Mammaliv i Nashville

Monday night & lite blogglööööve

Kiddot somnade strax innan 7 & jag har lite tid att sitta i soffan, slötitta tv, läsa bloggar, svara på mail & skriva färdigt packningslistan.
Tvättmaskinen har gått varm hela dagen & i morgon ska jag dra fram resväskan för att påbörja det traditionella kaoset inför resa. (kan ej packa smart)
Vi ska till South Dakota på bröllop.
Det blir en ny stat för både mig & korven. Spännande!
Och det blir August första bröllop utanför magen. Så mysigt.
Vi ser väldigt mycket fram emot att se Justin (Andrews kusin) & Sara säga ”I do” till varandra.

Jag lyckades efter galet mycket letande hitta en klänning som jag inte ser ut som ett tält i & även tok-gulliga kläder till August.
Woop!

Och just ja! Från det ena till det andra. Måste tipsa om ett himla bra blogginlägg jag läste idag.
Blogghen skriver om att sätta in spiral & hur dåligt hon mådde av det. Så jäkla modigt tycker jag! Och viktigt. Vi tjejer förväntas proppa kroppen med hormoner för att inte bli med barn & jag vet så otroligt många som inte mår bra av det men som bara fortsätter ändå. Jag slutade själv för väldigt många år sedan då min kropp avskydde allt vad preventivmedel heter i alla dess former, så jag brinner verkligen för detta ämne.
Heja heja henne. In & läs!

Uppdaterade även den där blogg-läs-listan lite. Känner att det är fler jag glömt av men kan inte för att smör i småland komma på vilka i skrivande stund.
Photo on 4-21-14 at 12.27 PM
Försökte mig på en magbild i Photo Booth men det blev lite sisådär. Ser ca ut som ett tält med klänningen, haha. Bebisen har iallafall nu äntligen ändrat position & ligger inte längre med huvudet ner. HURRA!! Jag kan gå som vanligt & slipper kissa varannan minut om natten. Sååå skönt. Njuter i fulla drag.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carro

    Har alltid haft cerazette (stavas?) minipiller.. Lärde känna en tjej när jag var gravid som åt samma. Efter graviditet osv fick hon reda på att hon fått inflammatoriskt spridd bröstcancer. Det var ju inte säkert de berodde på pillrena, snarare graviditeten, men på asken står det ”risken för bröstcancer ökar osv osv” om man käkar dom.. Man ska inte va nojig men…. Tjejen som kommkt att bli en av mina närmaste vänner avled för en vecka sen. Mina minipiller e kastade är skogen o ja kommer aldrig käka några hormoner igen!

  2. Alexandra

    Jag slutade med preventivmedel för 4 år sedan. Ångrar inte en sekund. Trivdes inte alls med p-piller och mår mycket bättre utan! Bättre humör, gladare, mer sexlust ;). Ja det är bättre utan helt enkelt. Är sugen på kopparspiral men isåfall senare när barnproduktionen är klar. 😉 Man får skydda sig på annat sätt om man inte vill ha barn. 🙂

    1. jennybenny

      Tack! 🙂
      Det är låååångt dit så vi flyger 😉 Googla så kan du se vart det ligger! Det fick jag göra, haha.

  3. Maria, Livet med tre

    Men guuuuud… Söta magen!!!

    Jag tillhör en av dem som INTE klarar av hormonerna i p-piller. Har provat vanliga p-piller, minipiller, p-plåster och kopparspiral. Tyvärr så fungerande inte spiralen för mig heller då både jag och min man gjorde illa oss på den. Sen slutade det hela med att den försvann upp i livmodern med säkerhetstrådar och allt och gav mig en livmodersinfektion.. Så blä!
    Jag har inte använt preventivmedel på 6 år. Funderar på p-dator?!

    Puss på dig!!

    1. jennybenny

      Som en boll 😉
      Men usch vilken hemskt upplevelse med spiralen! Hua..
      Men p-dator?? Funkar verkligen det?? Känns som sunt förnuft & kondom är bättre, haha. Och BILLIGARE 😉
      Dessutom så har vi listat ut att lilla damen i magen blev till 7 dagar innan ÄL. Så det känns ändå inte så himla säkert med ”säkra perioder”. Jag vet inte jag. Otroligt skeptisk! PUSS

      1. Frida-mor till fyra

        Hehe, säkra perioder ja..vi har 15 mån mellan de minsta och det var inte planerat! Jag tål inte hormoner pga blodtrycket och har tänkt på en sterilisering, vi är färdiga och jag kan inte få fler barn pga antikroppar, så nu har jag en kopparspiral som fungerar bra…än så länge :/

  4. Charlotte

    Nej usch och fy för att ge kroppen extra hormoner! Jag har dock aldrig haft några besvär men gillar inte alls den känslan, jag är så noga med vad jag äter och använder för produkter så att äta hormoner känns helt fel!!!
    Nu är inte det ngt problem men för jag steriliserade mig efter att Anna föddes- tre barn är enough för den här familjen 🙂
    Mysigt med bröllop- älskar att gå på bröllop och dop, så mkt glädje!

    1. jennybenny

      Nej det kändes verkligen aldrig rätt för mig heller! Oj vad besvär jag hade. Humörsvängningar, acne, torrt underliv, klåda.. Näe fy! Inget för mig! ”Skönt” att höra att det finns många fler där ute som känner samma. Så viktigt att informera! Vi funderar på det manliga ingreppet när vi känner oss nöjda med barn eftersom det kan bli ”återställt” utifall liksom.. haha.

    1. jennybenny

      Måste erkänna att det är 8 år sedan jag åt ett piller sist så jag har knappt en aning om vad allt hette & känner nog inte att jag kan skriva ut allt jag testat pga. just den anledningen. Vet att jag hade Jasmine & Cerazette (?) & sedan även någon sort som slutade användas. Och något med manligt hormon. Minipiller hade jag, p-plåster & planerade p-stav men backade ur & bestämde mig för att aldrig äta hormoner igen. Jag får fundera lite på om jag verkligen kan knåpa ihop ett bra & vettigt informativt inlägg!! 🙂

  5. eastcoastmom i Connecticut

    Fin klänning!
    Men jag måste vara tråkig och berätta att jag hör till dem som ALDRIG haft några biverkningar av vare sig p-piller eller hormonspiral. Mår istället jättebra! Så det finns även positiva erfarenheter av hormoner.

    1. jennybenny

      Ja absolut!! Och jätteskönt för dig, verkligen. Det är ju toppen att det funkar så bra. Men det där dåliga framhävs ju tyvärr aldrig & det är så himla trist att många lider helt ovetandes om varför de mår skit. Så jag tycker det är otroligt befriande att någon står upp & vågar vara ärlig med hur det faktiskt också kan vara. Och jag brinner så mycket för detta då jag själv hade fruktansvärda upplevelser med 7 olika preventivmedel. Viktigt med information om båda sidor!