Mammaliv i Nashville

Irritationsmoment just nu

Jag är på toppenhumör vänner, så jag går inte runt här & surar om ni tror det, haha.
MEN.
Det finns saker på sistone som irriterat mig något fantastiskt mycket alltså & jag måste lista upp det för att lätta mitt hjärta.

  • Te (drycken) stavas inte thé?!
  • När man säger grattis på födelsedagen till någon på engelska, säger man inte Congrats eller Congratulations – Det säger man om någon lyckats med något/vunnit något etc. Happy Birthday är det rätta
  • Vapenlagarna i USA (I say no more..)
  • MINA HÄNDER
  • Pratet om att Svenskar jobbar ihjäl sig & att det vill införas 6 timmars arbetsdagar samt ”medborgarlön”. Ärligt?!
  • Nya tv-serien The Sex Factor. Orkar inte.

Vad irriterar ni er på?

Ut med det bara!Photo on 6-2-14 at 7.08 AM

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Åh att jag missade det här! Värsta action och jag som älskar att gnälla. Hatar just nu: ÖB:s reklam där ett gäng ”bajare” går förbi och säger tjena. Så störigt. Människor på fb som envisas med att skriva på engelska och stavar helt fel/syftar på fel saker pga kan inte språket ordentligt. Skriv på svenska då istället! Kokar när jag ser det (känner mig som någon slags språkpolis). Folk som envisas med att skriva de/dem men använder det fel.

    Att jag inte kommer över min förlust av min fina xperia som jag fortfarande betalar av på och är fast med en iPhone som absolut inte gör som jag vill mestadels av tiden. Att jag är gravid i v.24 men har fått magbråck som gör att jag ser gigantisk ut istället för en fin bula. Bara småsaker jag kom på nu… Haha! Och jag tycker du är en väldigt fin person, du tar dig tid att individuellt svara på kommentarer, något som inte många bloggare med färre läsare ens gör. Massa kramar

    1. jennybenny

      Klaga loss!! KÖR 😉
      KRAM till dig & jag är säker på att din mage är jättefin! <3
      Och tack för fina ord!

  2. S

    Stör mig sjukt mycket om folk som uttalar sig om saker de inte är pålästa på! Läs på eller håll käft tycker jag!

  3. Johanna

    Jag irriterar mig på:
    1. Att folk (svenskar) är så himla avundsjuka, så fort det går bra för någon så har man haft tur. NEJ!! Så är det INTE!! Vissa sliter faktiskt röven av sig för att komma dit de vill komma i livet, FATTA!! Så irriterande.
    2. Alla gamla människor som gnäller på dagens teknik, att det inte går att betala bensin med pengar utan att man måste dra ett kort osv. Herregud, världen utvecklas, go with the flow för sjutton!
    3. Folk som är arbetslösa pga att de inte vill ha vissa jobb. Vadå inte vill ha?! Det är väl för fan bara att jobba! Ska ”du” leva på mina skattepengar nu alltså för att ”du” är för fin för att städa? Åh, bortskämda jävlar!! Blir så trött!

    Detta stöör jag mig på just nu, bland annat^^

  4. Frida-mor till fyra

    OMG!! Du kan få en hel lista på vad jag irriterar mig på! När man aldrig hittar den lösa änden på toalettpapperet (offentliga), tröga människor som går på övergångsställen eller går snett över. Lösa hundar, de som inte tar upp efter sin hund, curlingföräldrar, människor som saknar vett och etikett

    Den bästa kommentaren var den som sa att du var en bortskämd hemmafru..sorry men då började jag och dra på smilbanden..jag känner inte dig mer än genom bloggen men så ser inte jag dig USA och föräldraledighet, den kombinationen finns ju inte en gång!

    Stå på dig och fortsätt med din härliga underbara blogg och fortsätt vara den där härliga underbara mamman du är oavsett med eller utan jobb..och pedagog som jag är, förskolegrejen är egentligen väldigt onaturligt!

    STOR kram

    1. jennybenny

      Först – TACK för väldigt fin kommentar!! <3
      Och sedan- hahahha till toalettpappret!! SÅ störigt!
      KRAM

  5. Anna

    Jag stör mig på folk som inte anser att vara hemma-mamma är ett fantastiskt slitsamt JOBB. Det hade varit betydligt mycket smidigare och lättare att lämna bort på förskola men vissa här i världen värdesätter tiden med sina barn mer än att tjäna stora pengar.

  6. Eva

    Jag irriterar mig på svenskar som inte förstår hur bra vi har det som kan vara hemma MED LÖN med våra små barn. Så ser det inte ut i resten av världen. Men det är tydligen okej när det kallas ”föräldrarledighet”.

  7. brattbergskan

    Ok. Här kommer min irritation. NI SOM INTE INSER HUR BRA VI HAR DET I SVERIGE NÄR DET KOMMER TILL FÖRÄLDRALEDIGHET/FSK/ANNAN BARNOMSORG. Om ni aldrig upplevt ett annat lands (tex USA i just detta fallet) system (eller snarare brist på) tycker jag allt att ni kan läsa på lite och sen hoppas jag innerligt att ni efter det uppskattar vårt system något mer.

    Självklart ska man alltid jobba mot att saker och ting ska bli bättre/mer jämställt/rättvist men ibland är det nyttigt att stanna upp mitt i alla klagomål och inse vad man faktiskt har.

