Mammaliv i Nashville

Familjehelg

Idag är min mamma & pappa på Zoo med August så vi kan vila här hemma med lillgrynet.
I morgon åker de till Memphis för lite ”semester på semestern” (haha!) så vi får en familjehelg här hemma.
Mysigt ska det bli!
Och en utmaning kan jag tro, men det fixar vi.

Tack snälla rara för alla era pepp-kommentarer & fina ord samt att ni delade med er av era erfarenheter i tidigare inlägget.
Ni är så fina!

Idag rann mjölken till & Astrid ammar som bara den vilket känns toppen.
SÅ innerligt tacksam att det funkat helt problemfritt även denna gången!

Hej & hå så rörigt inlägg, haha. Ska faktiskt svara på lite kommentarer nu när skrotan äter, så pass opp i kommentarsfältet! Im back bitches.
DSC_7288

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elinen

    Jag blir så glad när du skriver att du är tacksam över att amningen funkar så bra. Annars hör man så ofta saker i stil med ”klart man ska amma det är ju det smidigaste, maten är alltid med och redo”. Man blir lite knäckt av det när man själv ammat två barn och det var allt annat än smidigt. Tex vägrade lillasyster under ett par månaders tid äta om jag inte gick fram och tillbaka medan jag ammade. Och att amma tog ungefär en halvtimme vid vare tillfälle (hej ryggproblem). Storebror vägrade ligga still utan kastade med huvudet fram och tillbaka och ryckte loss amningnappen (som var ett måste oavsett hur mycket vi tränade utan innan jag tröttnade på att ha en arg unge som inte fick mat och slutade träna på att sluta) och blev skogstokig när maten inte längre var i hans mun och sen var han för arg för att ta grepp igen. Så jag vill bara tacka för att iaf någon som det funkar bra för har en lite ödmjukare inställning till amning. 🙂

    1. jennybenny

      Åh! Kärlek till dig! Jag kan inte tänka mig hur jobbigt det måste vara att ha det besvärligt med amningen.. Är sjukt lyckligt lottad alltså. Jag har vänner som har haft såriga bröstvårtor, som pumpat halva nätterna & kämpat sig blå för att få det att funka- så jag vet verkligen vilken himla tur jag har.
      Tack för en fin kommentar & heja dig som kämpade på så fint! <3

  2. Johanna

    Jag är i vecka 36 nu (35+5) och har haft ganska kraftiga förvärkar i flera dagar nu från och till. Tror inte att bebisen kommer stanna i 40 veckor om jag säger så… och det konstiga är att värkarna blir mer intensiva när jag ligger ner o tar det lugnt. Då kommer de efter vartannat flera stycken och så de gör riktigt ont också… Har försökt säga till bebisen att den ska stanna ett tag till för jag är orolig för just det här med att amningen inte ska funka om hen föds för tidigt. Många har sagt att bebisarna då är för trötta för att orka äta själva.. Men för dig har det funkat från början eller har du behövt pumpa eller något sådant?

    1. jennybenny

      Håller alla tummar att er lilla stannar inne en stund till. Men OM hen kommer tidigt, så är det ofta inga problem alls efter v36 dit du tagit dig nu! Jag har inte haft ett endaste ”problem” med någon av mina 37-veckors bebbar. Inget gulsot, de andas perfekt, ammar perfekt etc. Har inte behövt pumpa eller stanna extranätter på sjukhuset. Så jag är helt övertygad om att det skulle gå bra för dig med!! Hoppas du kan slappna av & njuta av den tiden som är kvar, även om det är jättesvårt!! STOR kram & jag finns här om du vill fråga mer eller ha någon att prata med som haft tidiga gryn <3

  3. Sarasdiary

    Ja visst vända hela vardagen upp och ner när nr 2 kommer. Jag försöker finna tid till T.ex bloggen eftersom jag tycker det är SÅ kul med den. Men sedan W kom har jag fått lägga allt åt sidan. Måste försöka ge mig själv lite tid också.

    Stor kram! Och vad skönt att maten fungerar 🙂 Hur länge ammade du August?

    1. jennybenny

      Ja denna bloggen vet jag inte hur jag ska ha lika mycket tid till, haha. Puh!! Men förhoppningsvis kommer även vi in i en rutin som funkar snart. Hoppas! Så kul att följa er i tvåbarnslivet. Vill ha mer detaljer dock 😉

      Och jag ammade August i över 10 månader, så jag hoppas på samma nu 🙂

  4. emma sofie

    Så himla fin hon är! Tänkte svara på det du frågade om i förra inlägget. När jag blev tvåbarnsmamma var min sambo som brukligt hemma dem första tio dagarna och sedan skulle han jobba igen. Jag var livrädd för att bli själv med båda barnen. Hur skulle jag hinna med båda två? Men man kommer in i rutiner efter ett tag. Det kanske tar lite tid men till slut hittar man rutiner som funkar. Och jag tror att det är bra för båda barnen att dem lär sig att man inte alltid kan komma på stört så fort dem gråter eller vad det nu är. Dem lär sig att kompromissa. Läste nåt om att dem som har många syskon har större chanser att ha ett långt äktenskap än dem som är ensambarn just för att man lär sig att kompromissa med många syskon.
    Oj det blev långt men lycka till med barnen!

    1. jennybenny

      Gulle du! Vad skönt att ni kom in i en rutin så snabbt. Andrew börjar jobba redan på tisdag så vi kommer ha lite samma situation. Dock har jag mina föräldrar här i ett par veckor till vilket är helt ovärderligt! Du får gärna fortsätta berätta hur det går för er framöver. Är så fint att höra hur andra nyblivna föräldrar har det <3

  5. Helena

    Jag ville bara skriva att jag tycker du verkar vara en helt underbar människa. Du ska vara stolt för den du är. Du ser verkligen genomsnäll ut och det märks också i ditt sätt att att uttrycka känslor i ord. De som är dig nära har en otrolig tur och jag hoppas de aldrig tar dig för givet. Det är många som inte vågar erkänna att saker och ting kan kännas jobbigt. Du är rak och ärlig. Önskar dig all lycka i världen med din vackra lilla familj! Kram!

    1. jennybenny

      Men GULLE!! Blev helt rörd av att läsa denna kommentaren. SÅ himla fint av dig! <3 TACK!! All kärlek till dig