Mammaliv i Nashville

Tack för bloggmaterial & vad är ”sängvila”?

Tjoho vad kul med era frågor!
Nu har jag massor att pyssla med & skriva om
Love it!

Jag tänkte att jag tar en eller ett par frågor i taget, lite ”pö om pö” liksom.
Kanske jag kan pilla till en videoblogg när jag inte ser för trött ut, hehe.

Så jag tänkte riva av ett svar med en gång & frågan löd –
När man är beordrad sängvila som gravid, hur gör man när man måste gå på toaletten? Jag behövde kissa stup i kvarten när jag var gravid! Får du gå upp när du vill? Haha, förlåt för konstig fråga

Verkligen inte en konstig fråga alls.
Jag googlade ”bed rest” en miljon gånger då jag inte riktigt fattade vad som gällde & det finns sjukt många olika ”nivåer” av sängvila.
Jag ringde doktorn för att få klara direktiv & mina regler är ganska strikta.
Jag ska helst ligga ner hela tiden, kan sitta upp ett par minuter emellanåt, får absolut gå upp & kissa men ska gärna hålla mig nära ett badrum så det inte blir lång väg att gå, får duscha en kortis varje dag (helst sittandes) & det är allt.
Jag får inte lämna huset, inte sitta i bilen på passagerarsidan, hämta in posten, laga någon snabb maträtt.. Ingenting.
Det tyngsta jag får bära är min mobiltelefon eller ett glas vatten.
Sjukt tråkigt & jättesvårt att bara ligga ner hela himla tiden.
Jag som tycker om att fixa, pyssla & är lite smått pedant med att var sak har sin plats- får smått panik när något inte blivit upplockat & jag bara kan ligga där & stirra, haha.

Men jag förstår varför mina restriktioner är så hårda. För jag är fruktansvärt tung & otymplig. Rör jag mig lite så känns det verkligen i kroppen. Magen är SÅ himla tung & jag vet ju att lillbebben ligger väldigt långt ner samt att jag har öppnats etc, så det gäller att passa sig. För vi vill då verkligen inte hamna på förlossningen snart igen.
Så jag ropar efter Andrew mest hela tiden här hemma.
Småsaker som hämta vatten eller vad som helst, behöver jag hjälp med.
Det är därför vi har tagit hjälp av våra vänner för det funkar liksom inte att Andrew lämnar mig & August en sekund o-övervakade. Om korven bestämmer sig för att plötsligt hitta på något bus, så får jag inte springa efter & hindra honom & är Andrew inte inom räckhåll så är det ju kört.
Hjälp & stöd just nu är så otroligt viktigt.
Hela morgonen idag hade vi en underbar vän här som lekte med August så Andrew kunde jobba undan lite samt fixa med småsaker runt huset.
Tacksamheten på den alltså! <3 Älskar våra vänner!

Så det var lite smått om min sängvila.
Ni hittar mig på soffan eller i sängen i ett par veckor till. Tjoho!
IMG_2666
Såhär tråkig är mamma nu 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelia

    Då fick jag direkt en följdfråga 😉
    Hur fungerar detta med Andrew’s jobb? Kan han jobba hemifrån?

    Du har en grym blogg!

    Kramar Emelia

    1. jennybenny

      Jag svarar på följdfrågan här 🙂

      Andrew (eller VI!) har en väldig tur att han kan jobba hemifrån, annars vet jag inte hur detta hade gått. Dock blir det ju långt från lika effektivt som när han sitter på kontoret bland alla sina saker, har jobbtelefon, papper etc som han behöver. Men det funkar! Så han har fått jobba hemma & kommer göra det till mina föräldrar kommer. Sedan kan han åka tillbaka till jobbet igen! Jag vet i ärlighetens namn inte vad vi hade gjort om han inte kunnat göra som vi gör. Oplanerad semester är extremt icke-poppis här & ovälkommet. Vi hade nog fått ringa in någon slags nanny-service på halvtid.

      TACK för fina ord <3

  2. Nathalie

    Men oj! Det var mycket ”strängare” än vad jag kunnat tänka mig, det kan verkligen inte vara lätt! Du gör det jätte bra, styrkekramar!

    1. jennybenny

      Ja det är jättesträngt & inte vidare enkelt att ta till sig i vardagen, men så otroligt välbehövligt. Vi vill ju inte hamna där vi nyss låg liksom. Sååå vi biter ihop 🙂 KRAM & tack för pepp <3

  3. Johanna E

    Äsch du är inte tråkig, bara en fantastisk mamma som gör vad du kan för ta hand om lillasyster! Jag tror A förstår det på nåt vis! Kram!