    Jenny du är grym och jag beundrar det du gör och ännu mer sättet du lyckas svara på helt idiotiska kommenderar på ett personligt och ärligt vis utan att på något sätt ’starta mer bråk’

    You go girl!

  8. Anna

    Förstår inte riktigt vissa människors logik. Så jag som är au pair (=tar hand om fyra barn 50 timmar per vecka) har inget riktigt jobb då eller? För att ta hand om barn gör ju många ändå, även om det inte är deras jobb? Hunddagis personal jobbar inte heller ”på riktigt” då eftersom hundägare med andra jobb också har hundar hemma att gå ut med?
    Tycker verkligen att Jenny gör helt rätt med att vara hemma med August då det inte finns mamma/pappa-ledighet här i USA och framför allt om det känns rätt för henne och hennes familj! Varför ska vi döma deras beslut?! Mind your own business people! Vill du lämna dina barn på dagis och jobba 70 timmar per vecka – kanon! Gör det då. Din negativa kritik om hur andra människor väljer att leva sina liv är faktiskt totalt ointressant och högst oförskämt.

    Som 19-åring och en del av åldersgruppen som förmodligen står för mest näthat är jag chockad att se hur vuxna människor kan vara så trångsynta och hatiska om andra människors livsstilar. Väx upp!

    Kram på dig Jenny!

    1. jennybenny

      Mm ja jo det är ju ungefär så dom somliga ser det, haha. Noll logik 😉
      KRAM & tack för att du är så fin! <3

  9. Katrin

    Det här med 6 timmars arbetsdag har helt klart fördelar. Arbetstagaren får mer fritid/tid över för sin familj och barn – ja anledningarna är många.
    Men när det gäller ekonomin är det precis som många här redan har påpekat. Mindre pengar i plånboken leder till en minskad konsumtion. Som leder till lägre skatteintäkter osv osv. Och att anställa personal kostar ju bra mycket mer än bara lönen till arbetstagaren. Så nej. En 6 timmars arbetsdag leder inte per automatik till fler arbetstillfällen.
    Och en annan sak. Småbarnsföräldrar har enligt föräldraledighetslagen rätt till förkortning av normal arbetstid tills yngsta barnet fyllt åtta år eller slutat sitt första skolår. En familj med fler än ett barn och beroende på ålderskillnaden mellan barnen kan så ledes ha en 6 timmars arbetsdag i väldigt många år. Vad jag är nyfiken över. Hur många föräldar utnyttnar denna förmån?

  10. Ebba

    Nu handlar väl inte 6timmars jobb om att svenskar jobbar ihjäl sig.. Sen kan man ju tycka att det är fel att en så kallad hemmafru uttalar sig om detta som faktiskt bara går hemma om dagarna. Visst, tar hand om barn, djur, hemmet. Men HALLÅ det gör väl ALLA andra människor som har ett jobb också? vi får ju ta hand om precis allt.
    Nu säger inte jag att jag står bakom detta med 6-timmars pass men tyckte bara det var skrattretande att ett sånt negativt uttal kom från någon som inte ens jobbar. Så ja detta irriterade mig nåt fruktansvärt! Fick min dotter samtidigt som jag läste jurist programmet på högskolan & jobbade extra på två ställe för att kunna ge min dotter de bästa & när jag var ”mammaledig” satt jag & pluggade stenhårt för att klara av alla tentor. Så jag ber om ursäkt om jag reagerar starkt men känner bara att bloggen inte är att kalla en riktig business & tänk hur många människor som sliter dygnet runt…
    Nej detta irriterade verkligen mig, tyvärr, var inte ett dugg irriterad innan 😉

    1. jennybenny

      Fast jag tycker att din kommentar är lite elak & riktad negativ mot mig? Inte vidare snällt. Jag har förklarat mig 100 gånger om i olika kommentarer här så du får gå tillbaka & leta om du vill.
      Jag har ju all rätt att tycka precis vad jag vill fastän jag är en hemma-MAMMA. Jag är INTE hemmafru! Jag har jobbat hela mitt liv ända till August kom till världen. Anledingen till att jag är hemma med honom är för att det existerar inte mammaledighet här i USA. Får jag inte ha en åsikt bara för att jag inte just precis nu passar in i den ramen människor detta berör? Det känns ju inte rätt?
      De flesta som jobbar heltid har förskola till hjälp, eller hur? Så de tar inte hand om barnen OCH jobbar SAMTIDIGT?
      Och givetvis finns de de som jobbar & sliter mer än andra, jag har väl aldrig sagt något om det. Jag har ju själv en man som jobbar 80 timmarsveckor så jag förstår ju vad slitigt jobb kan vara. Även jag själv jobbade ofta 60-timmarsveckor nästan hela mitt vuxna liv till jag slutade.
      OJ nu blev detta svaret super-rörigt men jag har svarat på så många att jag är helt matt.
      Och jo. Min blogg är ett företag. Jag tjänar pengar på det & det tar en himla massa tid.

  11. Yohanna - Småbarnsliv, Förlossningsskada, Träning, Resor, Nytt&bytt

    Hahaha… å jag är en av dem som gärna skriver ”the” istället för den korrekta stavningen ”te”. Å jag är annars väldigt korrekt om jag väl skriver något seriöst… Jag vet inte varför jag skriver så, men jag inbillar mig att jag tycker det ser snyggare ut 🙂 haha.. Men jag fick klagomål av en god vän på Instagram i veckan som gick till och med… hahaha… så jag måste skärpa mig 🙂

    1. jennybenny

      Äh! Man skriver som man vill! 😉 Man får ju ta mina inlägg med en nypa salt. jag är inte en dömande klagomänniska liksom 😉

  12. Annso

    Därför jag säger chai. 😉 ibland läser jag the (engelska) till te. 😉
    Jag stör mig på hypokondriker. Människor som gnäller, åker till doktorn för minsta lilla och tror dom är dödssjuka. När doktorn för tionde gången säger att det inte är något fel. Get it stupid!
    Sen stör jag ihjäl mig på människor som säger en sak och inte står för det.

