Mammaliv i Nashville

Jag blir helt matt!

Jag fick nog min första härliga smak på hur storbloggare har det i sitt kommentarsfält, VARJE DAG, igår.
Hjälp vad det tär på krafterna.

Mitt humor-inlägg ang. irritatonsmoment kunde somliga ta med en klackspark, medan andra tog det väldigt seriöst & personligt.

Såhär är det ju – somliga skämt/kommentarer/åsikter träffar somliga hårdare.
Jag kan tillexepmel inte skratta åt en scen i en film där någon blir överkörd av en taxi & flyger i luften – för det var så min storebror dog.
Men jag kan inte säga att det är fel av andra att skratta åt det.
Förstår ni?
Vi har alla olika smärtgräns i olika områden.

Jag skriver Aldrig något för att uppröra någon & jag har aldrig sagt något personligt till någon eller pekat ut någon.
Däremot fick jag personligen ganska många fula kommentarer om att jag är en ”bortskämd hemmafru som inte jobbar något & inte har en rätt att yttra mig”.
Och det tycker jag är hemskt elakt & fel.
För det första –
Jag är INTE en hemmafru. Jag har jobbat i hela mitt liv ända till August föddes. Då föräldraledighet inte existerar här, så valde vi att jag skulle sluta jobba för att kunna vara hemma med våra barn.
Det får ni betalt för hemma i Sverige & jag tror inte en enda föräldraledig kan säga att vardagen är plättlätt hela tiden. (Har en föräldraledig hemma i Sverige inte heller rätt att yttra sig/ha åsikt ang. jobb?)
Så jag tycker jag gör ett jättebra jobb som inte har någon hjälp av varken familj eller förskola med mitt ”jobb”.
För det andra- bloggen är faktiskt ett jobb.
Jag skriver här varje dag, svarar på kommentarer, networkar & tjänar pengar samt betalar skatt.
Det ÄR ett jobb. Man kan ju skratta åt det hur mycket man vill, men det tar timmar ur min dag att driva denna bloggen, jag får betalt & skattar- Då är det ett jobb!
Simple as that!
För det tredje – Även om jag vore en hemmafru, så tycker jag att jag hade haft rätten att uttala mig. Man kan ju inte bara få uttala sig om saker som berör en själv i livet just precis NU. Isåfall hade jag inte fått ha en åsikt om rasism, för jag är inte utsatt? Jag hade inte fått ha en åsikt om homosexuella, för jag är inte homosexuell.
Ja men rent krasst så är det ju det som sägs?! Och jag håller inte med. Jag tycker man kan få ha en åsikt om precis allt. Jag har aldrig sagt att någon har fel & jag har svarat på samtliga vänligt i kommentarsfältet. Jag har inte sagt att någon tänker i fel banor eller försökt tillrättavisa någons tankar.

Jag kan inte i skrift förklara mig fullt ut, så jag får dra ett streck här.
Nu lägger jag ner att svara på kommentarer i det tidigare inlägget & fokuserar framåt istället. Jag tar emot era kommentarer med öppna armar & ni är SÅ välkomna att tycka till. Men snälla rara – var vänliga.
Jag vet inte vem som tjänar något på att vara otrevlig & rent av elak?
Det bara sårar!
Lets be friends, ok?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida B

    Oj, så starkt det blev med orden om vad som hände Jonas, va inte beredd på det, ögonen fylldes plötsligt med tårar. Fan va orättvist det är! Vill bara skicka en långväga kram!

  2. Hanna

    Tips: moderera kommentarerna och lägg inte ut såna som uppenbarligen vill såra. Då kommer det att upphöra.

    Kramar finaste!

  3. Malin

    Åh, har läst ikapp lite vännen och vill bara skicka ett stort heja från mig, du är GRYM!! Håller med så många peppande kommentarer här! Fortsätt vara DU, stå på dig och framförallt försök skaka av dig av negativa kommentarer! KRAM vännen och hoppas allt är bra med er i familjen! Du är såå fin <3

  4. Yohanna - Småbarnsliv, Förlossningsskada, Träning, Resor, Nytt&bytt

    Jag har alltid önskat att min blogg var ”stor” (ja, och sånt får man ju inte heller skriva… HAHAHA tänker många… du?!! Ja, jag!) men i sånna här lägen kan jag bara föreställa mig hur slut jag hade blivit och vilka känslor det hade framkallat.. Man försöker bjuda på sig själv, å folk drar upp värsta ordkriget och debatten.. Frustrerande! Jag orkar inte läsa igenom ditt kommenterasfält, och bra är nog det 🙂 Men du… Det är ett INTENSIVT arbete att sköta hem & barn, å den som tycker annat får väl hållas… Men tro mig, jag vet.

