Mammaliv i Nashville

Doktorbesöket

Doktorbesöket blev väl inte precis som jag önskat, men bebis mår bra & det är allt jag verkligen bryr mig om.
Vårt mål är nu att ta mig till vecka 37 & bli igångsatt då, men doktorn vågar inte lova att jag kan gå så långt med min diagnos.
Mina provresultat för 5 veckor sedan kom tillbaka högre & nu får vi se vart jag landar med de nya proverna vi tog idag.
Jag ska ta en högre dos medicin för att hjälpa mot klådan & gå på en strikt diet som hjälper levern.
Inget rött kött, kaffe, socker, snabbmat osv.
En väldigt ren kost ska jag försöka hålla med balanserat blodsocker & gärna mycket naturliga fetter.
Ägg, nötter, avocado, bönor kommer jag fokusera på.
(Tar gärna emot övriga tips!)
Och jag ska gärna gå upp mer i vikt. Doktorn var inte direkt orolig ang mina 4 kilo, men tyckte inte det skulle skada med lite extra kaloriintag då bebisen kommer vara tidigt född.
Jag ska försöka ta det lugnt & vila mycket, men får absolut gå på Zoo någon timme, gå kort promenad med hunden, yoga-stretcha & allt sånt. Men att bära tunga matkassar & storstäda huset har jag fått order om att absolut undvika.
Om ett par veckor ska jag åka in till min läkare minst 2 gånger i veckan för att göra stress-test på bebis samt kika via ultraljud så hon växer bra.
Det känns skönt att dom har så bra koll.
Och väldigt skönt att jag kommer ha hjälp här hemma till bebisen föds & även efter.
Verkligen en lättnad!
Det kommer bli mycket flängande till doktorn & jag kommer behöva vila mer samt få en extra hand med praktiska vardagssysslor.
Ja det blir en lite annorlunda graviditet, men vi ska göra det bästa av de sista veckorna.
Och hålla alla tummar & tår att hon håller sig glad där i magen så vi ”slipper” säga hej till lilla grynet innan hon är färdigbakad <3
Photo on 5-23-14 at 11.11 AM

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Håller tummar och tår för att lilltjejen stannar inne i magen så länge som möjligt. Och för att du ska få må så bra som möjligt!

  2. Lisa

    Min dotter föddes 11 veckor för tidigt för fyra veckor sen. Som en blixt från klar himmel skulle hon bara ut, ingen aning varför. Det är tufft att få barn alldeles för tidigt men nu börjar hon bli stor (1800 gram) och hon är väldigt stark. Livet på neo önskar jag ingen och jag hoppas din bebis får stanna kvar länge i magen. Jag hade bf 12 juli och hon föddes 24/4… Hur kommer det sig att man får cholestasis?

    1. jennybenny

      Jag har många vänner som har haft sina små på neo & det låter inte som någon dröm precis 🙁 Så ledsen att ni fick genomgå det. Men så underbart att hon mår bra nu! <3
      fantastiskt vad vården kan!!

      Jag skrev nyss ett inlägg om Cholestasis så läs gärna det! 🙂

    1. jennybenny

      Turligt nog så har vi knappt mjölkprodukter hemma men det röda köttet ska ju bort från dagliga intaget.. Åhhh så tråååkiiiigt det kommer bli att äta, hahha. Jaja 😉 Och tack vännen <3