    Och så stör jag mig nu i efterhand att jag inte var på mallis i två veckor. :/

  13. Ida B

    Du är så lik Annica Englund från big brother på denna bild.. 😀 du vet väl inte vem det är men jaja.

  14. Annica

    Oj oj, jag irriterar mig på sjukt mycket! Och ja, jag håller på att få krupp när jag läser thé!!! Gaaahhhhh! Har sett det SÅ många gånger! DET HETER TE, FATTA DET!!!!!

    Skulle kunna göra en lååååång lista men här kommer några av mina:
    1, när folk kör i rondell UTAN att blinka vart de ska. Hela jävla syftet med rondellen försvinner om man måste stå och vänta eller man kör för man tror de ska rakt fram, sen ska de plötsligt vänster och man får tvärnita!! Varenda jäkla dag är det så!
    2, folk som står med kundvagnen mitt i gången i affären och inte fattar att de är i vägen
    3, folk som är otrevliga direkt utan anledning, att man inte kan vara lite trevlig mot sina medmänniskor
    4, dålig service när jag är kund någonstans
    5, cyklisterna som någon nämnde
    6, att det skrivs om Let’s dance, Bonde söker fru osv och annat skit på nyheterna (läs Aftonblaskan). Vem bryr sig!!?? Som om HELA Sverige kollar på skiten? Ingen som tvingar mig att läsa Aftonblaskan, men för fan skriv om något nyhetsvärdigt!
    7, jantelagen
    8, folk som är så jäkla ”lyckliga” på facebook HELA tiden och VARJE dag, trots att man vet att det inte är sant

    Som sagt, bara en bråkdel av saker som irriterar mig, men jag försöker låta bli att gå upp i det för mycket, för då kokar det över och jag slösar energi som jag kan lägga på nåt annat! haha!

    Kram!

  15. Malin

    Ok, jag irriterar mig mest på småsaker just nu. Som alla som envisas med att stava prinsessa ”princessa”. Och det där med cyklisterna som cyklar i bredd på vägen som någon skrivit längre upp. Håller med så himla mycket! 🙂
    Och så irriterar jag mig på mig själv för att jag är så oorganiserad och ineffektiv just nu, så jag inte hinner med allt jag borde göra.

    1. jennybenny

      Ja det är många som givetvis skulle vilja jobba 80! Det förstår jag verkligen. Ska kika på länken när jag får lite tid över!

    2. louise

      Håller helt med. Och om en nu är hyfsat miljömedveten och vill göra skillnad för miljön så är det väl bara av godo om vi även kan påverka konsumtionstakten i och med detta?

      Du (Jenny) verkar göra ett otroligt jobb med din son men tror du verkligen du hade kunnat/orkat det om du även arbetade fulla dagar på annat håll?

      1. jennybenny

        Givetvis är det bra om man kan påverka miljön positivt, jag ser bara inte hur det i teorin skulle funka att ändra folks levnadssätt. Hjulet är i snurring & jag har väldigt svårt att se hur man skulle kunna sakta ner levnadssättet vi har idag utan att det blir en ekonomisk kris. Det finns ju Så himla många vinklar att se det hela från. Men som sagt. Jag tycker också det är väldigt intressant & tycker verkligen grundtanken är god.

        Och jag hade verkligen ”klarat av” att jobba heltid & ha barn. Såklart! Jag hade ju inte haft August 24/7 isådantfall utan använt mig av förskola/nanny etc. Man får inte glömma att bloggen är ett företag som jag driver & jobbar med varje dag. Jag tjänar pengar på det jag gör & har absolut ingen hjälp alls.

        1. louise

          Ledsen att du blev tvungen att svara på flera liknande kommentarer på flera olika ställen, svårt att se var jag bäst kunde ”flika in”. Jag håller helt enkelt inte med dig om att det borde bli för rörigt eller inte är ”rätt väg att gå”. Vet att du inte utger dig för att vara expert eller så men vore intressant att höra hur du egentligen tänker mer djupgående om miljöpåverkan och så. Eller är du mest inne på hälsoaspekten för oss människor när du pratar om att du vill ha t.ex. organic gällande kläder å annat?

          1. louise

            ..jo, att ”klara av” att jobba heltid gör nog de flesta men flera av oss som väljer deltid är nog överens om att vi inte vore lika bra föräldrar om vi inte valde med omsorg var vi la vår energi..

          2. jennybenny

            Nu vet jag inte heller riktigt vart jag ska svara för det är verkligen rörigt här inne! haha.
            Men det är ju som så att vi får tycka olika & det är ju ganska viktigt att vi respekterar varandras åsikter. Jag säger inte att det du önskar & tycker är rätt, är FEL på något vis.