  5. Akka-mamma till Gustav

    Bra och starkt skrivet! Stå på dig Jenny! Fortsätt vara dig själv du gör ett superjobb!! Kram

  6. Johanna

    Har läst din blogg ett tag och tycker den är toppen! Tråkigt att folk inte kan acceptera hur andra väljer att leva sitt liv. Tror att det bara är avundsjuka som levs ut! Hoppas verkligen att du fortsätter skriva som du gör för jag älskar att läsa din blogg. Det skiljer bara några dagar mellan August och min son. Så kul att se likheter och skillnader mellan barn i samma ålder!
    Kram till er!

  7. Alexandra

    Du gör ett bra jobb! Tänk du har det bästa ”jobb” i världen, att ta hand om August! Inte alla som får den chansen! <3 kram på dig!

    1. jennybenny

      Ja jag känner ju så, det gör jag verkligen! Så tråkigt när någon vill peta i det bara. Men jag ska lära mig att skaka av mig lite bättre. Svårt som hormonell gravid 😉 hehe

  8. Annso

    Idioter finns det gott om. Försök att skaka av dig även om det är svårt. Styrkekramar.
    Tycker att det är bra att du är hemma med August så länge du bara kan. Alla som kan och vill vara hemma med barnen ska givetvis få vara det, hemmafru eller inte hemmafru. Du är en sund människa som visar på att du verkligen bryr dig om din unge.

    Bloggvärlden kan vara hemsk emellanåt. Förstår inte hur storbloggare står ut. Själv stängde jag ned bloggandet och då handlade det bara om en person som härjade runt i kommentarsfältet. Det var liksom inte värt det… så det blev en polisanmälan fast den ledde ju inte till något direkt… eller kanske att personen fick ett wake up call

    Kram på dig!

    1. jennybenny

      Tack för fina ord! <3

      Nej jag förstår inte heller hur de står ut. Tänker på Dessie! Herregud alltså.. Stackars!
      KRAM

  9. Anna Olsson

    Heja Jenny! Läser din blogg varje dag för att fly det svenska vardagslivet, just det som är charmen med din blogg! Om folk stör sig på ditt amerikanska liv och att vara hemmafru, tja… sluta läs bloggen! Simple as that! Jag å andra sidan älskar att få läsa din blogg!

  10. Sofie Brissman

    Fina Jenny, ville mest kika in, säga hej och skicka lite kärlek. Lyssna inte på dumma människor som inte kan diskutera på ett respektfullt och moget sätt, utan person angrepp. Hälsa familjen! Kram!

    1. jennybenny

      Åh tack underbara du!! <3 Jag hoppas allt är väl med dig! Här kommer ett stort lass med kärlek!

  11. Aida Lazarian

    Fy f*n för den person som sa så till dig! Så elakt att bara anta saker. Jag har läst din blogg länge och vet hur smart du är. Det är lätt att döma efter ett inlägg, även fast jag tycker att det var ett bra skrivet inlägg och inget att reagera på.. men ah. Du ska verkligen INTE ta åt dig! <3

    Håller med ovanstående, du är så klok och argumenterar med stor respekt för andra. Det är en himla bra egenskap som många saknar.

  12. Anna m Ludde och Filippa

    Puss på dig Jenny! Har inte (och tänker inte) läst vad folk skrivit för man ska inte ge uppmärksamhet åt ovänligheter. Tycker inte heller du ska försvara dig. Jag tycker också 6h dagarna är ett helt puckat förslag (gissar att det är det som folk kommenterat), men har vänner som tycker det är en bra idé och jag tycker ju inte att de är puckade. Man måste ju få ha egna åsikter!

  13. Antonia

    Så tråkigt när det ska bli såhär. Alltid någon som ska dra till med något och förstöra för alla andra. Alla har ju rätt till sin egna åsikt, sen kanske någon vet mer om saken i fråga men åsikter får man ju ha såklart!!
    Strunta i dom och fortsätt som du gör, tycker jättemycket om din blogg och läsa om allt möjligt och grattis till ”nya” bloggen 🙂
    Kram!

