  2. Maria

    Cake pops är en stor favorit hos oss!!
    De går ju att variera i ALL oändlighet! Jätte kul!
    Går till och med att få mjölkproteinfria med lite extra pill *tumme upp*

    Kram på dig vännen!

    1. jennybenny

      Jag som trodde att cake pops var gjorda av sockerkak-bas & frosting, haha. Trodde jag var hur uppfinningsrik som helst, hahaha 😉

    1. jennybenny

      Jag trodde cake pops var ”sockerkaka-bas” & med frosting, haha. Trodde jag kommit på något supersmart, hahahah. Oh well 😉

  3. Emma - gravid med vilde nr 3

    Jaa, det vore ju en bra idé – men hemma hos oss blir det aldrig några överblivna kakor.. 😛 Minns när jag gjorde arraksbollar en gång, då ställde jag mig och bakade sockerkaka och drömmar först bara för att få ihop kaksmulor till smeten, haha.

    1. jennybenny

      Nää det finns nog i Sverige med tror jag? 🙂 Man kan annars ta naturell creme cheese & blanda i lite jordgubbsylt!

      1. Charlotte

        Jo, men jag tror det var det jag köpte….?! Eller så minns jag heeeelt fel 🙂 Kanske kan ta naturell creme cheese och smaksätta med ngt?

  4. mammaskok

    Jag brukar mixa lite halvtorra kakor/kex med smör och sen rulla i choklad, måste testa din variant också 🙂