            Ang. miljö så har jag en EKO-bil, handlar närodlat/organic/EKO/rättvisemärkt, äter mindre kött, använder minimalt med mjölkprodukter, gör mina egna städ/tvätt-produkter, använder enbart eko hudvårdsprodukter/hygienartiklar till hela familjen, köper äldre möbler & inredning & gör om själv osv osv. Jag tycker jag drar ett ganska fint strå till stacken & är oerhört nöjd med min personliga insats 🙂 Jag har köpt träd i regnskog, min son har adopterat en elefant via WWF – ja jag gör ganska mycket tycker jag personligen.

  16. Caroline

    Haha, jag stör mig också väldigt mycket på ”thé”! Varför krångla till det, liksom?

    Gillar inte heller förslaget om sex timmars arbetsdag. Är inte heller insatt så jag vet inte om de presenterat några siffror men ur en makroekonomisk synvinkel så kommer ju Sveriges ekonomiska situation definitivt att påverkas. Precis som du säger får ju folk mindre pengar att konsumera, staten får mindre skatteintäkter etc. Folk utgår ofta bara från sig själva utan att tänka på den stora bilden.

    Hoppas allt är bra med dig och lilla bebisen 🙂

    1. jennybenny

      TE TE TEEEE 😉 haha.

      Nej jag är inte alltför insatt & jag tycker det är jättekul att folk försöker upplysa här i kommentarsfältet, men jag tänker precis som du. Även om konsumtionssamhället inte är hållbart för vår jord, så ser jag inte hur man, utan att förlora en massa arbetstillfällen & kanske skapa finanskris, kan vrida tillbaka karusellen.

  17. Mimmis

    Jenny tror vi är många som inte tycker du är en bortskämd hemmafru. Herregud du fixar o donar och gör så mkt för A, mm mm, har inte ens tänkt att du skulle kunnava en hemma fru utan som du skrev du är hemma med ditt barn..
    Kul att ditt företag ( bloggen) utvecklas 🙂 kram <3

  18. Nora Miriam

    Ibland är det faktiskt skönt att få ur sig sina irritationer 😉
    SOM jag också irriterat mig på folk som skriver thé, eller ännu värre: the! Så himla irriterade. Det heter verkligen TE, kan vi inte starta en kanpanj?
    En annan grej jag stör mig på är när folk använder sig av en accent istället för apostrof vid engelska förkortningar. Exempelvis he´s (fel med accent) istället för he’s (rätt med apostrof).
    Och efter den där tråkiga kommentaren från Sanna måste jag säga att jag irriterar mig på folk som är elaka och inte tror det bästa om andra! Fy för det liksom!
    Kram på dig Jenny!

    1. jennybenny

      Jag kan starta en kampanj, haha 😉 TE TE TEEEE! haha

      Ja det är ledsamt med elaka människor, det är det verkligen! KRAM tillbaka!

  19. Sanna

    Fast hur mycket jobbar du själv? och varifrån kommer dina pengar?

    Du känns som en bortskämd hemmafru som tyvärr inte vet vad du talar om.

    1. jennybenny

      Men oj vilken jättetråkig kommentar som faktiskt gör mig ledsen.
      Jag har jobbat hela mitt liv till att jag fick barn.
      Från att jag var 14 har jag extrajobbat & sedan efter studenten jobbade jag minst 60 timmar i veckan på 3/4 olika jobb då jag bodde i Sverige.
      Jag är ingen bortskämd hemmafru, jag är hemma med mina barn. jag är hemma-mamma. Det finns inte föräldraledighet här i Sverige.
      Ända till August föddes jobbade jag heltid i NYC.
      Jag jobbar faktiskt fortfarande då min blogg är ett företag som jag driver själv.
      Väldigt otrevligt av dig tycker jag att posta din kommentar.

      1. Anna

        Oj. Jag tror verkligen inte att det är många läsare som tänker som ”Sanna”. Personligen tycker jag du verkar vara ytterst sympatisk och vettig!

  20. Annika

    Även om vi lever i ett konsumtionssamhälle är det ju inte ett hållbart samhälle. Jag tror verkligen att man med politisk styrning måste få människor att konsumera mindre, ex. köpa mindre mängd och istället produkter av bättre kvalitet som håller längre och som har producerats med hänsyn till miljö och människor. På samma sätt tycker jag att det är toppen med ex. en köttfri dag i veckan i förskola/skola. Idag, jämfört med på 80-talet ex. äter vi mycket, mycket, mycket mer kött. Detta trots att man vet vilka konsekvenser det får för vår miljö och våra medmänniskor. Eftersom många vuxna tyvärr inte tar sitt ansvar för vårt jordklot och kommande generationer tror jag politisk styrning är det enda sättet. Det håller inte att fortsätta äta enorma mängder kött.

    Eftersom vi idag har ganska hög arbetslöshet och några människor sitter på jobben och i många fall faktiskt arbetar alldeles för mycket och andra står utanför arbetsmarknaden tror jag också att 6h arbetsdag är ett steg i rätt riktning. Jag arbetar bl.a. som gymnasielärare, med en heltid på 45 h/veckan, vilket i praktiken ofta innebär 50-60 h/veckan. Folk går ner i tjänst (=lön, arbetar fortf. för många timmar) för att hinna med sina liv. Det finns också studier som visar att många mår dåligt, är stressade, sjukskrivningarna ökar (orkar inte leta källa, men det gick att läsa i DN här om dagen) och det är framför allt personer inom kvinnodominerade yrken, då dessa dels värderas lägre plus att kvinnor i större utsträckning tar hand om arbetet hemma.

