Mammaliv i Nashville

Rata The Body Shop

Alltså.
Jag känner mig så himla DUM.
I flera år har jag gått & trott att The Body Shops produkter är naturliga!!
Det är dom ju INTE.
Har nu lagt allt från den butiken åt sidan & tänker inte handla där något mer.
Bojkott för min del.
Varför har ingen sagt något?! haha.

Har istället testat märket ”Güd” från Burts Bees & är helt kär i deras lotions.
Köpte även hem duschkräm sist jag handlade, som doftar ljuvligt.
Och de innehåller inte något skit.
Nu använder jag alltså ”Yes to”-produkter, Burts Bees & deras systermärke ”Güd”.
Tummen upp på den!
Vad använder ni?
IMG_1996

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maddo

    Hej jenny!
    Jag gillar verkligen dina eko-inlägg!!! Själv strävar jag efter att köpa eko-mat, men har inte kommit längre.
    Skulle du vilja (om du har tid och lust) berätta vad det är för ämne i hudvårdsproduktier som en ska akta sig för mest? både för ens egen skull och för miljön? Skulle vara intressant att få en lista med de värsta i toppen och sen fallande.

    Tack för en bra blogg, det är så härligt att kunna gå in här och få en släng usa-vardag i ens egna vardag. 🙂
    /Maddo

    1. jennybenny

      Tack för dina fina ord!! Så glad jag blir! Och heja på ang. att ”gå eko”. Det är inte enkelt & det tar tid. Man kan väldigt lätt bli överväldigad över allt som man ”kan/bör” byta ut.
      Kan absolut knåpa ihop ett inlägg! Kanske blir det inte denna veckan, men håll utkik! Och om det gått över 2, påminn mig igen 😉
      KRAM & tack igen för fina ord!

  2. Fanny

    Det finns ett Grekiskt märke som heter Korres, och deras produkter är till stor del gjorda av naturliga ingredienser. Min extremt känsliga hårbotten räddades av deras schampo och hårinpackning. Rekommenderas starkt!

  3. Annso

    Till ansiktet använder jag exuviance. Inte eko men det bästa för mig. Provade Maria åkerberg för känslig hy utan att läsa innehållet. Ricinolja, tjohoo, som inte funkade alls. Fick utslag och blev torr.

  4. Annso

    Jorå så är det ”naturliga” produkter med väldigt mycket skit i.
    Jag använder lite olika produkter. Just nu miniderm från apoteket. Inger som biter på min torra hud. Inte så naturlig men himla bra. Duschcreme blir oftast faith in nature.

    1. jennybenny

      Ja dom är ju otroligt ”naturliga” uppenbarligen. SUCK. Så less på all falsk marknadsföring!

  5. Caroline

    Till ansiktet använder jag produkter från Maria Åkerberg (hette tidigare Dermanord). De är ekologiska och bra, hoppas jag ;). Till kroppen letar jag fortfarande. Föredrar de utan parfym i alla fall, tycker lätt det blir för många olika dofter annars från olika produkter.

    En fråga om nåt annat. Du har skrivit att du inte äter några mjölkprodukter och jag försöker med att dra ner på det men när det kommer till kaffet är det svårt, där vill jag ha mjölk i. Mandelmjölk blir så blaskigt och sojamjölk känns sådär. Vad använder du i kaffet? Kram

    1. jennybenny

      Jag har aldrig hört om det märket faktiskt 🙂 Ska ta mig en liten kik!
      Så svårt det där att hitta rätt!

      Well. Det där med kaffe har jag inte problem med då jag dricker mitt kaffe svart. Och jag använder absolut mjölkprodukter emellanåt i mat etc, men undviker så mycket det bara går. Vi dricker inte mjölk, använder inte ko-mjölk i flingor etc.
      Men kanske skulle kokosmjölk funka för dig? Eller hemmagjord mandelmjölk som du gjort riktigt krämig?
      (Blöt mandlar i 2 dygn, sila, krossa dom i mixer, pressa fram krämig mjölk)
      KRAM!

  6. louise

    Jag är allergisk mot många krämer m.m. och body shop har jag faktiskt klarat av. Jag älskar fortfarande allt de gör för min hy och hud, men synd bara att de inte var så bra som jag trodde.

    1. jennybenny

      Ibland får man ju liksom använda det som funkar! 🙂 Svårt att hitta något som fungerar bra tycker jag!

  7. Bella

    Gillar The Body Shop då det känns som att deras produkter i alla fall är bättre än alla krämer med mineraloljor och äckelpäckel i men nu blir jag ju såklart supernyfiken på vad som inte alls är bra i produkterna, berätta gärna! Vilket hudvårdsmärke ska man istället satsa på?

    Vet att du har gjort en video om vilka kropp- och ansiktsprodukter du använder till dig själv och August men om du har tid och lust skulle det vara jättekul att få en titt i din sminkväska med allt vad det innebär och kanske har du dessutom uppdaterat produkterna du tidigare använde i videon 🙂

    Har blivit lite ”skadad” av alla dina fantastiska go-green-inlägg (bla ang rata plastprodukter, välja ekologiska råvaror och nu hudvård osv) men tycker det känns svårt att veta i vilken ände man ska börja i. Vad är liksom viktigast? Ju mer man läser på, desto läskigare känns det (alla gifter och kemikalier vi får i oss alltså, HUVVA) och det känns nästan omöjligt att kunna komma ifrån allt som inte är bra för oss, djuren och miljön 🙁 I vilken ände började du?

    Du är så sjukt inspirerande, på många sätt!
    You go girl! 😀

    1. jennybenny

      Men så GLAD jag blir av dina fina ord!! <3

      Ja vart ska man börja.. Jag började smått med mat, sedan successivt byta ut plats i hemmet, sedan hudvård etc & sedan städmedel/tvättmedel.. Ja det rullade bara på och det är väldigt (!!) överväldigande när man börjar bli insatt. Minst sagt. Det går ju inte riktigt att ändra allt med en gång, samtidigt som man vill. Man får ta det i takt att plånboken tillåter även om det svider lite i kroppen när man är så medveten om all skit som finns i det man använder..

      Här kan man läsa lite om The Body Shops duschkräm – http://www.ecoholic.ca/bodyshop/ Jag kikade själv på deras innehållsförteckning som är "dold" med ett klistermärke på produkterna här i USA & de innehåller Sodium Laureth Sulfate & massor med parbener. Så himla illa tycker jag.

      Heja dig som försöker!!

  8. Sanna Kempe

    Har också alltid handlat därifrån för jag trodde det var bra grejer. Vad har de i då? 🙁

    1. jennybenny

      Jag med!! Så himla dåligt av dom att marknadsföra sig så otroligt lurigt tycker jag.
      För det första har dom Sodium Laureth Sulfate & Massor (!!) med parbener. http://www.ecoholic.ca/bodyshop/
      Läste alla etiketter som dom har övertäckta på sina produkter här i USA & det är ju fullproppat med skrutt. Så trist!

  9. Anna

    Jag hade önskat att jag kunde använda mer naturliga produkter, tyvärr envisas de flesta med att ha bland annat linalool i sig och det tål jag inte 🙁 Är rejält allergiframkallande. Så jag använder svanenmärkta, doftfria produkter. Tyvärr det enda som funkar. Och så olivolja såklart.

    1. jennybenny

      Nej man får ju använda det som funkar liksom. Det är ju ingen ide att slänga på sig krämer man inte tål ”bara för att” <3