Mammaliv i Nashville

Hej mitt i första nattamningen

Jag gick och la mig halv 9 igår då August äntligen gav upp för dagen & Astrid hade tömt båda brösten på mjölk samt bajsat.
Det gäller att passa på etc.

August har tydligen bestämt att lunchvila inte är för storebröder & vi hade en minst sagt utmanande dag. Han har nu inte sovit på 4 dagar. Zzzz..

Korv som är övertrött & vi som är smågroggy hela tiden + ny bebis = lite tråkig stämning emellanåt.
Men vi tog oss igenom dagen & jag hade stor lust att skåla i champagne då mamma & pappa kom tillbaka från en weekend i Memphis.

Andrew har nu slut på sin pappaledighet vilket känns väldigt ledsamt så det är tur att jag fortfarande har hjälp hemma. Ett par veckor till har jag på mig att komma in i rollen som 2barnsmamma. Och August att få kläm på storebrorsrollen samt vänja sig vid att vara vaken hela dagarna.
Ja det blir nog väl!

Nej nu börjar denna vakna sessionen lida mot sitt slut. Dags att sova några timmar till. Woop!! image
(Bilden är absolut inte från nu, hehe.)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ina

    Jag skulle skriva precis som Karin att min då 2,5åriga dotter gjorde samma sak när lillebrorsan kom och slutade sova på dagarna. Det var nog överlag den absolut största utmaningen med att få två, att inte kunna vila när stundvis (oftast..) var så galet trött. Att man bara måste plöja igenom dagen med allt vad den innebar i både kärlek, känslor, måsten, hund (som vi hade då), förskola för storebarnet, mat och allt annat som livet innebär. Nä, förra hösten var inte den lättaste, trots all fylld med kärlek. När jag tänker tillbaka så var det tufft, men man tar sig ju igenom det, och växer på köpet. Och älskar ungarna mer och mer för varje dag fast att man spricker av trötthet emellanåt. Nu är det en månad kvar tills min lilla blir ett år(!) och snart börjar jobb och förskola ordentligt för alla i familjen.

    Känns lite löjligt att sitta och ”ge råd” för du verkar va så jävla bra och ha så mycket klokt i dig och så mycket pepp från andra, men heja på för att ta dig igenom tröttdjungeln så kommer du att fortsätta att rocka som tvåbarnsmamma 🙂

    Och GRATTIS förresten har jag inte sagt än heller <3 jag har varit iväg några dagar och bara kikat in snabbt, tittade in och tänkte att du nog inte skulle ha hunnit/orkat med att skriva så mycket men såg till min lycka att du ju hunnit uppdatera massor, härligt 🙂

    Fortsätt lycka till med allt och ber om ursäkt för att min kommentar blev lika lång som ett mindre blogginlägg ungefär..men ville passa på att skriva nu när jag har tiden 🙂 kram!

    1. jennybenny

      Jag älskar när ni skriver massor!! Så ursäkta inte för det 🙂 Tack för att du delar med dig av känslor & erfarenheter. Det är så fint! Skönt att höra att fler föräldrar har det likadant & brottas med samma känslor. Att inte vara ”ensam” i denna känslostorm. Något som är väldigt skönt med nummer två är ju att man vet att det kommer bli bättre. Att det finns ett slut på alla faser etc. Så man kan ändå vara tacksam i det röriga liksom <3
      TACK igen för alla fina ord! KRAM!

  2. Karin

    Min dotter slutade också sova på dagen just när lillebror kom, vilket kände lite surt då det var den enda tidpunkten på dagen man själv kunde vila och hon egentligen var trött. Men det är ju en övergångsperiod ! Du får passa på att vila nu när dina förädrar är på besök:) kram

    1. jennybenny

      Ja precis!! Lika bra att ta stora smällen nu med en gång dock, haha 😉 Jag har 2 veckor på mig att vila lite extra, hehe.

  3. Maria

    Värt att säga det om och om igen.. Alltså dina föräldrar. Vilka pärlor!!!!!
    Vilken tur att de har möjligheten att stanna lite till så att du får lite extra hjälp. Det är en utmaning i början men du har snart kommit in i det och den nya vardagen kommer sakta men säkert fungera bättre och bättre.

    Puss på dig fina <3

  4. Ulrika F

    Jag vill bara skicka mina varmaste gratulationer till er! Härlig känsla att vara tvåbarns mamma! (jag blev ju det inom 13 minuter med tvillisarna)
    Lycka till och glöm inte andas! Kram