    1. jennybenny

      Jag har ju som sagt inte läst SÅ mycket, utan mest de gnälliga debattartiklarna & de var ju de jag irriterade mig på 🙂
      Jag förstår verkligen grund-idén & tycker att den låter så vettig, men jag kan inte förstå hur det ska funka att dra tillbaka karusellen liksom..
      Köttfri dag i skola/förskola etc håller jag verkligen med om! (trodde det skulle bli lag i typ hela Sverige, haha)
      Men hur skulle det funka liksom?
      4 heltidspedagoger blir 6 deltid? 1 klass-lärare blir 2? Det låter kanske bra, men blir det inte mest rörigt för de berörda?
      Jag tänker att om jag har ett stort projekt, skulle det vara enklare att dela det med ett fåtal personer istället för många fler.
      Förstår du hur jag tänker?

      1. Annika

        Ja men jag tror man kan ordna det ganska bra! Som gymnasielärare får jag ex. göra massor som någon annan lätt skulle kunna göra (så skulle jag kunna fokusera på att undervisa istf att tex ringa frånvarande elever, rapportera in resultat från NP osv, ta hand om sociala ärenden osv) och på ex en förskola finns det ju ofta folk som arbetar deltid utan problem. Vill man så kan man, och på sex timmar hinner man en hel del! Förhoppningsvis skulle även resultatet bli en arbetsgrupp med breddad kompetens – fler personer med olika kunskaper!

        1. louise

          Är också gymnasielärare och med två barn inser jag att det inte är möjligt att arbeta heltid och ha hälsan i behåll. Om nu inte min man skulle kunna tänka sig att gå ner i tjänst och ta ett större ansvar för hem och familj osv. Hans bransch är typiskt mansdominerad och det ses inte med blida ögon på de som inte är där fulla dagar. Vore toppen med 6h-dag som kom ”uppifrån” tycker jag..

  21. Th

    Folk som ska gå på tåget innan man själv hoppat av. Eller folk på tåg och bussar i allmänhet!! Vett och etikett gott folk. Tur att vapenlagarna i Sverige är stränga annars hade jag kunnat skjuta ner varenda en på tåget som inte har hyffs

  22. Mimmis etta

    Stör mig på att inte alla partier får demonstrera fritt utan förstörelse! Det är inte demokrati 🙁 i Sverige det inte !

  23. Annika

    Höggravid (bf 25 juni) och irriterar IHJÄÄÄÄÄÄL mig på människor i min närhet. Det är hemskt att bo i min egen kropp just nu, så sjukt neggo….

  24. Hanna

    Har en sak till : folk som lägger sig hur jag uppfostrar mina barn/har åsikter om mina barn utan att jag ber om det…oftast inte så vänlig alltså. OCH folk som har mage att klaga på offentlig amning???!!! Och vadå ”offentlig amning”?? Antyder nästan att man gör ngt skumt in public… MAN GER SITT BARN MAT. Punkt.

    Haha Jenny, tror du nästan startat en flodvåg av irritationsmoment hos oss 😉 alltså en plats att vräka ur oss allt, lite som terapi 😉

  25. Marie

    Oj oj du skulle ha frågat mig förra veckan och jag skulle kunna rabbla upp en lista så låååååång, men idag kan vi dra den kortare varianten

    1. MIN EXMAKE. Enough said liksom
    2. Jäkligt trött på folk som gnäller om jobb och hälsan. Var glad att du har ett jobb, hälsan och din familj! Jag vet om hur snabbt någon kan dö och då känns det så himla oviktigt att gnälla ”När är det fredag?”
    3. hatar fruit snacks med Disney prinsessor…grann tjejen springer runt med det hela dagarna och naturligtvis vill Sophia ha det med
    4. egentligen så blir jag irriterad på alla ungar som springer runt med mat i handen. Man sitter ner när man äter.
    5. Sjukt trött på alla omaka strumppar som ligger i tvättkorgen.

    That’s all folks…ha ha

    1. jennybenny

      haha älskart! Och håller med om allt! Särskilt nummer 2! (ja jag stör mig på din exmake ÅT dig trots att jag inte vet om er situation, haha. Feel my sympathy sistah!)

  26. Lisa

    Haha älskar denna tråden! Tappade dock bort te-spåret. Heter det thé eller te?

    Stör mig på att alla tidningar är vänstervridna och att folk inte verkar inse detta utan tar vad som skrivs för ”sanning”.

      1. Mimmis etta

        Ja! Antingen vänster el mp är Sveriges journalist kår inkl tidningarna.. Det märks att dem som inte läser alternativ media tror att samhället är på ett helt annat sätt..

        1. Anna

          Kan du förtydliga på vilket sätt ”de som inte läser alternativ media” tror att samhället är?

  27. Anna

    Fast kortare arbetsdagar kan jag inte förstå varför en ska irritera sig på? Tycker det är ett bra förslag, av flera anledningar. Gällande medborgarlön skulle det t.ex. kunna minska den negativa effekt många kvinnor upplever då de ofta är hemma mer med barnen (och därmed förlorar pensionsgrundande inkomst). Så det är två saker jag inte är det minsta irriterad på.

    Så, vad jag irriterar mig på:
    1) Att nästan 10 procent av Sveriges befolkning röstade på ett främlingsfientligt parti till EU.
    2) Personer som, utan att jag bett om det, kommer med råd gällande barnuppfostran o.dyl. Detta innan min knodd är född. Jag tror varje förälder är expert på sitt/sina barn – inte alla barn som någon har, eller kommer, vandra denna jord.
    3) Människor som är oförmöga att se hur privilegierade de är, och vad dessa privilegier innebär. T.ex. så är jag väl medveten om att min bakgrund, med föräldrar med pengar och akademisk bakgrund, innebär att jag har fördelar i samhället.