  14. Nathalie

    Men fy! Att folk orkar… Försök att inte ta åt dig även om det är svårt!n håller helt med dig 🙂

    1. jennybenny

      Ja det förvånar mig SÅ himla mycket att folk orkar vara så dumma ibland. Jag ska öva så gott jag kan! 🙂

  15. Annica

    Tyvärr är det väl så när man driver en stor blogg, att det medför negativa saker liksom positiva. Tyvärr kommer du nog inte orka om du ska försvara och förklara varje grej du skriver i hopp om att ingen ska ta illa upp eller komma med negativa kommentarer.
    Det bästa är att ignorera troll tror jag, de vill ju bara ha uppmärksamhet och skapa just såna här inlägg som detta du har skrivit. Du behöver inte förklara dig för oss trogna seriösa läsare, vi ”känner” ju dig och läser din blogg för att vi gillar den. Och du ska definitivt inte förklara dig för de som förstör, det förtjänar de inte!
    Mata inte trollet, så dör det nog av sig självt 😉
    Lycka till!
    Kram

    1. jennybenny

      Nej jag måste bli bättre på att skaka av mig! verkligen. Den hormonella mamman klarar dock inte det just nu 😉 haha. Öva öva öva!
      Tack för fina ord vännen! Kram!

  16. Marie

    Håller med första kommentaren, internet troll dyker upp lite här och där. Då är det bara till att vara stark och skaka av sig det. Du om någon vet ju om vad DU står för och representerar. Finns alltid någon som är avundsjuk eller som bara inte förstår hur vissa lever. Vi är alla i olika faser här i livet. Jag var hemma med mina pojkar från 24 års ålder till 32. Livet är ju annorlunda här i USA och vill man vara hemma med sina barn, ja då är det ett beslut dom fattas tillsammans med ens man.
    Stå på dig! Inte lätt när man är gravid och lite extra känslig

    Stor kram

    Marie

    1. jennybenny

      Ja jag måste bli bättre på att skaka av mig. Jag är en väldigt känslosam person 😉
      Tack för fina ord!! <3 KRAM

  17. Camilla

    Fina du, tycker du alltid resonerar klokt och alltid alltid med stor respekt för andra.
    Man har rätt att ha åsikter, och dina känns alltid väldigt välgrundade – sen om det är för en känsla du har eller om du har läst allt som finns att läsa om ämnet kan ju kvitta. Vi har alla en massa åsikter om det mesta, och så är det ju. Det måste få vara helt okej.
    Jag är så trött på att man ska gå till personangrepp bara för att någon tycker något annat än en själv – och då gärna med förminskningsförsök och härskartekniker såsom ”vad vet du om det, du som är hemmafru/vit/kvinna/man/rik/fattig ” osv. Precis som du säger, vi har alla massor med åsikter om exempelvis rasism, utan att vi alla för den delen är utsatta för det personligen.

    Låt dem inte trycka er ner dig, din blogg är bland det första och sista jag läser på dagarna och hoppas att du aldrig slutar skriva!!
    kram!

  18. Anna

    Hoppas du inte tog illa vid dig av vad jag skrev. Är väldigt politiskt intresserad och umgås med personer som är det = många låååånga diskussioner. Tycker det är roligt att ha olika åsikter (så länge ingen är anti-feministist, rasist, homofob eller dylikt. Då är det bara otäckt). Jobbar ju inom socialtjänsten och har svårt för synen på att människor ”lurar systemet” osv. Visst finns det de som gör det, men de är få. All forskning tyder på att en majoritet av felaktiga utbetalningar som görs via t.ex. Försäkringskassan beror på just Försäkringskassan, inte enskilda klienter.

    Vad ville jag ha sagt? Jo – självklart har du lika stor rätt till en åsikt som vem som helst! Att säga att du ”är en bortskämd hemmafru som inte förstår” är en härskarteknik av Guds nåde. Gå inte på det. Sen kanske du och jag inte tyckte exakt lika i just den frågan, men hej – det innebär ju ett utbyte 🙂

    Kram.

