Mammaliv i Nashville

Frågestund

Toppenbra idé ju!
Vi kör frågestund hörrni.
ÖS på med frågor nu.
Om allt ni önskar!
August, bebis, graviditet, Andrew, mig, Sverige, USA, yoga, eko- vad som helst!
image

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carina

    Jag skulle gärna vilja ha ett inlägg med dina tankar om eko och genus! Varför du väljer eko och hur du tänker med uppfostran om man ser det ur ett genusperspektiv och hur du kommer skilja på bror och syster när den tiden kommer? Jag har själv blivit otroligt intresserad av både ekologisk mat och genustänk det senaste så det hade varit roligt med andra perspektiv!
    Kramar

  2. Annika

    Först och främst: tack för en fantastiskt mysig blogg! Älskar att titta in här. Jag har en fråga angående hemlängtan. Jag bodde i 5,5 år i en annan stad, till och med i samma land men ca 60 mil ifrån ”hemma” och jag kom aldrig över hemlängtan. Jättejobbigt. Nu har jag flyttat tillbaka igen med man & barn och nu är det mannen som har hemlängtan. Evigt problem?! Har du hemlängtan och isf hur hanterar du den? Kan du tänka dig att bli gammal i Nashville?

    Sköt om dig och hoppas bebisen väntar i magen så länge det går.
    Kram!

  3. Sofia

    Jättekonstig fråga kanske men brukar ni äta chokladbollar och isånafall, tycker t.ex. Andrew om det? Min sambo höll på att DÖ när jag berättade vad det var. Deliactoboll (som är typ den godaste bollen) blev ratad men när jag gjorde mina egna så smakade han efter mycket om och men och kunde erkänna att det var gott.. Men är kanske lite konstigt eftersom att det är smet liksom? Haha. Nåväl, här hade du en ovanlig fråga om inget annat. :p

    Och om du vill, har ni samsovit med August och planerar ni att göra likadant med bebisen nu? Är folk generellt sett positivt inställda till amning/samsovning (om det nu var aktuellt)i USA? På min sambos sida (Irland) så var det ett jäkla tjat om att jag skämde bort barnet, och nu måste han väl ändå sova i sin egen säng och ska du inte sluta amma nu. Morr.

  4. Charlotte

    En fråga till- vad skiljer dig från amerikanska mammor? Om det nu skiljer ngt alls 🙂 Tänker uppfostran, förhållandet till maken, jobbtankar osv

  5. H

    När du har kört med video, så har jag hört dig prata engelska med Andrew och jag tycker att det låter så avslappnat. Du är verkligen duktig på det om du förstår vad jag menar? Det låter som det är ditt första språk. Undrar om du fått komplimanger/kommentarer kring detta. Samt om du har ngt exempel på någon gång där det inte har gått lika bra?:) En språklig groda:)

  6. Jessica

    Hej Jenny! Jag har följt din blogg ett tag nu o vi har nästan jämngamla kids men är dålig på att kommentera. En sak jag undrar över är hur du träffade dina vänner i Nashville? Du verkar ha många jättefina vänner även fast du inte bott där så väldigt länge. Är det mest genom olika mammagrupper? Jag o min familj ska flytta till en stad om inte så länge där ingen av oss känner nån sen innan o jag tycker det är så svårt att hitta nya vänner när man jobbar o har familj o inte är student/singel o rör sig ute bland så mycket folk längre, om du förstår vad jag menar :).
    Så önskar jag dig massa lycka till tiden framöver tills lilltjejen är ute!!

  7. mammaskok

    Hur ser omgivningen på att Andrew (mer eller mindre) försörjer dig? Antar att det är sjukt mkt vanligare i USA för här i Sv möts man ofta av frågor kring det beslutet- man får liksom stå tillsvars för sitt val. Efter 3år hemma med barnen så pluggar jag iofs så nu är det lite mer ”accepterat” men ändå är det många som uttrycker att man är slö/bortskämd/hemmafru/lyxhustru osv… Hallå- jag är hemma i stort sett ensam hela dagarna med 3 trotsiga ungar…lyx?!?! Visserligen en typ av lyx att kunna vara hemma med barnen men ändå ingen ”lyxig vardag” om du förstår hur jag menar 🙂

  8. Caroline

    Så fin du är i håret på bilden!

    En lite konstig fråga men som jag funderat lite över… När man är beordrad sängvila som gravid, hur gör man när man måste gå på toaletten? Jag behövde kissa stup i kvarten när jag var gravid! Får du gå upp när du vill? Haha, förlåt för konstig fråga

  9. annatotti

    Jag vill veta mer hur det funkar med dina egna eko produkter. Tvättmedel, schampoo, rengöringsmedel ETC.
    Sen är det alltid kul att höra mer om hur du och Andrew träffades – även om man hört det förut!

  10. Louise

    Hej! Va roligt med frågestund. Jag och min sambo ska åka på en roadtrip genom amerikanska södern om nåt år och Nashville står högst upp på våran lista. Hade vart enormt tacksam för lite info/ tips på saker man borde passa på att göra när man är där. Samt övriga USA. 🙂 hoppas allt går som det ska med dig o din fina familj. Kram Louise

  11. Annso

    Hur mycket förstår Andrew när du och lilleman pratar svenska? 🙂

    Ditt favoritplagg i garderoben?

    Ditt bästa skönhets?

    😉

    Kram

  12. Cissi

    Hur tänker du kring skolorna i USA jämfört med Sverige? Är du rädd för skolskjutningarna som sker då och då?

  13. Emma

    Hur såg din och Andrews relation ut efter August kom? Vad tycker du var de största förändringarna i er relation efter barn?

  14. Nathalie

    Kan du inte skriva lite hur det är på en förlossning USA?:) jag kommenterade ju förut, och du sa då att lustgas varit förbjudet, varför? Det är ju så vanligt här! Är det vanligt med kejsarsnitt osv?:)
    vad har du jobbat med förut?:)

  15. Moa

    Hej! Vi var i USA för några veckor sedan och då slog det mig att nästan inga barn hade napp. Vår 2-åring är helt besatt av sin napp. Är detta en riktig iaktagelse? Krya på dig nu! Skulle bäbisen födas nu kommer det gå hur bra som helst iaf 🙂

  16. Antonia

    Hej! Kul med frågestund 🙂 jag undrar varför ni har lille August framåtvänd i bilen? I Sverige ska de ju helst sitta bakåtvända i 4-5 år.
    Har du några tips om man vill börja med ekologiskt och andra miljö anpassade grejer man kan göra. Har snart en ettåring här hemma så blir mer och mer intresserad 🙂 dock finns det ju inte så mkt ekologiskt här i Sverige ändå vad jag tycker..

    1. Anna

      Ett tips är att efterfråga det i butik! Jag bor i Sthlm och i vår butik finns det mängder med eko-alternativ. Och när vi frågat efter nåt som inte funnits, ja då har de tagit in det.

  17. Cecilia

    Jag har bara läst din blogg i ett par månader men älskar den 😉 så tänkte fråga hur länge du och Andrew varit tillsammans och av vilken anledning du åkte till USA från början? Jo en fråga till, ni är ju gifta men visst måste man göra något slags test för att få greencard? Hur var det, är det som det framställs på film?

    1. Linda

      En eko fråga också. Vad skulle du prioritera att köpa ekologiskt om du inte har möjlighet att välja att köpa allt eko?

          1. Anna

            Eller nu har jag tänkt än mer: köp Eko av det du äter mycket. Välj krav i så stor utsträckning som möjligt (då är det noll besprutning som gäller, ”bara” eko tillåter viss besprutning).