    1. jennybenny

      Jag förstår verkligen grundtanken men förstår inte hur det skulle funka i verkligheten.Vi lever i ett konsumtionssamhälle & vad skulle hända om folk plötsligt fick lägre inkomst & inte kan konsumera? Vad händer med priser på produkter? Kommer de behöva höja sina priser? Och eftersom inte någon kommer kunna konsumera, kommer de gå i konkurs? (= förlorade arbetstillfällen..)
      Det är nog väldigt svårt att stoppa karusellen som redan snurrar. Men som sagt. Tanken är god.

      Dock! Det jag irriterade mig på från början med 6-timmars grejen är ju de som skriver idiotiska debattartiklar om hur utbrända de är, hur trötta de är, hur less de är på livet, hur lite fritid de har etc. SÅ IRRI! Sluta gnäll online liksom.
      haha oj nu lät jag rabiat 😉

      Håller verkligen med om dina punkter. Särskilt nummer 1. Hua..

      1. Anna

        Fast rent krasst kan vi inte, för miljöns skull, fortsätta konsumera på det sätt vi gör idag. Dock tror jag inte förkortad arbetstid skulle leda till något sådant. Däremot skulle förkortad arbetstid kunna innebära att fler kommer i arbete. Nu är det inte en fråga som jag brinner något enormt för, men jag kan se fördelarna 🙂 Fast givetvis finns det både för och mot.

  28. Alexandra

    Jag irriterar mig på att jag irriterar mig på saker jag inte behöver irritera mig på! Sjukt jobbigt ibland! 😉

  29. Caroline

    Att samhallet ar uppbyggt pa ett satt som forsatter kvinnor i en ekonomiskt svag och/eller ekonimisk beroende situation nar de skaffar barn. Medborgarlon skulle kunna hjalpa bort detta. Medborgarlon till barn (inte endast nagot futtigt barnbidrag) skulle vidare hjalpa att gora samhallet mer jamstallt. For det ar val i samhallets intresse att kvinnor skaffar barn eller?! F** vad jag irriterar mig pa min ekonimiskt utsatta position som framtida mamma.

    Familj ar fint och fantastiskt fran ett kanslomassigt perspektiv, men som en ekonomisk ’pillar of society’ borde den slopas.

    1. jennybenny

      Jag är inte så politiskt insatt att jag kan bege mig in i en djup debatt, men jag vet inte om medborgarlön skulle funka i längden? Skulle oärliga människor utnyttja systemet..? Vart skulle pengarna komma från? Höjda skatter?
      Jag har lite svårt att verkligen förstå konceptet faktiskt. Fill me in sistah!

    2. Charlotte - Happylivinghealthy

      Fast om du är så medveten med riskerna så är det väl vara att undvika dem? Har du en samarbetsvillig man så är det inga problem- eller?! Jag har absolut inte förlorat ngt på att vara hemma med 3 barn medan min man bara varit pappaledig ngn månad totalt… Förklara gärna varför det inte bara är att undvika fällorna?

  30. K

    Haha, måste erkänna att jag inte skulle tacka nej till 6-timmarsdag men inte för att jag håller på att jobba ihjäl mig utan för att det hade gett möjlighet till att lägga upp livet på ett helt annat sätt. Men jag håller med dig om medborgarlön, what!? liksom. Och om Te grejen 🙂

    1. jennybenny

      Såklart man inte skulle tacka nej till mindre jobb, haha 😉 Men är man beredd att ta ”konsekvenserna”?. Mindre lön? Kommer hyra/mat etc sänkas i kostnad så man har ”råd” att förlora pengar? Eller måste varor höjas i pris då färre människor kan konsumera? Jag vet inte om det är rätt väg att gå i ett konsumtionssamhälle..?

  31. Emilia

    Jag kan inte komma på något särskilt jag irriterar mig på, hehe….. (:
    Men något annat jag kommit på är att du är så himla lik hon den blonda som spelar huvudrollen i Orange is the new black! Hon är så himla snygg!

    1. jennybenny

      ahhaa nämen åh! Gullo!! Jag har hört det från andra håll också men jag kan inte hålla med? Svårt att se sig själv lik någon annan liksom. Men verkligen en fin komplimang för hon är SÅ fin tycker jag!
      Och underbart att du inte irriterar dig. Tjohooo!

  32. Charlotte - Happylivinghealthy

    Själv stör jag ihjäl mig på folk som ska ge sina åsikter/råd fast man inte bett om det! Tex om jag gillar ngt/ngn så kommer en vän/annan random person och ska tala om att det är fel, trots att det inte alla rör dom överhuvudtaget!!! Extremt störande- låt mig sköta mitt liksom!

  33. Linda

    Haha! Ja det heter te! Det retar jag mig på också eller när ’tack vare’ och ’på grund av’ används i fel syfte

  34. Helena

    Jag irriterar mig på Arbetsförmedlingen vars enda uppgift är att misstro människor.
    Egentligen borde de inte komma åt mitt innersta men man är sårbar som arbetssökande.

  35. Viktoria

    Respektlöshet irriterar mig något enormt!
    Människor som yttrar sig om saker som de faktiskt inte har en aning om irriterar mig också.

    1. jennybenny

      Ja det förstår jag! Det är ju lätt hänt att yttra sig lite snabbt ibland med det finns ju de som gör det dagligen vilket är himla trist.
      Och respektlöshet – håller med. Så tråkigt.