    1. jennybenny

      Nej det gjorde jag verkligen inte vännen! Det är skillnad att diskutera, som jag ÄLSKAR att göra & att vara elak/trampa på någon. Jag vill gärna ha diskussion & kommentarer för att vidga mina vyer, se från olika perspektiv osv. Så du är varmt välkommen att debattera när helst du vill! <3

  19. Lisa

    Ja, hoppla så många kommentarer du fick på det inlägget. Blev nyfiken pga det du skrev här och läste igenom dem alla. Och jag håller med, det var vissa som var tämligen vassa och taggiga.

    Jag läser en del bloggar fn (är tillfällig ”hemmafru” då vi bor tillfälligt i USA så jag har lite mer tid än annars) och har märkt av stor variation i tonen i kommentarsfälten.

    Om din blogg nu kommer att växa (lycka till förresten med kontraktet – kul!) så rekommenderar jag dig att tänka efter hur du skall hantera de negativa kommentarerna som säkerligen kommer att dyka upp.

    Läser du Elaine Eksvärds blogg? Hon jobbar hårt med kommentarsfältet och på något vis lyckas hon hålla tonen riktigt fin. Lady Dahmer lade för en tid sedan ut lite tips till någon storbloggare (dessie) hur hon kunde hantera negativiteten som bara öste in. Den tjejen lyckas inte så bra då hon till och från går i försvar och sen sätter det igång igen.

    Bara litet tips.

    Jag är själv betydligt äldre än du och i en helt annan fas i livet men tycker din blogg är riktigt mysig och läser den gärna. Så fortsätt du i samma stil. Man kan aldrig tillfredsställa alla, då blir det för tråkigt.

    1. Mimmis

      Fast ibland gör E när hon svarar dem som ifrågasätter och skriver vasst och det blir diskussioner då en del inte tycker som henne. Hon kan bli rätt arg i vissa diskussionen och om det är nåt som är enligt henne ett troll så hänger hon ut med ip nr o blockar dem. En gång fick en
      Tjej ett fuck tecken i bild o ett helt inlägg tillägnat sig.. Inte så trevlig ..
      Tycker Jenny har jättebra ton i kommentar fältet över lag o bloggen är så härlig – tror dock också att det kan vara bra att fundera på hur man ska bemöta dem negativa . Jag tycker inte det är ” troll” för att man kritiserar – dock tycker jag alltid att man ska ha respekt i det man skriver o visa ödmjukhet då det tolkas mkt hårdare i text än om man skulle säga det face 2face.
      heja dej Jenny <3 keep up the god work kram

      1. Lisa

        Hoppsan, det har jag inte märkt och det låter ju inte så särskilt trevligt.

        Jag tycker också denna blogg har en bra ton och det är trevligt när det blir diskussion i kommentarsfältet mellan läsare och skribent. Risken finns dock alltid att trollen dyker upp och jag tror det är klokt att fundera igenom hur man skall hantera dem så att man inte suger åt sig alla elakheter personligen.

        Och precis, jag instämmer i att alla kritiker inte är troll, vi har alla olika åsikter och, precis som du säger så kan ord låta betydligt hårdare i skrift. Bjuder man in till diskussion så får man nog förvänta sig lite motstånd ibland.

        1. jennybenny

          TACK snälla för fina ord! <3
          Jag har jättegärna diskussioner & kan absolut ta motargument. Det gör mig ingenting. Jag älskar att ha vettiga sådana! MEN. När någon trampar på tårna & börjar kasta bajs, DÅ blir jag ledsen.
          Vanligt "motstånd" gör mig ingenting, det är varmt välkommet!
          KRAM

      2. jennybenny

        Åh TACK för jättefina peppande ord! <3 Jag försöker verkligen vara trevlig & fin mot ALLA, oavsett bemötande så detta uppskattade jag verkligen att läsa! <3
        KRAM

    2. jennybenny

      Först & främst – TACK för dina fina ord!

      Och jag håller med om att jag måste bli bättre att handskas med otrevligheter & liksom skaka av mig. Men jag tycker faktiskt jag är trevlig när jag svarar alla, det gör jag.. 🙂 MEN! Det är ju svårt att läsa en ton i en kommentar liksom. Så jag får öva lite mer! Öva öva & bli bättre!
      Tack för kritik & bra tips. Jag läser Elaines blogg emellanåt men ska kika mer kommentarsfält!
      KRAM