Mammaliv i Nashville

2 veckor ♡

Idag är Astrid hela 2 veckor.
Oj vad tiden flyger iväg.
Jag har nästan fått lite ångest över att ”idag är sista dagen hon är såhär liten”, ”detta är sista gången vi har en liten bebis”.
Har ni känt så ibland?

Samtidigt är jag väldigt glad att jag inte kommer vara gravid igen.

Att ha Cholestasis i graviditet är otroligt jobbigt & medför sådan oro.
Både mamma & bebis ligger i ”faro zoonen” & nu när vi har två friska barn i livet, känns det som vi är färdiga.
Vi är otroligt tacksamma för våra små gryn & att allt har gått bra vid igångsättningarna.

Och just ja!
Till er mammor som genomgått två födslar-
Tog er läkningsprocess längre tid andra gången?DSC_7385

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    För mig har det tagit lika lång tid med återhämtningen med alla tre barnen. Dvs kände mig återhämtad först när jag fått ok på efterkontrollerna.

  2. Lina Backman

    Andra gången tog det mycket längre tid för mig att återhämta mig. Jag tyckte återhämtningen med nummer två var horribel… men med nummer 1 var jag pigg och alert och kände knappt nått efter bara ett par timmar…

  3. Matilda

    Andra gången tog mycket längre, antagligen för att foglossningen var värre. Avslaget tog en evighet att försvinna, och innan allt kändes på plats tog också mycket längre. Och jag kan verkligen förstå dina tankar, fast jag kände nog mest en lättnad över att det var sista gången. Att det kändes i hela kroppen att det var sista, för familjen kändes komplett. Och det är en fantastisk känsla!

  4. Fatima

    Och nej, jag kände/känner ingen stress över sista bebisen etc Jag tänker hela tiden kanske, kanske en trea om några år. Men det är antagligen just för att jag annars skulle bryta ihop om jag tänkte att det var ”slut” för oss nu. Men om det verkligen blir en trea återstår verkligen att se. Inte nu iaf *torkar svetten ur pannan vid blotta tanken* (antagligen aldrig) (eller?)

  5. Fatima

    Nu går jag in på detaljer, men underlivet läkte snabbare andra gången. Antagligen pga att jag fick sy lite första men ingenting andra. Kroppen i övrigt tog myyyycket längre tid på sig att läka andra gången. Svårare att bygga upp styrka igen osv Och hur magen ser ut ska vi inte ens snacka om ha ha. Dels blev jag ju gravid när Isolde bara var 11 månader, så kroppen kanske inte var helt tillbaka. Men det finns ju också mindre tid att ägna åt sig själv andra gången pga två gullungar att ta hand om. Men det är väl himla individuellt kan jag tänka mig.

  6. annatotti

    Vet precis vad du menar. Har typ blivit deprimerad över hur snabbt tiden gått. När F var nyfödd hade jag så sjukt mycket kärlek att ge till både henne och L. Nu känner jag mig helt urlakad och sorgsen över vad man inte får tillbaka igen. Hormoner/trötthet i dont know. Ny dag imorgon! Men njut av er docka så mycket du bara kan!
    Och min kropp återhämtade sig långsamt båda gångerna.
    kram

  7. Anna

    Hon ser så klok ut!

    Som jag gråtit över att T växer så snabbt! Och över att jag knappt minns hur mini han var.

    1. jennybenny

      Ja man kan nog gråta över allt hela tiden alltså. Underbar små knoddar som man älskar ihjäl med hela kropp & själ <3

  8. Annica

    Gud så söt hon är alltså!!
    Med andra barnet återhämtade jag mig mycket snabbare. Kände mig pigg och bra direkt efter förlossningen! Första barnet tog det heller inte lång tid med, men med andra var allt lättare och bekant.
    Kram

    1. jennybenny

      Men vad avundsjuk jag är på er alla som känt er så pigga direkt efter nummer 2! Skönt för er & det unnar jag verkligen dock!
      KRAM

  9. Helena

    Läkningsprocessen gick mycket fortare andra gången för mig. Första gången fick jag kateter för att kisseriet inte kom i gång. Ont i baken hade jag i ca 2 veckor också. Minns chocken över hur de nedre delarna såg ut efter förlossningen. Mörbultad. Andra gången var det som att kroppen kände igen allt.

    1. jennybenny

      Skönt att det gick så snabbt att läka andra gången! Min första förlossning var mycket enklare så jag är lite snopen här

  10. emma sofie

    Jag har tre barn och andra gången tog det mycket längre tid innan jag var helt återställd. Första gången gick oväntat bra tycker jag. Men man måste väl ge kroppen lite tid, det är ju en otrolig påfrestning man går igenom så man ska nog inte ha så bråttom 🙂

    1. jennybenny

      Det verkar som de flesta tycker tvärt emot. Skönt att någon annan tog lite extra tid på sig!! Men som du säger, man får acceptera att kroppen gått igenom något stort & inte ha så bråttom. Kloka du!