  36. Michaela

    Jag stör mig också sjukt mycket på te-grejen. TETETE hur svårt kan det rimligtvis vara?
    Också stör jag mig på att folk köper leksaksvapen till sina barn. VARFÖR normalisera och uppmuntra våld? Det kommer jag aldrig förstå..

  37. Martin

    Det är några partier i Sverige som driver på för att införa 6 tim arbetsdag. F! MP och V så det är inte hela Sverige även om vänstervridna journalister försöker få det att framstå så. Jantelagen stör mig att folk inte får lyckas förutom med sport och vinna på tex bingolotto. /Kusin

    1. jennybenny

      Jantelagen är fruktansvärt irriterande! Den är så tydlig i Sverige?

      Det jag irriterar mig på ang. 6-timmars pratet är mest att de där artiklarna som kommit upp där folk mer gnäller på att de är utbrända, trötta, inte har fritid etc. Det fokuseras verkligen inte på grundtanken bakom förslaget som jag till viss del kan förstå. Dock håller jag inte helt med då jag inte ser det hållbart i dagens samhälle, men det är en annan diskussion som jag mest troligt inte har nog med fakta & kött på benen att ta 😉

      1. louise

        Vad menar du med att folk gnäller på att de är utbrända eller trötta? Känner du någon som haft en utmattningsdepression = utbränd? Låter lite drygt i mina öron att störa sig på psykisk ohälsa. Eller var det bara det att dessa människor ibland förespråkar 6 timmars arbetsdag? Undrar verkligen vilka artiklar du syftar på? Kramar

        1. Charlotte - Happylivinghealthy

          Jag antar att det handlar som folk som gnäller på att d är påväg att bli utbrända = inte de som verkligen är utbrända 🙂 Hur ofta hör man inte ngn säga ”Åh, jag är verkligen påväg att gå in i väggen” trots att de typ bara är lite trötta för att de sov dåligt natten innan?! 🙂

        2. jennybenny

          Ja jo det kan ju låta jättehemskt när man läser om man inte tar det med några nypor salt. Vilket jag förstår är väldigt svårt att göra om man är drabbad. Jag har dock två väldigt närstående som har gått totalt in i väggen & en av dom legat på psyke. Det existerar ju såklart & är jättehemskt! Så jag är inte helt känslolös & tror att alla fjantar. Tro inte det.
          Vad jag irriterade mig på i grund & botten är det eviga debattartikel-tjatet & gnället. Det är vääääldigt många som är ”utbrända” i Sverige & som klagar ”bara för att” liksom. Jag har stött på en helt galen mängd av dom då jag jobbade i Sverige. Och jag vet folk som utnyttjat systemet för att det går. Så trist! DET irriterar mig. Förstår du hur jag menar?

          1. louise

            Jag försöker förstå fast har verkligen inte själv upplevt nåt liknande. Och jag har ju arbetat i Sverige betydligt mer än du antar jag (?). Trist bild du har, den delar jag som sagt inte alls.

  38. Aida Lazarian

    Hahhaa så jävla roligt!! Jag stör mig också på alla olika stavningar av te. Och de som på en lärarutbildning ställer frågan ”kommer det här på tentan?”, GAH! Som att de missuppfattat hela utbildningen.. Vi lär oss att lära ut att eleverna ska förstå att man lär sig för lärandes skull liksom..

    Galet snygg bild!

    1. Emma

      Åh, jag håller SÅ med om det där med lärarutb. Jag SKÄMS å mina studiekamraters vägnar varje gång frågan dyker upp.. Eller ”vi behöver inte ta den här uppgiften så seriöst, för den ger ändå inga hp”.. Åh! Som att det är därför man gör det.. Suck.

  39. Hanna

    Å vad mkt det finns som jag irriterar mig på….små och stora saker!
    Framförallt människor som inte tänker till själva! Som helt okritiskt tex delar saker på fb som är rena rasismsmörjan, tex… människor som jag vet eg är ”trevliga normala människor” men som kanske är lite missnöjda med något och som inte VET, och inte heller bryr sig om att TA REDA PÅ fakta..!! Som inte fattar att det INTE SPELAR NÅGON ROLL att du tycker vissa saker är löjliga el överdrivna – det är många mskors verklighet så väx upp och Tänk till lite!!!! AAHH…. 😉

    Sen finns det ju en del saker till…. men detta toppar listan, alltid.

    1. jennybenny

      Mm det förstår jag! Facebook i stort irriterar mig väldigt mycket & väldigt ofta, haha. Folks åsikter, dumma uppdateringar & vardagsgnäll 😉

  40. Isa

    ….. och jag glömde det viktigaste!

    Gnälliga männsikor. Som istället för att se möjligheter bara har en tendens att se det negativa. Handlingsförlamade människor som väntar att folk ska göra saker åt en. Gnälliga människor som helt enkelt inte tar tag i sina problem. Har fruktansvärt svårt för det. Svenskarna vet inte hur jäkla BRRRRRRRA de har det många gånger. Inte alla, absolut inte men en rejäl skara.

    ”Life is 10% what happens to me and 90% how I react to it.” Det lever jag efter. Och att det ”kunde ha varit värre…” Önskar att fler hade sett saker ur ett annat perspektiv. Oh well 😀

  41. Isa

    Hej! Jag läser nästan varenda dag men kommenterar aldrig, jobbigt från telefonen. Det var jag som skickade iväg ett mail till dig förra sommaren och tyckte du var en fin person, och att världen allt vore finare när man ger beröm. Något i den stilen. 🙂 Jag som också är gift med en Amerikan. Osv osv. Du minns nog inte. Men hur eller hur, jag håller med dig angående TE aaaaah fy i fan vad jag retar ihjäl mig!

    Sen irriterar jag mig på att folk lägger värderingar i andras liv. Men det bottnar i de flesta fallen att de själva mår dåligt så det är förstås dem det är synd om. Men iallafall 🙂

    Människor som använder adhd och damp som slagord. (*sigh*) Har vi inte kommit längre i utveckligen? Social låg status på människor som gör det. Så fult att göra så.

    Och sist men inte minst (Nähä minsann!) avundssjuka, avundssjuka… Och att människor generellt är misunsamma. Att man inte kan glädjas med varandra.

    Puss och kram på dig!

    1. jennybenny

      Åh jag minns!!! <3 Underbara människa! Jag har mailet sparat. Så himla gulligt!
      Avundsjuka är fruktansvärt alltså. Håller verkligen med dig!
      KRAM & hoppas allt är toppen med dig!! Så glad att du lämnade ett spår igen! <3

  42. Mimmi

    Apropå 6 timmars arb- dag. Har du läst resten av ”fi”-så partiprogram ?????
    Sexualundervisning på dagis
    HEN som 3
    Köttfärs måndag
    Mm mm mm mm…
    Zzzzzzzz..!

    1. Hanna

      Menar absolut inte att låta otrevlig, men har DU läst hela deras partiprogram? Jag sympatiserar inte i varje fråga och måste även jag sätta mig in i alla frågor lite bättre, men jag tycker det är viktigt att inte sprida ”rykten” – el snarare förvrängda saker…alltså att läsa på själv.

      Antar att du menar KöttFRI dag? De vill minska köttkonsumtionen av djurrättsskäl, och av ekologiska skäl. Bla.
      Ang sexualundervisning på dagis så är det snarare så att: ”Fi vill att alla elever ska ha sex- och samlevnadsundervisning med ett normkritiskt perspektiv och med gränssättning som tema. Här avses en åldersanpassad pedagogik som diskuterar barns frågor och tankar om kropp, känslor och sexualitet.” (kopierade rakt av fr deras partiprogram nu). Det har tydligen cirkulerat ett falskt partiprogram där deras frågor och ståndpunkter är något förvrängda – det gäller allstå att som vanligt vara kritisk och inte svälja allt man läser….

          1. Alexandra

            Varför ska någon bestämma vad jag ska äta? Och folk kommer nog käka kött ändå den dagen.
            Det där kan man ju dra hur långt som helst med allt egentligen. Kommer inte funka. Tycker det är bättre med bättre upplysning till folk samt ändring av livsmedelsverkets rekommendationer.

      1. jennybenny

        Och jag håller ju med om att en kött-fri dag i veckan (blev helt galet ställd av ”köttfärs” haha) är toppen! Jag förespråkar verkligen green living. Men jag tror inte att en lag är rätt väg att gå? Men som sagt. jag är verkligen verkligen inte påläst nog för att ta en debatt!

    2. jennybenny

      Nej jag har inte läst på så mycket då det inte rör mig vardagligt liksom. Jag bor & verkar här & har verkligen fullt upp med att förstå mig på denna politiken 😉

      1. Hanna

        Jenny, jag frågade mimmi om hon läst partiprogrammet eftersom hon tog upp en fråga som många verkar missuppfatta – förstår om du inte gjort det som bor i USA som sagt 🙂 bara så du inte tror jag ifrågasatte dig.. 🙂

  43. Mimmi

    Toarullar på mc Donalds i sånna behållare med TUNNT papper som går av hela tiden… Ovälkomna råd om ens barn /barnuppfostran fr andra föräldrar , dagis personal mm.
    Allt pk i Sverige , Aftonbladet mm. Blä!
    Och an massa mer men i dag är en bra dag och inte så mkt irritation;))

  44. Emma

    Nått jag irriterar mig nått så in i #$%#… på är folk som tränings cyklar i grupp på vägen. Alltså de tar upp HELA körfältet och är sjukt läskiga att köra om eftersom att de är så utsatta. Så där ligger jag bakom i 40 på en 80 väg och kokar av irritation. Haha 😉

  45. liilly

    Haha att införa 6tim arbetsdag handlar väl inte om att Svenskar jobbar ihjäl sig utan att ha ett hållbart samhälle där allt inte handlar om den ekonomiska tillväxten och konsumtion som i dagsläget inte är hållbart för miljön. Har folk lite mindre pengar kan man inte konsumera lika mycket, plus att man får mer tid över till familjen, mår bättre osv. Toppen idé tycker jag! 🙂
    Om fler arbetar 6 tim ist för 8 så skulle många fler få arbete också!

    1. jennybenny

      Jag förstår grundtanken, även om jag har lite svårt att hålla med om att det är rätt väg att gå. Känner att det mest troligt inte är hållbart i längden i vårt samhälle, även om jag som sagt verkligen förstår grundtanken & tycker att den är god.
      Men varför jag irriterar mig är för att jag läst massor med debatt-artiklar där grundtanken verkligen inte kommer fram utan det framhävs mer utan ”guuud vad jag är tröööött”, ”vi jobbar ihjääääl oss” etc. Suck liksom. Sluta gnäll så! haha.